LPS Banatul, 9-0 în finala Zonei 7 și cedări la România U15

LPS Banatul și AFC Unirea 1924 Alba Iulia au fost astăzi de la ora 16 finalistele Zonei 7 de la Timișoara a Campionatului Național FRF U15, după ce ieri au obținut calificarea din grupe prin a fi supuse suprasolicitării de a juca de câte două ori, de la orele 10 și 16 în cazul ardelenilor, care au trecut inclusiv de Academia Gică Popescu, respectiv de la orele 12 și 18 în cazul bănățenilor, care se impuneau cu 4-1 respectiv 8-0 prin eficienta utilizare a unor formule diferite de start din totalul celor 22 de juniori din efectiv.

O programare total improprie a orelor de start ale meciurilor, câte două într-o zi pentru mai multe formații, afectând astfel la nivel național faza zonală a juniorilor C, derulată în acest weekend, subiect al erorii celor de la FRF pe marginea căreia am consemnat și în cazul participării lui ACS Poli în Zona 6, la Craiova.

Oricum inferiori valoric, vizitatorii din Alba Iulia au resimțit astăzi din plin eforturile depuse ieri pentru a ajunge în ultimul act, pe care l-au cedat cu 9-0 (3-0), scor rarisim pentru un meci cu caracter de finală, decisiv pentru intrarea între cele 8 semifinaliste pe țară. Finalistele de la Timișoara au avut parțial șansa unui respiro în plus prin a juca astăzi doar finala, astfel potrivindu-se ca tocmai grupările ce au jucat vineri de două ori să și intre în ultimul act.

LPS Banatul, care a gestionat perfect lotul avut la dispoziție, Cristi Petcu rulând cu chibzuință toți cei 22 de juniori, tocmai în ideea de a-i și proteja în raport cu programul competițional mult prea comprimat cu 210 minute de fotbal în puțin peste 24 de ore, a început finala cu Sava – Maric, Toma, Gladun, Ilie, Mitrov, Berbac, Paunchici, Vasluian, Giurgiu și Tismonar, șapte dintre câștigătorii timișorenilor înscriindu-se pe lista marcatorilor.

Petcu a mai apelat pe parcurs și la Ștefan – Vegh, Siminiceanu, Nikolic și Ciobănică, iar marcatori au fost Giurgiu, cu două goluri și ieșit la pauză, Vasluian – tot cu o ”dublă”, Gladun, Ilie, Ciobănică, Mitrov și Tismonar, fiecare cu câte un gol.

”Banatul” a intrat așadar en-fanfare în semifinale, cu victorii cu 4-1, 8-0 și 9-0 vineri de la orele 12 și 18 respectiv astăzi de la ora 16, un mic maraton de 3 meciuri a câte 70 de minute fiecare.

Lăsând de-o parte categoricele victorii, antrenorul Petcu a remarcat că ”mai important este ca juniorii să crească mai ales la nivel individual dar și ca echipă. Calitatea valorică superioară a fost indiscutabilă, căci și aceasta este o generație de excepție”, cu mențiunea că 4 dintre juniorii C ai câștigătoarei sunt mezini de la categoria de vârstă 2003.

Din lotul de 22 convocat la turneu și rulat în totalitate, n-au fost implicați și astăzi Bădescu, Pintea, Olaru, Benea, Bostan și Pantea, ultimul accidentându-se și ratând astfel finala.

Iar dintre finaliști portarul Sava și Toma vor răspunde duminică prezent la reunirea lotului U15 al României, ce se va efectua tocmai la Timișoara, în vederea participării pe 10-11 iunie la un turneu în Ungaria, dar nu sub bagheta celui care i-a selecționat pentru această acțiune pe cei de la ”Banatul”, și anume Costel Enache, între timp înlocuit cu titlu interimar de la o categorie superioară de Boingiu, de remarcat fiind și că numai LPS-ul de pe Bega a contribuit cu recruți la acest demers federal din luna în curs, pe când celelalte trupe de juniori C din țară care vor trage la onoruri începând din turneele semifinale din 9-12 iunie și-au reținut sportivii la club.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: