LPS Banatul 2010 câştigă „Cupa Speranţelor”, 2-1 cu Vojvodina Novi Sad, Universitatea Craiova locul 3, 5-2 cu NK Osijek. Cel mai bun junior al turneului, Marinescu – trofeu special în memoria lui Marjan Maric

Copiii în vârstă de 12-13 ani ai grupării organizatoare a turneului juvenil internaţional aniversar la sărbătorirea a 75 de ani de activitate a Liceului cu Program Sportiv Banatul Timişoara, antrenaţi la LPS de Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea, au câştigat duminică după-amiază finala turneului omagial, 2-1 pe gazonul liceului cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad, şi Universitatea Craiova învingând în prealabil cu 5-2 în finala mică pentru locul 3 juniorii croaţilor de la NK Osijek.

LPS Banatul Timişoara a încheiat victorioasă pe teren propriu la momentul aniversar al unităţii de învăţământ în care studiază şi se pregătesc copiii grupei îndrumate de formatorul de talente Cristian Petcu, trofeu adjudecat în curtea liceului la ceas sărbătoresc, „Banatul 75” – treisferturi de secol de activitate.

Juniorii „Banatului” din 2010 au încheiat turneul aşa cum îl începeau, prin a dispune vineri după-amiază tot cu 2-1 de alţi oaspeţi din străinătate, 2-1 (2-0) cu croaţii de la NK Osijek, continuând din succes în succes, sâmbătă la matineu cu Tâmpa Kids Braşov, 3-0 (0-0), iar după-amiază cu bucureştenii de la New Stars, 1-0 (0-0), duminică de la 9 şi un 2-0 (1-0) în semifinala cu ocupanta locului secund în cealaltă serie patrulater, Universitatea Craiova.

Timişorenii lui Petcu şi Vucea deschizându-şi astfel calea spre trofeu, adjudecat prin golurile lui Gladun şi Marinescu, 2-1 în finala după-amiezii, cu FK Vojvodina Novi Sad.

Au jucat pentru „Banatul” portarul Frunză şi Podaru, Petcu, Budescu, Horvath, Gladun, Goia, Macovei, Leoveanu, Marinescu şi Asurdooaei.

Au mai intrat: Popescu, Sălceanu, Oprea, Rusulescu, Miclea şi Simu.

Pe bancă: Stoican, Bogdan, Avram, Stepănescu, Dima şi Merai.

Jucător al turneului a fost desemnat Darius Marinescu, care a primit un trofeu special în memoria regretatului tânăr Marjan Maric

Sârbii Vojvodinei câştigau cu punctaj maxim cealaltă serie patrulater, prin a trece pe rând cu 1-0 (1-0) de Universitatea Craiova, 6-0 (3-0) de ASU Politehnica Timişoara şi 3-1 (1-1) de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, cei din Novi Sad tranşând apoi duminică dimineaţă şi semifinala cu croaţii din Osijek, 2-1 (2-0). 

Iar Pavle Ilic a fost principalul marcator al „Cupei Speranţelor” – golgheter al turneului, pe când Petar Tolic a fost desemnat cel mai bun portar al reuniunii juvenile.

În celelalte partide de clasament, şi anume între echipele care câştigau câte un meci şi pierdeau două în faza grupelor, New Stars Bucureşti – Academia de Fotbal Gheorghe Hagi 1-0 (0-0) pentru locul 5, iar ASu Politehnica – Tâmpa Kids Braşov 4-2 (2-1) în întâlnirea pentru penultima poziţie, a şaptea, între învinsele pe linie atât în serie cât şi în disputele de duminică dimineaţă din zona 5-8, şi anume „Poli” – New Stars Bucureşti 0-1 (0-0) şi Academia de Fotbal Gheorghe Hagi – Tâmpa Kids Braşov 5-0 (0-0).

Alb-violeţii polişti nu marcau în primele 4 apariţii în turneu, cedând vineri cu 0-5 Academiei Gheorghe Hagi, iar sâmbătă cu 0-6 Vojvodinei şi 0-2 Universităţii Craiova, duminică la matineu cu 0-1 bucureştenilor.

Una peste alta, un binevenit turneu juvenil de 2010 la moment aniversar, cu 8 formaţii din 7 localităţi din 3 ţări, disputând 20 de partide pe 3 terenuri, cel al liceului dar şi pe Baza UPT respectiv în baza „Adrian Stoicov”.

Fotografii

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: