Lui Poli îi prieşte statutul de outsider în Cupă

Reprezentanţii lui Poli la conferinţa de presă anticipând sfertul de finală al Cupei României Timişoreana, de joi (ora 18), acasă cu Gaz Metan, au subliniat „însemnătatea destul de ridicată a jocului”, înaintea căruia alb-violeţii au fost îmbărbătaţi la antrenamentul în nocturnă desfăşurat luni seară inclusiv de Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. „Sperăm să vină peste 10.000 de spectatori, pentru că este un meci important pentru noi”, a spus Daniel Stanciu, manager al echipei, care, în ceea ce priveşte viitorul imediat al grupării şi susţinerea sa din partea edililor, a mai remarcat că „viaţa clubului e contracronometru şi sperăm ca problemele să se rezolve cât mai repede. Domnul Ostaficiuc a explicat că sunt de parcurs câteva etape legislative şi trebuie să aşteptăm, însă – cu sau fără garanţia viitorului – acest meci are altă importanţă şi însemnătate pentru jucători şi stafful clubului”.

Stanciu a mai amintit că Ostaficiuc le-a explicat jucătorilor că o calificare în semifinale „ar ajuta la negocieri. Edilii au votat şi au aprobat fuziunea cu Poli Timişoara şi calificarea ar fi un bonus”. Altfel, o eliminare n-ar modifica substanţial datele problemei, Stanciu permiţându-şi să glumească: „Am mai rămâne cu câteva mingi în plus. Din fazele precedente ale Cupei României am rămas cu 10 mingi…”

Stanciu a spus din nou că Poli nu pleacă din postura de favorită, aşa cum itera şi cu ocazia 16-imii cu Ceahlăul şi a optimii cu Steaua, „şi văd că ne-a mers bine”, cu alte cuvinte violeţilor surâzându-le postura de outsideri: „Este un joc poate mai dificil decât cele întâmpinate înainte, cu Ceahlăul şi Steaua. Gaz Metan a avut un parcurs nesatisfăcător în ultima vreme în campionat, iar acum a făcut doar egal la Chiajna”.

„Gaz Metan pleacă cu prima şansă, mă bazez pe faptul că au un lot omogen, cu jucători foarte buni, pe care i-am urmărit, pe unii i-am dorit în trecut la Poli, ei vineri au achitat toate restanţele salariale şi primele către jucători, şi îşi doresc o nouă participare în Europa League, aşa cum norocos s-au calificat în sezonul trecut. Nu prea au mari şanse în campionat, le rămâne calea cea mai sigură prin Cupa României”, a mai spus Stanciu.

Stanciu a adăugat că sfertul de finală este „foarte important pentru viitorul lui Poli şi pentru a demonstra că eliminarea Ceahlăului şi a Stelei nu a fost întâmplătoare. Băieţii au demonstrat de fiecare dată că s-au depăşit pe sine, mizez pe orgoliul lor rănit, să mai demonstreze odată în plus în acest tur că meritau să evolueze în Liga 1”.

Valentin Velcea, antrenor principal al poliştilor, a spus: „Cred că suntem pe un drum ascendent bun, şi sperăm să fructificăm şansa pe care această competiţie o oferă pentru a scoate capul în Europa. I-am văzut de două ori pe viu pe cei de la Gaz Metan, e o echipă organizată, scurtă, care ştie foarte bine să joace arma contraatacului. Au un lot destul de stabil şi repet, să nu mai privim Gaz Metan ca fiind o echipă mică şi în formare, sunt 3 ani deja de când s-au format, au ajuns deja şi în Cupele Europene şi s-au prezentat foarte bine”.

Velcea, care a recunoscut că „ei sunt încă în campionat şi mai joacă, dar noi am rămas la fel de pregătiţi mental”, a mai spus că „nici un meci nu seamănă cu celălalt, iar la Timişoara cei de la Gaz Metan vor avea o altă structură faţă de jocul de la Chiajna şi cel cu Petrolul, acasă, şi vor fi superdeterminaţi să arate că îşi au pe merit locul în Liga 1”.

Velcea a mai spus: „Să apelăm la ultimele resurse ale acestui an şi să implementăm un spirit de luptă aşa cum Poli a etalat în meciul cu Steaua. Nu se poate să avem un rezultat pozitiv dacă scădem intensitatea jocului sub cea din meciul cu Steaua”.

Fără probleme de efectiv, Velcea a apelat la „antrenamente intense, căci nu obişnuiesc să menajez jucătorii”, amintind de susţinerea din tribune: „Aportul lor e bine să fie la înălţime. Sunt nişte suporteri care au arătat devotament şi în Liga 1, la titlu, şi acum, în a doua. Preferăm să vă spunem mai multe prin ceea ce arătăm”.

În ceea ce priveşte aspectele tehnico-tactice, Velcea s-a referit la „cum şi cât de repede putem trata faza defensivă când suntem în atac”, subliniind că „băieţii sunt însă receptivi. Avem două-trei variante de a aborda meciul ce depind de ultimele momente. Oricum, pregătesc câteva surprize, inclusiv jucătorilor mei”.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 63

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: