LPS Banatul Timișoara, invitată cu grupa de 2003 la Cupa ”Hagi-Danone” 2015: 8 prezențe din oficiu, într-un nou format

Liceul Teoretic ”Eugen Pora” Cluj este prima grupare juvenilă care a obținut pe teren calificarea la cea de-a șasea ediție a Cupei Hagi-Danone, abordată în acest sezon într-un format modificat, cu invitate din oficiu, printre care și o grupare timișoreană a cărei generație de 2002 s-a aflat anul trecut, lângă Constanța, la un pas de calificarea la turneul la nivel mondial.

11009867_663025043824570_4307923413379929125_n

 

LPS Banatul Timișoara va participa în această primăvară la turneul final al actualei ediții în întrecerea rezervată juniorilor de 10-12 ani, la care sunt invitate 8 grupări, cărora li se vor alătura alte patru, dintre care a doua va fi stabilită în acest weekend, în urma turneului de la Craiova. Gruparea alb-albastru de pe Bega va fi reprezentată de juniorii de 2003 instruiți de Pavel Velcotă. Anul trecut, când competiția s-a adresat generației 2002, LPS Banatul a jucat finala națională prin elevii pregătiți de Cristi Petcu, depășiți spre încheierea ultimului act de gazda ”Academia Gheorghe Hagi”.

Cupa „Hagi-Danone” își continuă așadar parcursul, dar sub o altă formă, fără a fi fost inclusă în acest sezon în calendarul competițional federal pe eșantionul de vârstă al categoriei 2003, în primul an ca juniori D, și va avea ca finalitate turneul de 12 grupări ce se va disputa în cadrul Academiei “Gheorghe Hagi” în perioada 28 mai – 1 iunie.

Cele 8 clubui invitate la turneul final sunt Steaua București, Dinamo București, CSU Craiova, Kinder Târgu-Mureș, LPS Banatul, Viitorul Oradea, ACS Viitorul Junior Cluj și Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”.

Câștigătoarele celor 4 faze zonale, de la Cluj, Craiova, Suceava și București, alături de 8 dintre cele mai bune cluburi de fotbal din țară, invitate de Fundația “Gheorghe Hagi”, vor participa așadar la finele lunii viitoare la faza finală de la Constanța.

Cele 12 echipe participante vor fi împărțite în doua grupe, iar jocurile se vor disputa în sistemul “fiecare cu fiecare”. După cele 5 etape din faza grupelor, primele două echipe clasate din fiecare serie vor merge în semifinale, în care ocupanta primului loc din grupa A va întâlni locul 2 din grupa B, iar ocupanta locului 2 din grupa A va juca cu câștigătoarea grupei B.

Câștigătoarea Cupei Hagi Danone 2015 va reprezenta România la Danone Nations Cup, în Maroc, în luna octombrie, acolo unde formații din 32 de țări se vor lupta pentru trofeul suprem.

După etapa I a ediției din acest an, adjudecată la Cluj, pe Baza Sportiva “Unirea”, în 28-29 martie, de Liceul Teoretic „Eugen Pora” din localitate, următoarele turnee care vor mai oferi câte o calificată în turneul final vor avea loc după cum urmează: (etapa 2) Craiova – Complex Sportiv “Ion Oblemenco”, în 4-5 aprilie 2015; etapa 3: Suceava – Stadionul “Areni”, pe 25-26 aprilie 2015; etapa 4: București – Baza “Metaglobus”, în 15-17 mai 2015.

Și tot despre juniori, dar ceva mai mari, reprezentativa Under 15 a României, cu 5 convocați de la ACS Poli în lot, a învins joi echipa sub 16 ani a grupării austriece WAC Pellets. ”Tricolorii” U15 antrenați de Gabriel Manolache au disputat ieri primul joc de pregătire din stagiul de zece zile, portarul Rus fiind înlocuit spre final, Ciurescu fiind integralist iar Peter și Onișa intrând pe parcurs, în vreme ce Chera, tot de la alb-negri, n-a evoluat.

La partida de joi, disputată la Klagenfurt, la 80 de kilometri distanță de baza de antrenament, au jucat următorii: Rus (72, Baumann) – Ciurescu, Constantinescu (58, Marton), Antonio Manolache, Ignat (62, Săbăngeanu) – Mierlea, Gîrbiță, Bairam (40 Crișan), Duminică-cpt. (68, Onișa) – Talpoș (30, Peter), Enea (48 Csegoldi). Golurilor juniorilor români au fost înscrise de Gîrbiță (48), șut din marginea careului, și Manolache (55), cu o execuție din afara careului în urma unei respingeri. Următorul meci este programat pe 6 aprilie, la Seeboden, tot împotriva juniorilor echipei austriece WAC Pellets.

* CS Mioveni – ACS Poli se joacă vineri 10 aprilie de la ora 19, în runda a doua a fazei play-off din B2-Vest. Întreaga etapă fotbalistică în ligile a doua și a treia va avea loc vineri 10 aprilie, sâmbăta fiind eliberată dat fiind Ajunul Paștilor. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = douazeci sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: