LPS Banatul 2000, 9-0 şi…reinvitată oficial la Mundialito. Cu Rio!

Excelente veşti parvenite din peninsula Iberică. LPS Banatul 2000, care lăsa o bună impresie la debutul său în primăvară la Mundialito 2011, tocmai a primit un răspuns oficial din partea organizatorilor celei mai mari competiţii juvenile a cluburilor la nivel mondial, aflându-şi deja şi adversarii din grupă pentru Mundialito 2012, în perioada 31 martie – 8 aprilie.

„Noi am primit un fel de invitaţie ca urmare a participării în primăvară, când am fost mai mici cu un an şi am lăsat o bună impresie, fiind la un pas să ne calificăm, iar acum am primit răspunsul oficial. Organizatorii au analizat prezenţa noastră în competiţie şi ne-au reacceptat şi la anul. S-a tras la sorţi şi programul grupelor, şi vom avea 7 adversare în prima fază: CS America Mexico, Uniao Ate Ovoense, SC de Brazil Rio de Janeiro, CD V de Paul Ayamonte, CD San Pablo Club Sevilla, Club Internacional Lisabona, International Lusitano SC Villarreal de San Antonio”, a explicat profesorul Sorin Badea, antrenor al generaţiei 2000 la LPS Banatul, care va da aşadar piept cu reprezentante ale sectorului juvenil din Spania şi Portugalia, dar şi din Mexic şi Brazilia.

„Vrem să luăm locul întâi pe ţară în Cupa Hagi Danone, în care am debutat cu victorie miercuri, şi să ne calificăm la finala mondială, rămânând de văzut unde va fi în cele din urmă găzduită. Este obiectivul nostru. Iar la Mundialito să ieşim din grupă, de pe primele două locuri”, a spus Badea, care miercuri şi-a aliniat juniorii în prima etapă a Cupei Hagi Danone din cadrul fazei judeţene rezervată cluburilor. „Vom participa pe ambele fronturi la Cupa Hagi Danone, şi în cea a şcolilor”.

LPS Banatul s-a impus aşadar cu 9-0 pe terenul lui Unirea Sânnicolau Mare, prin golurile lui Trip, cu 5 reuşite, respectiv Piţigoi – două, Luchian şi Peter. Badea i-a titularizat pe Barbu – Ciurescu, Ţieranu, Săplăcan, cooptat din acest sezon în lot, Prodana, Piţigoi, Peter şi Trip, mai evoluând pe parcurs Stehlic, Croitoru, Mitre, Rafan şi Luchian.

Miercuri la Sânnicolau Mare, vineri, tot în vestul Timişului, la Jimbolia, într-o competiţie <Hagi Danone> reunind 13 echipe din judeţ, cu câte 12 etape tur-retur, la finele cărora prima clasată va accede la faza zonală, programată în Timişoara între 7 şi 8 aprilie, urmând ca turneul final, derulat în 2011 pe malurile Begăi, să fie găzduit de Cluj Napoca, între 29 mai şi 1 iunie.

„Participăm şi în Campionatul Municipal, la nivelul juniorilor D, pe teren mare, în care am disputat deja 6 meciuri, dar şi în <Cupa Hagi Danone>, unde componenţa echipelor este 7 plus 1. Noi suntem momentan mai mici cu un an la nivelul juniorilor D”, a mai explicat profesorul Badea, care a lărgit grupa generaţiei liceului, la 32 de copii. „Am mai cooptat câţiva juniori, în urma examenului de admitere, după clasa a IV-a. Au mai venit 12 băieţi în plus. Din clasa a şasea îi vom împărţi în două grupe valorice în Liceu, practic de la anul. Momentan îi instruiesc pe toţi laolaltă, în grupe de performanţă de începători şi avansaţi”, a continuat Badea, care după jocul de vineri, la Jimbolia, îşi va testa elevii sâmbătă, la Recaş, în cuplaj cu grupa profesorului Tiberiu Brîndescu, de juniori E.

Momentan în Timiş iar la iarnă nu la Braşov Indoor´s Cup ci probabil la Cupa Cotta, de sărbători, la Arad, urmând ele în primăvară şi jocurile din peninsula Iberică. Să vină din nou cât mai repede soarele şi căldura…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: