LPS Banatul Timișoara, calificată în faza finală a Cupei Hagi Danone

LPS Banatul Timișoara a fructificat astăzi statutul de gazdă al fazei zonale a Cupei Hagi Danone, câștigând ultimul act al turneului cu 6 echipe găzduit pe terenul principal al liceului și călcând astfel pe urmele concitadinei Electrica, ajunsă anul trecut, cu generația 2001, în faza finală londoneză, la nivel mondial…

Într-o atmosferă foarte plăcută, cu galerii ale echipelor și tribuna metalică a liceului plină deopotrivă de părinți și copii, cele 9 partide ale fazei zonale timișorene în Cupa Hagi Danone 2014 au evidențiat câțiva juniori D de perspectivă, unele dintre meciuri fiind foarte atractive.

LPS Banatul 2002

 

 

Cu 3 victorii și o înfrângere, generația de 2002 a ”Banatului”, pregătită de ani buni de profesorul Cristi Petcu, s-a calificat la turneul final național al Cupei Hagi Danone, din perioada 29 mai – 1 iunie, care va reuni 8 echipe în fieful Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi. Pe lângă juniorii timișoreni în vârstă de 11-12 ani s-au mai calificat deja la turneul final, ca nume confirmate, FC Bihor Oradea, Dinamik Craiova și Academia Gheorghe Hagi, speranțele tuturora îndreptându-se spre obținerea biletelor pentru turneul final mondial Danone Cup, găzduit în acest an în Brazilia.

Totodată, în cadrul unei frumoase festivități de premiere onorată de Iosif Rotariu și Emeric Dembroschi, cei mai merituoși dintre juniorii zonalului au fost recompensați cu premii individuale, Cosmin Gladun, de la LPS Banatul Timișoara, fiind desemnat cel mai bun jucător al turneului. Și golgeterul întrecerii a fost oferit tot de gazda LPS Banatul, în persoana lui Alexandru Tismonar, autor a 5 goluri.

Cel mai bun portar al zonalului a fost desemnat Alexandru Furdi, de la CSȘ Caransebeș, iar Radu Filip, de la finalista Pandurii Târgu Jiu, a fost desemnat cel mai tehnic junior al competiției.

LPS Banatul a disputat 4 meciuri, dintre care două în serii, pierzând în premieră în fața celor din Târgu Jiu, pe fondul unei evoluții lipsită de dezinvoltură, 0-1 cu Pandurii, dar revanșându-se tot în faza grupelor în dauna celor din Valea Jiului, 7-0 cu Școala de Fotbal Jiul Petroșani. Apoi, în semifinală, a făcut scor cu cei din Caransebeș, 8-1, revanșându-se în fața Pandurilor în ultimul act, cu 1-0, prin golul lui Adrian Bain, în minutul 24, când înscria cu o lovitură de cap, în urma unui corner, după ce tocmai fusese introdus în teren.

Pandurii dispunea în semifinale de Atletico Arad, cu 2-0, a șasea grupare de 2002 prezentă la zonal fiind Luceafărul Drobeta Turnu Severin.

Cristi Petcu a început finala în componența Ștefan Casian – Gabriel Pantea, Cosmin Gladun, Adrian Ilie, Ion Vasluian, Giovani Nicolic, Goran Paunchici, Alexandru Tismonar, mai introducându-i și pe ceilalți componenți ai lotului, și anume Denis Giurgiu, Adrian Bain, Dragoș Eterieș și Răzvan Sava. Conform regulamentului, loturile participantelor sunt alcătuite din câte 12 juniori.

Zonalul de la ”Banatul” s-a disputat pe două terenuri cu dimensiuni de 60×40 metri, în formule de echipă 7 plus 1, pe durata a 2×25 minute partida.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: