LPS Banatul bate Academia Gheorghe Hagi, 2-0 în turneul final al Cupei Hagi Danone, la Constanța, dar nu intră în semifinale

Garnitura de 2003 a ”Banatului” Timișoara, una dintre cele 8 invitate la ediția din acest an a ”Cupei Hagi Danone”, desfășurată așadar într-un nou sistem competițional, a încheiat cu fruntea sus și cu o victorie la zero în dauna gazdei Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, dar nu s-a calificat din faza grupelor competiției de 12 formații de juniori D în primul an competițional, exclusiv elevi de 2003.

LPS Banatul 2003, antrenată de Pavel Velcotă, a încheiat la egalitate primele 3 jocuri disputate vineri și sâmbătă la turneul final al celei de-a șasea ediție a ”Cupei Hagi Danone”, în primul cedând la loviturile de departajare adiacenti iar în următoarele două impunându-se prin același procedeu, însă l-a pierdut la limită pe cel de-al patrulea, sâmbătă după-amiază, după care a câștigat cu 2-0 duminică, în dauna elevilor Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, la căderea cortinei peste faza grupelor.

Cele 12 echipe participante la turneul final din acest an se reunesc din cele patru câștigătoare ale fazelor zonale destinate școlilor și 8 cluburi invitate de către Fundația “Gheorghe Hagi”, printre care și LPS Banatul Timișoara.

Liceul Teoretic “Eugen Pora” din Cluj, Școala Gimnazială “Elena Farago” din Craiova, Școala Gimnazială Numărul 10 din Suceava și Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I” din București au fost cele patru școli calificate la Constanța, în urma fazelor zonale, cărora li s-au alăturat la start cele opt cluburi invitate: Steaua, Dinamo, CSU Craiova, ACS Viitorul Junior Cluj, Viitorul Oradea, Kinder Sângeorgiu de Mureș, LPS Banatul Timișoara și Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Meciurile din faza grupelor s-au jucat vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 10, iar primele două clasate din fiecare grupă s-au calificat în semifinalele de luni, 1 iunie, care vor începe de la ora 10 respectiv 11. Câștigătoarele semifinalelor vor juca finala difuzată în direct luni la ora 17 iar câștigătoarea Cupei Hagi Danone va reprezenta România la Danone Nations Cup în Maroc, alături de alte 31 de echipe naționale din întreaga lume. Anul trecut, la finala mondială din Brazilia, Academia Gheorghe Hagi, care dispunea în finala pe România de LPS Banatul 2002, a obținut locul 6.

Astăzi, rezultatele ultimei etape din grupa A au fost LPS Banatul – Academia de Fotbal Gheorghe Hagi 2-0, Viitorul Junior Cluj – „Elena Farago” Craiova 1-0 și „Eugen Pora” Cluj – Kinder Sângeorgiu de Mureș 0-0 (5-4 la lovituri de departajare), iar în grupa B: Dinamo – CSU Craiova 0-0 (3-5 l.d.), Steaua – Viitorul Junior Cluj 1-0 și Colegiul Tehnic „Mihai I” – Școala 10 Suceava 2-0.

Academia Gheorghe Hagi a câștigat astfel Grupa A, de pe locul 2 calificându-se Kinder Sângeorgiu de Mureș, iar în grupa B Dinamo s-a clasat pe primul loc, urmată de Steaua.

Programul semifinalelor, luni, este Academia Gheorghe Hagi – Steaua București (de la ora 10) și Dinamo București – Kinder Sângeorgiu de Mureș (ora 11).

Iată și rezultatele din primele două zile de meciuri ale Grupei A:

(vineri) Academia Hagi – „Eugen Pora” Cluj 3-1
„Elena Farago” Craiova – LPS Banatul 1-1 (7-6 d.p.)
Kinder Sangeorgiu Mures – Viitorul Oradea 0-0 (4-1 d.p.)

Academia Hagi – „Elena Farago” Craiova 1-0
„Eugen Pora” Cluj – Viitorul Oradea 1-1 (6-7 d.p.)
LPS Banatul – Kinder Sângeorgiu de Mureș 0-0 (4-2 d.p.)

(sâmbătă) Academia Hagi – Kinder Sangeorgiu Mures 0-0 (4:5 d.p.)
„Eugen Pora” Cluj – „Elena Farago” Craiova 0-0 (4-2 d.p.)
LPS Banatul – Viitorul Oradea 0-0 (5-3 d.p.)

Academia Hagi – Viitorul Oradea 1-0
„Eugen Pora” Cluj – LPS Banatul 1-0
Kinder Sangeorgiu Mures – „Elena Farago” Craiova 2-0

Durata fiecărui meci a fost de 20 de minute, jocurile desfășurându-se pe suprafață sintetică, în cadrul Academiei Gheorghe Hagi. Timișorenii au remizat așadar la debut contra celor de la ”Elena Farago” din Craiova, 1-1 și 6-7 la lovituri de departajare, Tîrziu înscriind pentru ”Banatul”, și s-a impus cu 4-2 tot vineri la lovituri de departajare, după un scor alb în timpul regulamentar, cu Kinder Sângeorgiu de Mureș. Sâmbătă, un alt 0-0, cu 5-3 la lovituri de departajare cu Viitorul Junior Oradea, meci în care timișorenilor le-a fost anulat un gol, și 0-1 cu ”Eugen Pora” Cluj, înfrângere în care bănățenii au acuzat accidentarea lui Țuțul.

Primul succes a survenit duminică dimineață, 2-0 în dauna gazdelor, prin reușitele lui Tymos și Tîrziu, LPS Banatul având și două bare.

În baza acestor rezultate, timișorenii au încheiat primii sub formațiile calificate, ierarhia Grupei A fiind următoarea: 1. Academia Hagi 5 3 1 1 5-1 10 puncte, 2. Kinder 5 1 4 0 2-0 9p, 3. LPS Banatul 5 1 3 1 3-2 8p, 4. ”Eugen Pora” Cluj 5 1 3 1 3-4 8p, 5. Viitorul Junior Oradea 5 1 3 1 2-2 7p, 6. ”Elena Farago” Craiova 5 0 2 3 1-5 3 puncte, cu mențiunea că învingătoarele la lovituri de departajare au primit două puncte iar învinsele, unul.

Velcotă a înscris pe foaie, conform regulamentului, 12 juniori D din generația 2003, câștigând în alcătuirea 27. Alex Borbei – 5. Șerban Marian, 17. Daniel Pintea, 8. Denis Radu – 6. Nicușor Tîrziu, 10. Alexandru Rus, 7. Denis Tymos – 11. Andrei Țuțul. La ”Banatul” au mai jucat în turneul final de la Constanța și 29. Andrei Olaru, 4. Marius Rus, 15. Mario Farcaș și 9. Jadran Jankovic.

Delegațiile participante au îndurat frigul în locațiile de cazare puse la dispoziție de organizatori, gruparea din Oradea optând după prima seară să se mute pe cont propriu într-un alt hotel.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: