LIVE TEXT, etapa 6: Apro și Golda în premieră titulari, revine Zaluschi. Liderul, acum cu tabelă electronică, al 4-lea meci acasă în Liga 2, primul cu 0-0 la pauză. Ripensia – FC Argeș 1-1: Golda 65, al 10-lea marcator al fruntașei / Năstăsie 80. La piteșteni, Grecu și Buhăescu în locul lui Tofan și Nilă

Final, 1-1 (0-0), prime puncte pierdute acasă în Liga 2 de liderul Ripensia, la al patrulea hop, în compania altei nou-promovate. A doua remiză succesivă a timișorenilor. Revenim cu fotografii și declarații.

90+3. Vlădia în locul lui Ungureanu.

FC Argeș solicită un penalty iar centralul lasă jocul să continue, jucătorul piteștenilor ridicându-se brusc din careu.

Încă se mai joacă… Prelungiri.

88. Corner Zaluschi. Cap Dumiter, în spatele unui oponent.

87. Toma, cartonaș galben.

85. Mută și Iordan Eftimie. Nilă în locul lui Năstăsie. Iar cu aceasta, banderola de căpitan mai face un popas: pe brațul optarului Șerban.

Iar din minutul 84, Stoi în locul lui Bobină.

80. Intră Matiș în locul optarului marcator Golda.

Minutul 80, 1-1, egalare FC Argeș. Decarul Ionuț Năstăsie, bară-gol. Șut din afara careului de la 16 metri, la rădăcina barei, în dreapta lui Rădulescu. În loc de 2-0, 1-1…

79. Costin, peste transversală din lovitură liberă de la 22 de metri.

75. Mediop îl servește cu călcâiul pe Dumiter, care șutează de la 8 metri pe jos puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Popescu.

71. Zaluschi execută lovitura liberă peste întreaga apărare și Toma reușește să țâșnească, ajunge mingea, o ciupește, și împinge cu  vârful bocancului, dar portarul prinde în 2 timpi.

70. Vișa îl lovește din spate cu piciorul pe Mediop, meritând cartonașul galben dar alegându-se doar cu cel galben.

67. Oancea în locul lui Robert Grecu.

Denis Golda este al 10-lea marcator al liderului Ripensia în noul campionat. În prima etapă înscriau Zaluschi, Hecsko, Popa, Mediop, Dumiter, Ungureanu, Bobină și Nanu. În cea de-a doua bisau pe lunga listă Dumiter și Bobină. În cea de-a treia, Zaluschi și Mediop. În runda a 4-a, pe lângă Popa și Dumiter se mai adăuga cu prima sa realizare Matiș. Iar în cea precedentă Matiș și Ungureanu bisau.

Minutul 65, 1-0 Ripensia, prin Denis Golda. Mediop intră în careu și e tras de mână de un jucător advers, căzând, dar Golda, venit din spate, bagă șpițul de la 8 metri, în dreapta portarului, la semiînălțime.

62. FC Argeș intră în careu prin șeptarul Robert Grecu, care rămâne singur cu Rădulescu. Șut de la 14 metri lateral dreapta spre colțul lung, dar pe lângă poartă. Altă ocazie a piteștenilor.

60. Portarul Popescu prinde șutul lui Mediop de la 16 metri, după centrarea lui Dumiter.

59. Optarul Ionuț Șerban, tentativă de la 30 de metri, pe lângă poartă.

57. Primă înlocuire a partidei. Alin Popa în locul căpitanului David Andrei.

55. Dumiter avansează pe partea dreaptă, de unde centrează în careu, Mediop prelungindu-i balonul cu capul lui Ungureanu, care i l-a așezat în careu lui Bobină, șutul acestuia lovindu-se de un fundaș al albilor.

54. Mediop țâșnește de la mijlocul terenului, dar din jumătatea sa, tribuna vuind la stoparea sa pe motiv de ofsaid.

Debut al reprizei a II-a fără faze notabile.

*

0-0 după 45 de minute, premieră în Ciarda Roșie în actualul sezon. Căci în precedentele jocuri acasă din Liga 2 a fost 8-0 la pauză cu Foresta, 2-0 cu Sportul Snagov, marcatori fiind atunci Zaluschi în minutul 41 din penalty și Mediop în minutul 45, respectiv 1-1 cu ASA, Popa egalând în minutul 45. FC Argeș intra la egalitate la vestiare și pe ”Știința”, 1-1, dar avea să piardă…

45. Cornere consecutive pentru bănățeni, de pe părți opuse. Zaluschi execută iar 2 jucători, într-un duel aerian, se ciocnesc și de bară. Buhăescu respectiv Hecsko, care e lovit la picior. Îngrijiri medicale după fluierul de final al primei părți.

41. Balon respins cu capul de Stan iar mingea ajunge la Zaluschi. Centrează pe jos în fața porții și portarul prinde mingea.

39. Mediop driblează pe partea stângă tot ce întâlnește în cale, pasând apoi lateral lui Dumiter, care cu latul, de la 8 metri, cu poarta aproape goală, reia spre buturi dar un fundaș respinge. Cea mai mare ocazie de până acum a Ripensiei.

35. Stan avansează pe partea stângă și centrează de la 18 metri, din flanc. Năstăsie reia cu capul puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Rădulescu.

27. Prim corner al timișorenilor: Toma. Raul Costin respinge.

26. Al patrulea corner al vizitatorilor, executat de șeptarul Grecu. Apro respinge cu capul dar este și accidentat la cap, într-un duel aerian.

Tribuna, plină. Și pe dâmbul de la peluză sunt acum peste 50 de spectatori.

”Albii” de la FC Argeș, dominanți în prima jumătate a reprizei I, în special printr-o mai bună posesie a mingii. 

23. Zaluschi comite henț în careul advers.

20. Andrei, cartonaș galben. Fault asupra lui Dumiter, la centrul terenului.

16. Robert Grecu profită de greșeala unui apărător al Ripensiei, pleacă singur spre poartă, șutează iar intervenția aceluiași Rădulescu păstrează scorul alb.

11. Buhăescu șutează de la marginea careului de 16 metri, la colțul scurt, pe jos, iar Rădulescu respinge în corner.

5. Optarul Șerban îl faultează pe Zaluschi în zona centrală a terenului și arbitrul îl avertizează verbal pe jucătorul argeșenilor că o nouă infracțiune similară l-ar putea costa un cartonaș galben.

Minutul 4. Prim corner al meciului, David Andrei. Reluare cu capul, respinsă de Iulius Rădulescu, până la decarul Năstăsie, care șutează pe lângă poartă, de la circa 14 metri.

Peste 150 de spectatori în tribună și peste 30 pe dâmbul din spatele porții. Spre 200 de privitori. Nori, puțin vânt, vreme ideală pentru fotbal.

Minutul 2. Căpitanul David Andrei centrează dintr-o lovitură liberă dar total imprecis, mult peste transversală.

Gazdele, în culorile tradiționale, atacă în repriza I la poarta dinspre peluza cu dâmbul de pământ.

Ripensia începe prin Bobină și Golda iar chiar din primul atac Mediop cade în suprafața de pedeapsă, în primele nici 30 de secunde, gazdele solicitând penalty. Jocul continuă.

Față de ultima apariție, victorioasă cu 0-2 (0-1) în deplasarea la Suceava, prin golurile lui Costin în minutul 25 și Năstăsie în minutul 50, antrenorul Iordan Eftimie a apelat la două noutăți în primul 11, Robert Grecu și Vasile Buhăescu, în locul lui Tofan respectiv Nilă.

Șase mai sunt ripensiștii care au început toate partidele din noua campanie: căpitanul Popa, Hecsko, Toma, Dumiter, Ungureanu și golgheterul Mediop.

Trei noutăți în 11-le de start al Ripensiei față de titularii deplasării la Brăila, Apro și Golda începând în premieră din minutul 1 al unui joc din noul campionat iar Zaluschi revenind după ce Stoi se alinia la start la Dunăre.

Apro, în locul lui Horcea. Golda în cel al lui Matiș.

Echipele…

Ripensia: 1. Iulius Rădulescu – 7. Adrian Popa – cpt., 25. Mihai Hecsko, 6. Claudiu Apro, 19. Călin Toma, 11. Andrei Dumiter, 10. Adrian Zaluschi, 15 Sebastian Bobină, 27. Adrian Ungureanu, 9. Ndyaie Mediop, 8. Denis Golda.

Rezerve: 12.Dalin Munteanu – 30. Flavius Emanuel Vlădia, 22. Gabriel Stoi, 21. Laurențiu Tudor, 13. Claudiu Matiș, 20. Marius Semeniuc, 18. Pavel Olărescu.

FC Argeș: 28. Alexandru Popescu (născut în anul 1985) – 2. Cătălin Toriște (1996), 15. Bogdan Vișa (1986), 3. Daniel Șerbănică (1996), 14. Cătălin Stan (1990), 13. Raul Costin (1985), 8. Ionuț Șerban (1992), 7. Robert Grecu (1998), 11. David Andrei – cpt. (1992), 10. Ionuț Năstăsie (1992), 21. Vasile Buhăescu (1988).

Rezerve: 1. Nicușor Grecu (n. 1992) – 20. Alin Popa (1991), 6. Andrei Panait (1989), 18. Dorinel Oancea (1997), 5. George Cotigă (1989), 9. Andrei Nilă (1985), 23. Cătălin Barbu (1999).

*

Neînvinsă în primele 5 apariții de la promovarea în Liga 2, dintre care primele 4 adjudecate în gama 16-0, 2-1 în deplasare la Oradea, 2-0 și 3-2, dar totodată și primă clasată de neclintit a seriei unice încă după runda inaugurală, Ripensia este la ora celei de-a patra partide în Ciarda Roșie în ediția în curs, meci programat sâmbătă de la ora 11 în compania unei alte nou-promovate, FC Argeș.

Ripensia a bătut până acum tot acasă în Liga 2, 16-0 cu Foresta, 2-0 cu Sportul Snagov (ex-Metalul Reșița) și 3-2 cu ASA

Au trecut deja până acum prin sud-estul Timișoarei deopotrivă divizionare secunde și în sezonul trecut ce s-au înclinat la zero bănățenilor în roșu-galben, Foresta cu 16 goluri primite iar Sportul Snagov cu două, dar și o ex-prim-divizionară, ASA, depășită cu 3-2 în debutul intermediarei de săptămâna trecută ca unic eșec al târg-mureșenilor, la rând venind acum alb-violeții din Trivale, până în primăvară divizionari C de succes în Seria a III-a, fără eșec și promovați la pas sub denumirea SCM Pitești.

Gruparea de pe ”Nicolae Dobrin” a revenit între timp la matcă sub vechea denumire FC Argeș, sugerând și că partida de sâmbătă de la ora 11 din Ciarda Roșie, transmisă aici LIVE TEXT, opune continuatoare ale unor cluburi campioane ale României, elevate din acest an în Liga 2 și plasate după primul sfert al traseului din tur în pătrimea fruntașă a clasamentului, locurile 1-5, sus, sus pentru niște nou-promovate, cu mențiunea că ”violeții” Argeșului au și cele mai puține goluri încasate după primele 450 de minute de fotbal la nivelul eșalonului secund, numai două, pe când gazdele lor cele mai multe marcate, nu mai puțin de 5 pe meci sau unul la fiecare 18 minute.

De-o parte, Ripensia, de neînvins în 2017 după ce pierdea doar la prima apariție oficială în acest an, 4-3 la Sebiș pe 3 martie, în urmă cu 6 luni fără o zi, și care sâmbăta trecută a pus punct unui tur de forță de 3 meciuri într-o săptămână prin a nu pierde nici în extremitatea estică a Ligii 2, 2-2 la Brăila cu Dacia Unirea.

De cealaltă parte, piteștenii, care într-un singur meci din noul campionat au scos balonul din propria poartă, și asta tocmai în Timișoara, pe ”Știința”, în căderea de cortină peste etapa a doua, 2-1 pentru ASU Politehnica pe 12 august. Elevii lui Iordan Eftimie deschideau atunci scorul încă din primul sfert de oră dar erau egalați înaintea pauzei printr-un autogol, greșind în apărare și la 10 minute după reluarea disputei ce avea să se încheie pe furtună. În rest însă, 0-0 acasă cu Pandurii și 3-0 tot în Trivale cu nou-promovata Știința Miroslava, plus un victorios 0-2 în deplasarea din intermediara la Suceava, în urma căreia FC Argeș n-a mai jucat, impunându-se la ”masa verde” în întâlnirea din weekend-ul trecut, programată pe teren propriu cu Luceafărul Oradea, care nu s-a prezentat la Pitești.

Spre ușurarea celor de la Ripensia, bihorenii nu s-au și retras însă din campionat, urmând a găzdui totuși jocul de astăzi de la ora 11 cu Chindia Târgoviște, după ce zvonurile îi dădeau abandonați în urma închiderii robinetului de către finanțatorul Blidariu, înlocuit de peste munți de salvatori nu extrem de clar conturați, zvonuri pe care Sporttim le trata la vremea respectivă printr-o necesară doză de circumspecție tradusă sub forma titlului interogativ ”Primă ieșire din cursă?”, cu care aborda un subiect punctat în note certe de alte publicații. Așadar o retragere și nu prea, ci doar o păguboasă întrerupere cu zilele a activității în plin sezon…

Rămânerea Luceafărului pe orbită echivalează și cu menținerea scorului victorios pentru Ripensia la Oradea, 1-2, așadar 3 puncte conservate, veste bună căreia i s-a alipit apoi pe acest debut de sezon și unele neplăcute, inițiate de plecarea goalkeeper-ului Georgios Gakos imediat după victoria cu ASA la nou-promovații vâlceni în C4 din Șirineasa. În consecință, Ripensia se alinia la Dunăre între buturi cu Iulius Rădulescu, tot cu ocazia ultimei ieșiri dispărând din peisaj și un mai rutinat component al fruntașei, ex-prim-divizionarul Florin Nanu, introdus în prelungiri și fără a mai apuca să atingă balonul contra târg-mureșenilor, plecat pe motive legate tot de numărul prea mic de minute jucate înaintea descinderii în est.

Iar alte lucruri s-au schimbat chiar de pe-o zi pe alta, liderul Ripensia ajungând aseară să fie egalat la puncte în fruntea ierarhiei de o altă învingătoare la limită a Luceafărului Oradea, ASA Târgu Mureș, care a trecut chinuit vineri cu 2-1 de Dacia Unirea Brăila, adunând astfel tot 13 dar dintr-un meci în plus disputat, iar în plus și starea vremii, brusc și peste noapte ceva mai închisă, în favoarea fotbalului, fără soarele canicular de ieri dar cu nori matinali de ploaie și eventual chiar furtună peste sud-estul Timișoarei. Mai începeau argeșenii pe un soare aproape torid și deplasarea de pe ”Știința”, încheind-o însă sub aversele ploii torențiale…

Nu doar liderul din Ciarda Roșie va găzdui însă astăzi o formație argeșeană în runda a șasea a Ligii 2, ci, tot în Timișoara, și ASU Politehnica, partida cu CS Mioveni fiind programată sâmbătă de la ora 17, după care etapa în curs se va încheia duminică de la 12 la Motru, cu întâlnirea CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – AFC Hermannstadt.

Rămâne de văzut la ce formulă va apela Remus Steop după ce în primele 5 apariții s-a rezumat la numai 14 titulari, o primă schimbare în 11-le de start efectuând-o în runda a II-a, Bobină în locul lui Stoi, la Oradea, iar alte trei la Brăila, Rădulescu în poartă în locul elenului, Horcea în locul lui Vlădia iar Stoi în locul lui Zaluschi. Cert este în schimb că și Mediop este lider al golgheterilor în serie unică iar Dumiter printre principalii marcatori ai Ligii 2, ambii la debut la acest nivel.

În Ciarda Roșie va arbitra Marian Barbu din Făgăraș, asistat de concitadinii Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir, rezervă fiind deveanul Alexandru Bălan iar observatori Viorel Lolea din Reșița și Marian Salomir din Cluj.

Programul etapelor a 6-a și a 7-a, în care Ripensia va juca la Târgoviște, după care va primi vizita lui Metaloglobus, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = cinci

 


Alte articole legate de acest subiect: