LIVE TEXT. Etapa a III-a în Liga 2, Ripensia – Sportul Snagov 2-0 (Zaluschi 41 penalty, Mediop 45). Același 11, ilfovenii în 9 (Dobre eliminat 41 – 2xgalben; Munteanu roșu 82). Voinea, transversală la 0-0, Dumiter bară la 2-0

Ripensia învinge cu 2-0 (2-0) și rămâne lider după 3 etape. Mai ușor în Liga 2 decât în Liga 3? Marți, tot aici, televizat de la ora 18, locul 1 cu locul 2, ”Ripi” – ASA. Revenim cu declarații și fotografii.

90+1. Faultat, Mediop are șansa golului din cădere. Atinge balonul și portarul respinge miraculos.

85. Iese Bobină și intră Stoi.

Sportul rămâne în 9 jucători.

82. Șeptarul Munteanu, care avea un cartonaș galben, îl primește direct pe cel roșu. Palmă peste fața lui Popa. Eliminare. Popa scăpase pe dreapta, la 30 de metri.

80. Nanu scapă pe stânga și șutează pe poartă dar Lică respinge în corner.

78. Iese Cornea și intră Oancea.

76. În loc să-i paseze în dreapta lui Dumiter, Mediop trage de la 16 metri pe jos dar pe lângă buturi.

72. Nanu în locul lui Ungureanu. Nanu, șansă de 3-0 dar șutul său pe jos de la 16 metri șterge bara.

70. Iese Vlădoiu, intră Ionescu.

Pauză de hidratare.

67. Munteanu, cartonaș galben pentru faultul asupra lui Bobină, la 25 de metri. Zaluschi îi trimite lui Matiș, care îi pasează înapoi. Șut peste bară.

65. Alexandrescu, cartonaș galben.

64. Dumiter, cartonaș galben. Fault asupra lui Cornea.

62. Gol turcesc. Ungureanu, de la 15 metri lateral stânga.

60. Mingea ajunge la Dumiter, care ochește rădăcina barei, de la 7 metri. Balonul revine în teren dar Mediop faultează în atac.

59. Toma centrează de pe stânga și Mediop ratează majorarea avantajului. De la numai 6 metri. Șut deturnat în corner. Execută Dumiter.

Minutul 57. Radu Alexandrescu, 3 faulturi consecutive. Centralul îl iartă dar nu o va mai face.

54. Bobină șutează de la 18 metri pe jos, puțin pe lângă stâlpul din stânga.

52. Șut al lui Toma de la 20 de metri peste transversală.

50. Matiș se precipită cu balonul la picior, de la 17 metri. Uriașă oportunitate.

49. Dumiter șutează de la 17 metri peste transversală, perpendicular pe poartă.

Minutul 46. Kimbaloula în locul lui Borțoneanu.

Ripensia – CS Sportul 2-0 la pauză.

Matiș, cap de la 6 metri sub transversală, respins în corner. Mare, mare ocazie.

Minutul 45, 2-0 Ripensia. Mediop pătrunde în careu după ce e lansat de Popa, de pe dreapta. Șut și gol!

Răchită protestează vehement iar centralul îl avertizează.

Minutul 41, 1-0 din lovitură de la 11 metri. Zaluschi, în dreapta portarului, pe jos.

Centralul așteaptă ca Dobre să părăsească terenul.

Numărul 9, al doilea cartonaș galben. Dobre, eliminat.

Dobre simulează încasarea unei lovituri în piept.

37. Lovitură liberă de la 17 metri. Mediop, faultat de Radu. A căzut în careu. Gazdele solicită penalty. Centralul indică o poziție în afara careului. Execută Dumiter. Șut în zid. Henț. Mână ridicată în lateral, Dobre: și cartonaș galben. Penalty. Căpitanul Alexandrescu protestează vehement.

Mânecan, operat. Luca, și el indisponibil.

Acum, peste 200 de spectatori în tribună. Alți 15 la peluză, pe dâmb.

35. Dobre, iertat de cartonașul roșu pentru un fault tare asupra lui Toma. Îngrijiri medicale.

33. Vlădoiu, șut de la 20 de metri sub transversală, deturnat de Gakos în corner.

28. Gakos respinge cornerul lui Voinea.

Lovitură liberă pentru CS Sportul, din propriul teren. Și pauză de hidratare. Zi călduroasă.

Minutul 21: transversală. Șut de la 22 de metri, de pe stânga, expediat de Voinea. Balonul, deviat din spatele unui apărător, lovește bara aproape de vinclu. Cornerul, executat tot de Voinea. Fault în atac.

20. Mediop, faultat. La 20 de metri, aproape perpendicular pe poartă. Zaluschi la balon. Șut peste transversală.

16. Toma șutează peste poartă, deși ar fi putut pasa în lateral, senegalezului.

14. Toma și Buștea, joc aerian. Se lovesc în aer. Îngrijiri medicale.

11. Vlădoiu, iertat de un cartonaș galben, în urma unui fault asupra lui Mediop, la 17 metri lateral stânga. Zaluschi, pe poartă. Goalkeeper-ul reține în 2 timpi.

4. Mediop scapă pe partea dreaptă dar pierde balonul.

Circa 100 de spectatori. Timp călduros.

Minutul 2. Lovitură liberă executată de Zaluschi, de pe linia de margine, aproape de colțul terenului.

CS Sportul, în roșu-negru / albastru închis / negru, începe prin nouarul Dobre și șeptarul Munteanu.

Gazdele, 11 de start nemodificat.

Echipele…

Ripensia: 12. Georgios Gakos – 7. Adrian Popa – cpt., 30. Flavius Vlădia, 25. Mihai Hecsko, 19. Călin Toma – 8. Andrei Dumiter, 10. Adrian Zaluschi, 15. Sebastian Bobină, 27. Adrian Ungureanu, 13. Claudiu Matiș, 9. Mediop Ndiaye.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu – 11. Florin Nanu, 22. Gabriel Stoi, 6. Claudiu Apro, 5. Andrei Horcea, 21. Laurențiu Tudor, 20. Marius Semeniuc.

CS Sportul: 1. Karoly Fila – 2. Ștefan Vlădoiu, 6. Viorel Lică, 4. Ioan Șerban, 18. Robert Cornea, 5. Radu Alexandrescu – cpt., 7 Dănuț Munteanu, 17. Claudiu Borțoneanu, 10. Cristian Buștea, 14. Andrei Voinea, 9. Leonard Dobre.

Rezerve: 18. Daniel Anca – 15. Roberto Alexandru, 20. Dragoș Enescu, 19. Bogdan Oancea, 16. Alexandru Rusu, 11. Allan Kinbaloula, 8. Alexandru Ionescu.

Antrenori: Valeriu Răchită și Daniel Dumitrașcu.

+

După un start cum nu se putea mai bun, printr-o victorie acasă la un scor fluviu, 16-0, și un succes în deplasare cu 1-2 de la 1-0 pe terenul unei grupări cu aspirații la mărire, Ripensia este în fața a două jocuri consecutive pe propriul gazon în decurs de câteva zile, împotriva unor oaspeți care în primăvară retrogradau din Liga 2 respectiv Liga 1.

Ripensia debuta acasă în Liga 2 pe 5 august cu un neverosimil pentru eșalonul secund 16-0

Dar n-a promovat oare gruparea timișoreană în luna mai în Liga 2!? Întocmai, devenind campioană a Seriei a IV-a în Liga 3. Și-atunci cum este posibil să aibă de jucat cu niște vizitatori care cam tot pe-atunci retrogradau din Liga 2!? Căci într-adevăr, Sportul Snagov încheia ultima ediția 2016/7 a diviziei secunde dintre formațiile care au rămas în cursă până la finalul campionatului, echivalând cu pierderea statutului de club secund-divizionar. Răspunsul ar fi greu de înțeles pentru amatorii de fotbal din alte țări, însă cum cel românesc este dominat de anomalii care îi și ciuntesc în mod constant credibilitatea și integritatea, devine implicit cât se poate de simplu. Orice este posibil iar în această acoladă intră și opțiunea federală de a da peste vară șansa unor echipe retrogradate să continue la același nivel pentru acoperirea locurilor rămase vacante la start, formații de umplutură.

Beneficiară a clemenței federale este CS Sportul Snagov, continuatoare sub această nouă denumire a Metalului Reșița, trupă care în sezonul trecut a organizat meciuri pe diferite stadioane din zona Bucureștiului, în câteva rânduri în 2017 la Snagov, noua arenă la un nou nume fiind ”Voința” din Ghermănești, unde ilfovenii și-au câștigat partida acasă a rundei secunde, 1-0 cu CS Balotești.

Așadar, dacă în primele două runde nou-promovații din Liga 3 au dispus de formații care în stagiunea trecută și-au conservat pe teren poziția în eșalonul secund, în următoarele două apariții acasă își măsoară forțele cu ”lanterne roșii” ale ediției precedente, astăzi de la ora 11 cu CS Sportul iar marți seară cu ex-prim-divizionara ASA Târgu Mureș, cocoțată între timp prima în Liga 2.

Ripensia a încheiat pe locul 1 etapa a II-a însă cea de-a treia a început deja aseară prin 3 victorii semnate de formațiile gazdă, printre care și ASA, 3-2 (2-1) cu Luceafărul Oradea, respectiv CS Mioveni, 3-0 (1-0) cu Olimpia Satu Mare, cei din Târgu Mureș păstrându-și punctajul maxim și trecând provizoriu primii iar argeșenii rămânând neînvinși și acumulând 7 puncte, cu unul peste roșu-galbenii din Ciarda Roșie.

Și iată cum despre Ripensia se vorbește deja din primele runde ale noului sezon prin prisma rocadelor ce au loc pe pozițiile cu vedere spre Liga 1, de promovare directă sau la baraj. Primul hop este așadar în compania celor din Ilfov, neînvinși în precedenta ieșire, 1-1 la Luceafărul Oradea, bihoreni rămași așadar cu un singur punct din 9 posibile, iar cel de-al doilea în intermediară, cu ASA, care s-a desprins vineri seară la 3-1 în minutul 73 și a primit un gol în prelungiri de la vizitatorii de pe Crișul Repede.

Ceva mai mult timp la dispoziție așadar pentru târg-mureșeni în pregătirea duelului de marți de la Timișoara, dar toate gândurile Ripensiei se canalizează momentan spre depășirea Sportului Snagov. Un duel inedit, între grupări care în urmă cu 2 ani pe vremea aceasta rulau pe paliere separate de eșalonul trei. Pe-atunci sub numele de Metalul, actualul club Sportul se pregătea în august 2015 de începerea Seriei a II-a în Liga 2, ratând startul printr-un 0-5 la Reșița pe ””Mircea Chivu” în compania Olimpiei Satu Mare, pe când Ripensia era înaintea unei deplasări tot în etapa a 3-a dar a Diviziei D Timiș, după ce în primele două runde câștigase clar, 8-1 la Șag și 5-1 acasă cu CSF FCR 1933 Timișoara.

Anii au trecut și doar 90 de minute din noua campanie i-au luat Ripensiei pentru a trece deja în fața fostei Metalul și la nivelul eșalonului secund, încă un succes și sâmbătă urmând a o menține în fotoliul de lider al seriei unice.

În 2016, ”Ripi” nu izbutea decât abia în etapa a șasea a Ligii 3, pe 8 octombrie, să-și adjudece primul meci acasă din Seria a IV-a, 4-1 cu ACS UTA Bătrâna Doamnă II, ca unic triumf al timișorenilor în primele 4 lor apariții la acel nivel în Ciarda Roșie, după ce în primele două cedau cu 0-3 Naționalului Sebiș respectiv remizau cu 2-2 cu CSM Lugoj, egalată în prelungiri printr-o tentativă de la distanță, însă de această dată are oportunitatea de a contura un start ca la carte în anticamera elitei. Iar unii chiar încep să viseze frumos.

Vor veni ce-i drept și dispute acasă ceva mai delicate pentru fruntași, în septembrie cu nou-promovatele FC Argeș și Metaloglobus dar și cu CS Mioveni, în octombrie cu CS Balotești și Dunărea Călărași, iar în noiembrie cu UTA și ASU Politehnica, după care în decembrie revanșa cu Luceafărul Oradea, dar galben-roșii nu pot fi altfel decât însuflețiți de reușitul botez al focului în Liga 2. În care, de la un meci la altul, antrenorul principal Remus Steop a efectuat o singură înlocuire în 11-le de start cu Adrian Popa căpitan, rămânând de văzut cum va gestiona forțele roșu-galbenilor în ”dubla” acasă din aceste zile.

Cât despre CS Sportul, schimbarea denumirii i-a priit de minune, Metalul Reșița înscriind primele goluri ale stagiunii trecute abia în etapa a 6-a, în victoria cu 2-1 acasă cu CS Balotești, depășită de cei din Snagov și săptămâna trecută, după ce în primele cinci runde înfrângerile curgeau în cascadă, 5-0 la Satu Mare, 0-4 la Snagov cu Dunărea Călărași, 2-0 pentru Unirea Tărlungeni la Ștefănești, 0-1 tot la Snagov cu UTA BD și 2-0 pe ”Dan Păltinișanu” pentru ASU Politehnica.

Ce rezultat va fi astăzi, puteți afla și aici în comentariul LIVE TEXT de la ora 11. În cadrul aceleiași runde, la Târgoviște, tot de la 11, Chindia – ASU Politehnica, etapa încheindu-se cu jocul de la ora 12 ACS FC Academica Clinceni – UTA.

Arbitri: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Florin Pucheanu (Ulmi). Rezervă: Mircea Ardelean (Arad). Observatori: Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin) și Dan Jiga (Bistrița).

Rezultatele de vineri, programul de sâmbătă și al etapei a IV-a, intermediară, de săptămâna viitoare, pe coloana dreaptă. În Liga 1, etapa a șaptea a fost inaugurată vineri seară de jocul Astra – CSM Poli Iași 0-0.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: