LPS Banatul Timişoara, învinsă de gazda FC Bihor Oradea, care merge astfel în finala Campionatului Naţional de juniori E

Calificată între cele mai bune 8 echipe din ţară în urma cîştigării turneului zonal pe care l-a găzduit la Timişoara, generaţia de 2002 a LPS Banatul Timişoara n-a făcut astăzi pasul spre finala cu trofeul pe masă a Campionatului Naţional de juniori E, cedînd în grupa semifinală de la Oradea gazdei FC Bihor, cu 2-0.

Cristi Petcu, un antrenor multicampion naţional de copii şi juniori cu LPS Banatul, creşte acum o nouă generaţie, de 2002, cu care a ajuns între primele 6 grupări din ţară, la prima încercare, juniori E

 

În calitate de cîştigătoare a Campionatului Judeţean Timiş la categoria 2002, şi a fazei zonale, în care a înregistrat 3 victorii, cu rezultatele 6-0 cu Jiul, 1-2 cu CSŞ Drobeta, 4-1 cu Pandurii şi 1-o cu Atletico Arad, echipa pregătită în ultimii 4 ani şi jumătate de Cristian Petcu, cel care ducea generaţia de 1994 a „Banatului” la titlul naţional, a remizat miercuri şi joi, 1-1 cu FC Benţa Braşov (gol Tismonar) şi 0-0 cu ACS FC Dănuţ Coman Piteşti, pierzînd însă în această dimineaţă, 0-2 cu FC Bihor.

Desfăşurat în sistemul de joc 7 plus 1, pe durata a 2×25 minute şi suprafeţe de joc de 40×60 metri, întrecerile juniorilor E au ajuns în aceste zile la faza semifinală, sub forma a două grupe a cîte 4 echipe, din care cîştigătoarele seriilor acced în finala pentru titlul naţional.„Există un oarecare regret, pentru că ne-am prezentat cu speranţe la calificarea în finală, dar poate şi datorită emoţiilor, la primul turneu semifinal naţional, am prins nişte zile mai nefaste”, a explicat Cristian Petcu după patrulaterul găzduit în bătătura lui FC Bihor, şi în cadrul căruia i-a rulat pe rînd pe toţi cei 15 convocaţi, fără a se limita la un „opt de bază”, dintre Casian Ştefan şi Răzvan Sava – portari; Fabian Roth, Eduard Amariei, Adrian Bain, Dragoş Heterieş, Andrei Olaru, Denis Giurgiu, Gabriel Pantea, Giovani Nicolici, Goran Paunchici, Alexandru Tismonar, Adrian Ilie, Ghiţă Bostan şi Dominic Mariţoiu. Grupa de 2002 a LPS Banatul conţine 25 de juniori E, care au participat în Campionatul Judeţean al categoriei 2001, în care s-au clasat pe 2, după Electrica, respectiv la 2002 – locul 1, precum şi în Interliga româno-ungară, în care mai sunt două turnee.

„Cu siguranţă ne-am atins necesarul de jocuri pentru acest sezon, incluzînd şi cele 6-7 turnee şi prin străinătate unde ne-am încercat forţele. Din toamnă, aceşti tineri vor continua la juniori D”, a mai explicat Cristian Petcu, la a cărui iniţiativă se va derula o a noua ediţie a „Cupei Speranţelor”, în septembrie.

În alte rezultate ale turneului semifinal de pe Crişul Repede, „Dani Coman” – FC Bihor 2-2 şi FC Bihor – Benţa Braşov 3-1 şi „Dani Coman” – Benţa 3-0, fără impact însă în privinţa deznodămîntului întrecerii, adjudecată de orădeni, cu două succese şi o remiză (1. FC Bihor 2 1 0 7-3, 2. Dani Coman Piteşti1 2 0 5-2, 3. LPS Banatul 0 2 1 1-3, 4. Benţa 0 1 2 2-7), şi care vor da piept în finală învingătoarei Grupei A (dintre ACS Junior Galaţi, Ceahlăul, Sportul Studenţesc şi Juniorul Bucureşti).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: