LIVE TEXT. Prim duel timișorean în Liga 2 după aproape 10 ani. Central din Arad în Ciarda Roșie. Ripensia – ASU Politehnica 0-2 (0-1) după libere: Taub 26, al 3-lea său gol afară în tur, Krausz 63 cap. Câte două schimbări în primul 11: revin Dumiter și Ungureanu respectiv Motreanu și Ghinescu

Final, 0-2. Ripensia nu mai marca în acest campionat acasă cu CS Mioveni respectiv la Sibiu și Afumați. ASU Politehnica, a 4-a victorie în deplasare respectiv triumfătoare fără gol primit pentru a treia oară în ultimele 4 etape. Revenim…

Minutele de prelungiri… balonul trece prin fața mai multor jucători gazdă, în careul violeților. Corner. Krausz respinge cu capul execuția lui Călin Toma.

89. Staicu în locul lui Plămadă.

85. Toma execută un corner iar Mediop șutează de la 14 metri pe jos. Dur-Bozoancă reține.

78. Matiș, cartonaș galben. Fault.

77. Mânecan în locul lui Zaluschi.

Iar Ripensia îl introduce pe Matiș în locul lui Dumiter.

75. Coadă în locul lui Predescu.

72. Dur-Bozoancă prinde lovitura de cap a lui Mediop la centrarea lui Călin Toma.

71. Zaluschi faultează un violet iar galeria viola are o reacție de dezaprobare.

69. Plămadă reia cu capul centrarea lui Sorescu din lovitură liberă.

68. Henț comis de Călin Toma. Care îl etichetează ”gay” pe asistent. Acesta îl face atent pe central, care îl ia la prelucrare pe jucătorul gazdelor.

67. Călin Toma șutează din lovitură liberă de la 17 metri în transversală. La o palmă de 1-2.

66. Mera respinge o nouă lovitură liberă a lui Zaluschi.

65. Lovitură liberă a lui Zaluschi, respinsă.

După ASA și CS Balotești, ASU Politehnica e a treia grupare care înscrie de două ori în fieful Ripensiei.

Și Krausz este tot la al treilea său gol în tur, după ce desprindea violeții la 2-0 cu CS Balotești în minutul 32, pe Știința, și egala în prelungiri, 1-1 la Motru.

63. 0-2 ASU Politehnica, prin Krausz, cu capul, de la 9 metri, după o nouă fază fixă. Sorescu execută de la 25 de metri lateral dreapta.

61. Sorescu, lovitură liberă de la 19 metri lateral dreapta iar Ignea înscrie. Fault în atac. Golul nu este valabil.

60. Corner al Ripensiei. Zaluschi la pupitru. Krausz respinge. Bobină șutează într-un adversar și rezultă un contraatac al alb-violeților. Faultați.

Întâlnirea este din nou întreruptă. Efecte ale pirotehniei, al doilea val…

După aproape 3 minute se reia partida, cu o minge de arbitru.

57. Fumigenele galeriei viola… întrerup jocul. Centralul a oprit meciul și așteaptă la centrul terenului.

Minutul 55. Bobină în locul lui Ungureanu.

Suciu îi trimite la încălzire pe Vlădia, Matiș și Bobină.

53. Dur-Bozoancă plonjează și reține șutul din lovitură liberă.

52. Contraatac al Ripensiei iar Zaluschi este faultat în apropierea careului mare. Cartonaș galben în tabăra oaspeților.

51. ASU Politehnica domină începutul reprizei a II-a. Motreanu aruncă de la margine, spre Ignea, îi retrimite. Motreanu centrează în careu.

Minutul 49. Mare ocazie a lui Sorescu. Primește o pasă pe dreapta de la Krausz, intră în careu și trimite cu boltă spre colțul lung dar și pe lângă stâlpul din dreapta al porții Ripensiei.

47. Corner. Sorescu execută, fault în atac.

***

E pentru prima oară în mandatul interimar al lui Radu Suciu ca Ripensia să fie condusă la pauză dar pentru a șaptea oară în acest sezon, de 5 ori în deplasare și o dată acasă, cu CS Balotești. E pentru a opta oară ca ASU Politehnica să conducă la pauză în tur, a patra oară afară.

Pauză, 0-1. Carol Taub este la cel de-al treilea gol în deplasare în acest campionat, după ce ridica scorul la 0-3 în etapa I la Brăila, în minutul 31, și egala la Clinceni, 2-2 în al doilea minut de prelungiri al reprizei I, în urmă cu 7 ieșiri, pe calea revirimentului de la 2-0 pentru Academica la 2-3.

44. Sorescu e faultat puțin după cercul de la centrul terenului, în jumătatea adversă. ”Mircea, nu-i dai galben!?! E al treilea consecutiv!” sare ca arsă banca oaspeților.

40. Prim cartonaș galben: Bilia. Îl trage de tricou pe Mediop. Ardelean lasă jocul să continue și senegalezul șutează la poartă. Centralul revine și îi acordă avertismentul lui Bilia.

37. Sorescu atacă pe partea dreaptă și centrează, balonul fiind respins până la Predescu. La 14 metri, în poziție favorabilă, șutează pe jos dar pe lângă stâlpul din dreapta.

ASU Politehnica izbutește numeroase recuperări de balon, în acest caz în dauna lui Mediop.

35. Zaluschi, lovitură liberă din preajma cercului de la centrul terenului. Balonul ajunge în cele din urmă la Popa, care cedează posesia.

Ripensia, mai ofensivă după primirea golului.

34. Mediop nu ajunge la centrarea lui Dumiter, care trimite spre gura porții.

32. Mediop șutează de la marginea careului, Dur-Bozoancă prinde.

A patra oară și ca ASU Politehnica să deschidă scorul în deplasările din Liga 2 în 2017/8.

A patra oară în acest sezon ca oaspeți ai Ripensiei să deschidă scorul în Ciarda Roșie, după ASA, CS Mioveni și CS Balotești, ultimele două și încheind prin a se impune, cu 0-1 și 1-2.

Galeria Ripensiei, tăcută.

28. Ungureanu e faultat la 21 de metri de poartă și tot el execută lovitura liberă, din poziție perpendiculară, dar mult peste transversală.

Minutul 26: 0-1 ASU Politehnica prin Carol Taub din fază fixă. Lovitură liberă de la 29 de metri. Ignea îi pasează lateral lui Taub. Șut la firul ierbii, în stânga, lângă bară, jos.

20. Sorescu driblează, intră în careu și centrează pe jos, de pe dreapta, iar Plămadă șutează, Ripensia blocând.

19. Ungureanu șutează pe poartă de la 18 metri perpendicular și goalkeeper-ul prinde.

ASU Politehnica a echilibrat jocul și poartă acțiuni ofensive mai tranșante.

18. Prim corner și pentru ASU Politehnica, de pe dreapta. Execută Predescu, imprecis.

17. Sorescu, surprins în ofsaid.

16. Sorescu scapă balonul în afara suprafeței de joc, pe un contraatac inițiat de oaspeți.

12. ASU Politehnica respinge cu capul de pe linia porții, prin Taub, în urma cornerului executat de Călin Toma. Reluarea cu capul îi aparține lui Marius Toma.

10. Ungureanu cedează posesia și îl pune pe contraatac pe Sorescu.

În jur de 500 de spectatori, cei mai mulți, suporteri ai vizitatoarei ASU Politehnica.

Minutul 8. Motreanu îi pasează lui Sorescu, care centrează dar mingea se scurge prin fața porții, fără ca Plămadă să ajungă la balon. Prim atac mai consistent al oaspeților.

Ripensia începe mai curajos, pe fondul sonor dominat de fanii viola.

3. Mediop șutează de la 18 metri pe jos, tot în stânga porții poliste.

Dar prima ocazie o au gazdele, în minutul 1. Mediop șutează la colțul lung spre… poarta goală, Dur-Bozoancă fiind ieșit dintre buturi. Balonul se scurge pe lângă stâlpul stâng.

Plămadă și Krausz încep pentru ASU Politehnica, atacând în repriza I la poarta dinspre propria galerie viola, alcătuită din peste 300 de fani.

De notat este că nouă dintre cele 10 formații gazdă ale etapei din acest weekend vor bifa cu această ocazie al zecelea joc pe teren propriu în tur, cu excepția Sportului Snagov, aflat la ”borna” 9. În egală măsură, cu excepția sibienilor, nouă grupări vor ajunge deja astăzi și mâine la cea de-a 10-a deplasare în 18 etape, caz al ”violeților” de la ASU Politehnica. Ripensia e în schimb la cel de-al zecelea joc pe teren propriu în Liga 2.

Prognoza meteorologică indică și ploaie. November rain. E penultima sâmbătă a penultimei luni a anului.

Cu un sfert de oră înaintea startului, în tribune sunt circa 150 de spectatori, iar pe dâmbul de la peluză, aproximativ o sută. Însă lumea începe să vină…

Gazonul, cam moale. Iar în interior, ședința tehnică s-a efectuat în picioare în cabina arbitrilor.

Tot două modificări în primul 11 și la gazda Ripensia față de garnitura aliniată la remiza din Gorj, revenind ca titulari Dumiter și Ungureanu, în vreme ce Bobină și Matiș sunt rezerve.

Motreanu și Ghinescu revin ca titulari la ASU Politehnica după absența din succesul cu 2-0 cu Luceafărul Oradea, Poparadu fiind suspendat iar Giuricici trecând pe bancă.

Echipele…

Ripensia: 1. Iulius Rădulescu / 7. Adrian Popa – cpt., 22. Gabriel Stoi, 24. Marius Toma, 6. Claudiu Apro, 19. Călin Toma, 27. Adrian Ungureanu, 21. Laurențiu Tudor, 10. Adrian Zaluschi, 9. Andrei Dumiter, 17. Ndyaie Mediop.

Rezerve: 12. Dalin Munteanu / 20. Marius Semeniuc, 30. Flavius Vlădia, 5. Andrei Horcea, 18. Cosmin Mânecan, 15. Sebastian Bobină, 13. Claudiu Matiș.

ASU Politehnica: 23. Cosmin Dur-Bozoancă / 82. Radu Motreanu, 14. Ioan Mera – cpt., 3. Dănuț Bilia, 13. Carol Taub, 6. Raul Krausz, 24. Alin Ignea, 17. Cornel Predescu, 10. Răzvan Ghinescu, 7. Deian Sorescu, 18. Ionuț Plămadă.

Rezerve: 30. Emanuel Fișteag / 11. Marco Giuricici, 4. Ionuț Coadă, 19. Marius Staicu, 8. Mădălin Staicu, 9. Alex Bădăuță, 16. Andrei Țugui.

*

La 3 luni și jumătate după ce porneau cu victorii în actuala ediție a Ligii 2, formațiile timișorene au ajuns în sfârșit față în față, cu ocazia penultimei runde a turului dar nu și a sezonului de toamnă, duelul direct din etapa a XVIII-a echivalând cu ultima apariție acasă a nou-promovatei Ripensia în prima jumătate a campionatului dar și ultima deplasare a alb-violeților lui ASU Politehnica în același interval al parcursului.

Ripensia – ASU Politehnica în mai 2015, la startul unicului joc oficial direct în Ciarda Roșie, în Cupa României pe Timiș

Iar ”violeții” mai bine clasați chiar meritau să aibă parte măcar cu prilejul ultimei ieșiri a turului de o deplasare pe plan local, după ce au rulat mii de kilometri în noua campanie, pe rând la Brăila, Târgoviște, Clinceni, Sibiu, Afumați, Satu Mare, Motru, Ghermănești și Suceava, însă nu fără folos ci cu bilanțul 9 3 2 4 12-13 11 puncte, în plus și la Biled, unde se calificau în Cupa României.

De această dată, destinația elevilor lui Bogdan Andone este Ciarda Roșie, în sud-estul Timișoarei, unde Ripensia va găzdui sâmbătă de la ora 11 a noua partidă în Liga 2, bilanțul la zi al nou-promovatei pe micuța arenă fiind 8 4 2 2 28-8 14 puncte, la care se adaugă remiza 1-1 înregistrată tocmai în precedentul meci considerat pe teren propriu, la mijlocul săptămânii trecute, pe ”Dan Păltinișanu”, cu alb-roșiii arădeni de la UTA.

Atunci, antrenorul interimar Radu Suciu semnala pe bună dreptate că gruparea nou-promovată nu opta înțelept în a organiza partida cu vizitatorii de pe Mureș pe ”Dan Păltinișanu” și nu pe propriul gazon, pe care Ripensia își croia în sezoane consecutive promovările din Divizia D Timiș și Liga 3. Iar arădenii, prezenți în ultimele luni mai adesea pe ”Dan Păltinișanu” decât cei în galben-roșu, au fost ceva mai aproape de a exploata spațiile largi de pe principalul teren al Timișoarei, capac la toate și tribunele marelui oval arătând ca și goale în fața camerelor TV, o raită-experiment în urma căreia Ripensia a mai avut ceva de învățat, trăgând concluziile de rigoare, cât se poate de evidente. Iar nou-promovații pot deduce complicațiile induse de asemenea ronduri din suferința departe de casă a egalilor lor de la UTA, cu rezultate nefavorabile la Șiria.

Deși mai ales în asemenea momente aparte părerile sunt împărțite și în plus cu conotații adiționale, totuși, cât se poate de normal și firesc, Ripensia a ales să găzduiască duelul direct timișorean pe arena unde a optat să arunce ancora în ultimii ani, fosta ”Tehnomet”, loc pe care și l-a identificat drept proprie ”casă” și în favoarea căruia caută să contureze o anumită apartenență. Nu doar aceste semnificații de principiu par însă a cântări în opțiunea grupării organizatoare pentru a juca ultimul meci acasă din tur în Ciarda Roșie, ci și unele de natură pur sportivă, ținând de poziția nou-promovatei cu numai 4 puncte la zi în fața primei grupări de pe un loc de retrogradare dar și de aparițiile mai puțin convingătoare de pe ”Dan Păltinișanu”, unde Popa și compania nu s-au mai simțit în ultima vreme tocmai în largul lor, după mai reușite reprezentații pe același gazon în prima jumătate a deceniului.

Dat fiind reculul stopat de dată recentă al nou-promovaților precum și necesitatea unei prime victorii după o secetă de două luni, împlinite joi, prioritatea Ripensiei în partida de la matineul de sâmbătă e dată de un rezultat cât mai bun, care să-i mai înlăture grijile, în detrimentul transformării întâlnirii într-un eveniment, iar gazdele și-au făcut probabil socotelile că mai mari șanse de a obține un scor favorabil sunt conferite de o evoluție pe propria arenă, cu care sunt cel mai familiarizate, pe când pe ”Dan Păltinișanu” ar fi jucat mai degrabă precum în deplasare în condițiile în care Curva Sud ar fi fost cel mai probabil asaltată de fanii viola, lecție pe care urmașa ex-campioanei interbelice o învăța în martie 2015, la ora acelui memorabil 2-6.

Ripensia a mai calculat și că după jocul cu concitadina sa va avea dure deplasări succesive în Moldova, la Miroslava și Suceava, grupări din subsolul ierarhiei, iar ulterior o apariție finală pe 2017 acasă contra Luceafărului, programul celor de la ASU Politehnica fiind ceva mai abordabil, cu o ieșire la Pitești după reprezentațiile acasă cu ASA și ACS Dacia Unirea Brăila.

Lăsând însă la o parte conotațiile și circumstanțele noului duel local din Liga 2, principala idee ce ține de partida de sâmbătă e legată însă de reușita Timișoarei fotbalistice de a pune din nou în scenă după sezoane de restriște întâlniri în eșalonul secund românesc, ceva ce părea de domeniul fanteziei chiar și în acest deceniu, în care, de exemplu fie și în urmă cu doar două ediții de campionat capitala Banatului nu deținea nici o reprezentantă în divizia a II-a. Caz valabil și în urmă cu 4 campanii sau în stagiunea 2010/11, cu încă un sezon înainte unicul sol CFR fiind exclus pe parcurs din competiție datorită neachitării unor drepturi bănești către 2 jucători iar în 2009 sfârșind pe un loc de retrogradare, la fel, ”vișiniii” ținând de unii singuri steagul sus pe palierul doi intern.

Așa încât ceasul trebuie dat înapoi cu aproape 10 ani pentru detectarea anteriorului duel direct local pe Bega în eșalonul secund, mai precis în Seria 2, în cursul ediției 2007/8, când CFR se revanșa acasă în martie 2008 printr-un 2-1 semnat de Aldana în minutul 21 și Străuț în minutul 56, după ce Riviș egala în minutul 32, replică în etapa a XIX-a din 8 martie la triumful din primul meci acasă al turului pentru FC Politehnica II, 2-0 prin Popa în minutul 43 și Karamyan în minutul 90, pe 1 septembrie. CFR avea să încheie atunci mai bine, pe 13, pe când ”satelitul” prim-divizionarei pe 16, la 6 puncte în urmă, într-o serie care le mai reunea printre altele de exemplu pe FC 2005 Pitești, FC Târgoviște sau CF Liberty Oradea, dar și formații din alte orașe care nu mai activează și actualmente în Liga 2.

Revenind în actualitate, Ripensia este situată pe locul 11, la 6 puncte în urma vizitatorilor de pe poziția a șaptea, dar mai ales la doar 4 puncte de ocupanta locului 17, numai cinci de antepenultima clasată. Se mai știe deja prea bine că roșu-galbenii n-au mai învins în ultimele 9 etape din Liga 2, dar măcar au stopat declinul prin 4 remize consecutive de 1-1, de când cu preluarea echipei în rol interimar de Radu Suciu, întâiul antrenor al formației la relansarea sa în 2012, ultimul triumf fiind detașat, 4-1 în Ciarda Roșie cu o altă nou-promovată, Metaloglobus București. ASU Politehnica, de la care Adrian Poparadu e suspendat, se va alinia în schimb după cea mai bună serie egalată din campania în curs, de 3 apariții fără înfrângere, dintre care două victorii acasă, pe teren propriu mândrindu-se chiar cu 3 succese consecutive.

Ca palmares oficial direct în deceniul în curs, iunie 2014 aducea pe Electrica un duel eliminatoriu remizat alb, 0-0 și 2-3 pentru ”violeți” la lovituri de departajare în turul secund județean Timiș al Cupei României, urmat de golul victorios semnat pe final de Gălan pe CFR în partida considerată acasă pentru ASU Politehnica în ”D” Timiș dar cu porțile închise, 2-1 în etapa a doua a ediției 2014/5, în august 2014, returul consemnând un 2-6 pe ”Dan Păltinișanu” tot pentru alb-violeții care aveau să marșeze spre promovarea în Liga 3.

Mai urma totuși și unicul meci direct în Ciarda Roșie, din mai 2015, 2-1 (0-0) pentru gazda Ripensia de la 0-1, prin care elevii lui Cosmin Stan intrau în finala pe Timiș a fazei județene în Cupa României, adjudecată puțin mai apoi printr-un detașat 6-0 contra Ghirodei, de la cârma căreia urma să treacă peste o jumătate de an la timona roșu-galbenilor fostul tehnician al nou-promovatei, Remus Steop. În fine, toate aceste meciuri oficiale au fost precedate și de unul amical, în august 2012, derulat pe ”Știința” înainte ca Ripensia să se fi relansat oficial în întrecerile locale, 1-4 (1-1) pentru elevii lui Suciu, de la 1-0.

Sâmbătă arbitrează Mircea Ardelean din Arad, asistat de Ionuț Marius Bobe și Ionuț Babadac, ambii din Teleorman, din Videle respectiv Alexandria, rezervă fiind Alexandru Bălan (Deva) iar observatori Viorel Lolea (Reșița) și Dan Jiga (Bistrița).

Ripensia – ASU Politehnica va fi transmis aici LIVE TEXT, numărându-se între cele 6 jocuri de sâmbătă de la ora 11 ale etapei a 18-a în Liga 2, printre care și deplasarea lui UTA la Brăila, după care în aceeași zi vor mai avea loc ulterior alte două confruntări iar duminică de la ora 14 Academica Clinceni – CS Balotești iar luni de la ora 18 CS Mioveni – AFC Hermannstadt.

Clasamentul la zi, programul etapei și ultimele rezultate, iar de mâine și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: