LPS Banatul şi Sporting Timişoara merg şi mai departe: între primele 12 din ţară la juniori E

Pe fondul unor modificări de sistem şi program competiţional, pe undeva inerente în cedarea de gestiune de la FRF, cele două reprezentante ale Campionatului Judeţean Timiş de juniori E (2003) calificate din faza interjudeţeană au trecut în weekend şi de hopul zonalei, mergând la braţ în faza semifinală, ce va reuni weekend-ul viitor cele mai bune 12 echipe din ţară.

Juniorii E de la LPS Banatul, pregătiţi de Pavel Velcotă, calificaţi cu succese pe linie din zonalul de la Timişoara în turneul semifinal naţional FRF

 

Proaspăt vicecampioană a categoriei în Interliga maghiaro-română, locul 2, faţă de locul 3 anul trecut, într-o rocadă cu grupa lui Iulian Prodana, LPS Banatul Timişoara s-a calificat astăzi de pe primul loc din patrulaterul zonal al juniorilor E, FRF, găzduit de oraşul de pe Bega, elevii lui Pavel Velcotă fiind urmaţi în ierarhie şi însoţiţi la semifinale de concitadinii pregătiţi de Iulian Prodana la Sporting Timişoara, de fapt juniori ai alb-violeţilor de la ASU Politehnica.

La capătul a două reprize a câte 25 de minute, conform categoriei juniorilor E, LPS Banatul s-a impus într-un derby de palmares, dat fiind că ambele echipe erau deja calificate în faza pe ţară, a cărei finală este programată în 4 iunie, la Buftea.

Oaspete ale Timişoarei au fost Viitorul Cluj şi ProFotbal Petroşani, care s-au recunoscut însă învinse.

Astfel, sâmbătă de la ora 10, Sporting a început cu bine, cu Viitorul Cluj, rezultat 2-0 (1-0), prin golurile lui Denis Tymos, iar de la ora 11 LPS Banatul – ProFotbal 4-1, prin reuşitele lui Andrei Olaru, Andrei Amariei şi Iadran Iancovici, de două ori.

Sâmbătă după-amiază, de la ora 17, Sporting Timişoara – ProFotbal 3-0 (Deian Sandu, Maximilian Icma, Aboud Mohammad Hussein) şi LPS – Viitorul Cluj 3-2 (3-0), Marian Şerban, Mădălin Sturzu şi Lucian Simedru desprinzându-i pe timişorenii „Banatului”.

Derby-ul de azi a fost cu răsturnări de situaţie în prima parte a jocului de pe „Banatul”, 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, după care LPS s-a impus în dauna lui Sporting cu 5-2 (2-2), prin golurile lui Mădălin Sturzu, numărul 11, cu două reuşite, Lucian Simedru (nr. 13), tot cu două reuşite, respectiv Alex Rus, decarul, pe când pentru „violeţi” au punctat Tymos şi Aboud. În jocul de consolare, Cluj – Petroşani 2-0.

FRF va publica marţi datele turneului semifinal în sistem competiţional a câte 6 grupări în seria semifinală, împărţită la rândul ei în triunghiulare, cu câştigătoarele acestora jucând finala grupei.

  • A început şi faza interjudeţeană la Juniori D, cu manşa I, CSS Caransebeş – LPS Banatul (antrenor Flavius Nastor) 0-2 şi UTA – Electrica (Marius Nichitean) 2-2.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: