LPS Banatul Timişoara, juniori B, se impune la Liberty: 1-0 Ţugui

Potenţialul juniorilor generaţiei 1994 de la LPS Banatul a fost reliefat în week-end şi de „dubla” mijlocaşului recent lansat de Cristi Petcu în fotbalul divizionar, Alin Roman, care a punctat pentru FC Maramureş U Baia Mare, în liga a doua, în schimb puţinii juniori rămaşi şi pe mai departe „la matcă” în echipa liceului cedând duminică în deplasare la Liberty Oradea, în runda a cincea a Campionatului Naţional de juniori A, seria a şaptea: 2-0 (2-0).

Bihorenii s-au desprins în minutele 18 şi 20, cu o garnitură menţinută de la un sezon la altul şi reunind generaţiile ´93 şi ´94, în vreme ce Petcu a aliniat o formulă de-acum cu multe nume noi faţă de formaţia care în vară cucerea titlul naţional la juniori B: Păduraru – Artimon, Livadaru, printre puţinii exponenţi în echipă ai clasei ´93, şi înlocuit cu Secota, Danciu, Boiciuc – Popliceanu (1993), Iakab, Călin, Acatrinei (Petco) – Stancu (Cloşcă), Sighiartău. Pe bancă: Fortuna – Tamer. Aşadar majoritatea componenţilor sunt născuţi în 1994 şi în primul lor an ca juniori A.

Pe un alt front, al generaţiei de copii 2002, grupa lui Cristi Petcu a reprezentat sâmbătă LPS Banatul în cea de-a doua rundă din Interliga maghiaro-română, în turneul de la Arad, în care timişorenii au trecut cu 11-0 de Mako, înregistrând un 1-1 cu UTA şi un eşec, 1-2 cu Debrecen. „Am împărţit câte 2-3 titulari în Interliga, şi alţi câţiva în grija lui Mihai Ion şi Marius Roth, care au condus ceilalţi copii din grupă într-un turneu internaţional la Zrenjanin, unde am fost invitaţi în contrapartidă”, a explicat profesorul Petcu.

Dacă juniorii A s-au văzut învinşi în Bihor, în schimb juniorii B pregătiţi la LPS Banatul de profesorul Vasile Gaboraş s-au impus la limită, 0-1 (0-1), dintr-o lovitură liberă măiastru executată de un junior cooptat din generaţia 1996, grupa lui Claudiu Arba, şi anume Ţugui.

LPS a câştigat la Liberty Oradea prin Petrar – Ionescu, Mureşan, Mihali, Petri – Popa – Luca, Semenea, Ţugui, Rus – Mocanu, unica înlocuire între titulari faţă de etapa trecută fiind Rus, pentru Palkovacs. A mai jucat Vlădica. Pe bancă: Golopenţa – Stoica, Sârbu, Ponoran, Râmneanţu, Chifan.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: