LPS Banatul are şansa să joace în optimi cu AC Milan!

LPS Banatul Timişoara şi-a sporit cu succesul cu 3-1 (1-0) şansele de calificare din grupa a 17-a a turneului Mundialito, având ocazia în cazul accederii de pe locul 2 să întâlnească în optimile de finală pe AC Milan. „Copiii noştri sunt admirabili şi cu cele 3 succese din patru sperăm la calificare, cu atât mai remarcabil cu cât handicapul de vârstă se resimte din plin, LPS Banatul aliniind jucători născuţi numai în anul 2000, într-o întrecere la categoria ´99-2000”, a spus antrenorul Sorin Badea. LPS Banatul s-a impus contra ibericilor într-un joc disputat pe ploaie şi poate spera îndreptăţit la ocazia de a juca între cele mai bune 16 echipe împotriva lui AC Milan, lideră a grupei a 18-a.

Profesorul Sorin Badea a aliniat în victoria cu 3-1 contra lui CD Tartessos Huelva acelaşi 7 de start utilizat şi în precedentele jocuri, şi anume Barbu – Prodana, Ţieranu, Onişa, Bonda, Peter, Piţigoi, cu o unică excepţie, şi anume titularizarea portarului Rus contra lui Sporting C.P. Lisabona, când Barbu a acuzat dureri de stomac.Pe rând, în primele patru jocuri, au mai evoluat pe parcurs portarul Rus şi Ciurescu, Kuvi, Rafan şi Popa contra norvegienilor (scor 4-3 pentru LPS), pe Popa, Croitoru, Luchian şi Mitre contra lui Sporting (2-12), pe Ciurescu, Mitre şi Rafan în dauna lui Ac. F Nowak Valencia (scor 2-1 pentru LPS), respectiv pe Rus, Popa, Croitoru, Luchian şi Rafan cu CD Tartessos, învinsă de alb-albaştri cu 3-1.

Ca o altă caracteristică, LPS Banatul a deschis scorul în fiecare dintre cele patru meciuri jucate, prin Patrick Peter contra norvegienilor, prin Raul Bonda contra alb-verzilor lui Sporting C.P. şi prin acelaşi Bonda în celălalt joc de luni, din penalty, cu venezuelenii de la Nowak Valencia, respectiv prin Patrick Peter contra spaniolilor din Huelva. Mai mult, în toate cele trei succese înregistrate, timişorenii şi-au conservat avantajul de 1-0 avut de fiecare dată la pauză.

„Până acum am evoluat pe terenuri de iarbă, astăzi jucând în cadrul aceluiaşi complex sportiv pe un gazon sintetic”, s-a referit profesorul Badea la trecerea cu ocazia victoriei cu 3-1 contra lui CD Tartessos Huelva pe o suprafaţă artificială, dimensiunile terenurilor fiind 60 x 40 metri, toate în aer liber, iar durata întâlnirilor, de două reprize a câte 25 minute.

Copiii au avut totodată ocazia să-i urmărească pe viu, în cadrul categoriei 1999-2000, pe cei de la Juventus, Real, Vasco da Gama, AC Milan sau Benfica Lisabona, evoluând în alte grupe, ultimii impresionându-i cei mai mult. „Băieţii lui Benfica, în marea lor majoritate jucători de culoare şi implicit deja mai bine dezvoltaţi la această vârstă, mai viguroşi şi puternici, cred că ar face faţă în fotbalul juvenil românesc şi la categorii de vârstă cu patru ani mai mari. Unii copii cu personalitate pur şi simplu iniţiau o acţiune de la mijlocul terenului şi erau de neoprit până în poartă. Înălţimea unora este comparabilă cu a oamenilor maturi”, a explicat profesorul Badea.

„Diferenţa de un an de zile se resimte foarte, foarte mult iar cum băieţii noştri sunt născuţi în anul 2000, handicapul de vârstă se vede. Dacă adversarii mai mari ca vârstă şi mai înalţi sunt pe măsură şi buni, chiar că nu prea ai cum să îi stopezi”, s-a referit Sorin Badea la diferenţa înregistrată în jocul de ieri cu favorita şi lidera seriei, Sporting C.P. Lisabona, în care Raul Bonda a deschis scorul iar apoi alb-verzii au întors soarta meciului, 1-5 la pauză, Cristian Mitre marcând cel de-al doilea gol în eşecul cu 2-12.

„Sporting are 4-5 băieţi extraordinari, ceea ce este cazul în majoritatea echipelor cluburilor mari. Unii copii sunt sclipitori”, a mai remarcat Badea. Remarcabilă a fost şi festivitatea de deschidere a turneului Mundialito, desfăşurată în faţa unui stadion arhiplin, cu zeci de mii de oameni în asistenţă, la jocurile timişorenilor asistând câteva sute de spectatori. Cum intrăm şi noi, căci nu mai sunt deloc bilete de vânzare?, ne întrebau nişte spectatori români, peste gard, la festivitatea inaugurală”, a mai amintit Sorin Badea în privinţa interesului iscat de competiţie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: