Luna cadourilor

Postul de selecționer la echipa națională onorează orice antrenor. În țările civilizate, să ai în CV o asemenea postură constituie o mare realizare și o mare mândrie. Numai la noi antrenorii își permit să refuze mai mult sau mai puțin protocolar acest post. Nu voi înțelege niciodată cum un președinte de federație se deplasează în teritoriu pentru a convinge un antrenor să preia postul de selecționer. Dar de fapt Răzvan Burleanu nu este la prima aventură de acest gen. A mai fost în Italia să-l convingă pe Cristian Chivu să revină la echipa națională. Decât să se ocupe de asemenea probleme, mai bine ar fi mai atent la ce se întâmplă în jurul său.

De exemplu, la capitolul arbitraj, unde se întâmplă lucruri de neimaginat, cu exemplificări elocvente care s-au petrecut în ultima săptămână. La partida U Cluj-Astra, arbitrul Cristian Moldoveanu i-a acordat Astrei gratuit o lovitură de la 11 metri, stabilind într-o oarecare mare măsură echipa câștigătoare. Arbitrul Iulian Dima a acordat cartonașe galbene fără discernământ în timpul meciului de Cupă dintre Politehnica și FC Argeș, astfel Ursu a fost eliminat fără rost.

Dar cel mai mare potlogar s-a dovedit a fi arbitrul Marian Barbu la partida FCSB-UTA. Practic el a stabilit echipa învingătoare fluierând anapoda. Le-a acordat două lovituri de la 11 metri bucureștenilor, în condițiile în care la faza premergătoare celei de-a doua lovituri mingea a depășit vizibil linia de tușă. Mai nou se tot folosește sintagma „jucătorii sunt oameni de caracterˮ. Atunci de ce Florin Tănase nu a recunoscut faptul că mingea a ieșit din perimetrul de joc? Vă rog să vă reamintiți de Costin Lazăr care a recunoscut cavalerește că nu a fost penalty la un fault asupra lui în careu. Nu ar trebui să mire pe nimeni ca arbitrii amintiți să fie promovați sau să apară pe listele UEFA.

Dacă și Academica Clinceni a învins Dinamo, atunci nu mai este nimic de zis. Mircea Rednic, ca să se apere, dă vina pe jucători. Astfel, Steliano Filip și Cosmin Matei au fost scoși din lot. Dar nici nu pot fi de acord ca jucătorii să solicite conducerii să fie dat afară antrenorul.

CFR Cluj a învins Chindia Târgoviște la Ploiești cu același joc vetust, fără strălucire. De la lider parcă am aștepta altceva. Farul a învins Rapidul, chiar dacă portarul rapidist Horațiu Moldovan a avut o evoluție foarte bună. La Rapid au fost patru accidentați, dintre care Cătălin Hlistei este cel mai afectat.

Aducerea antrenorului Trică la FC Universitatea 1948 Craiova nu a avut prea mare efect. FC Voluntari își continuă marșul en fanfare și a învins clar la Craiova. CS Mioveni a pierdut meciul de pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, o echipă parcă renăscută sub comanda lui Cristiano Bergodi. La scorul de 0-1 gazdele au ratat un penalty prin Buziac, în timp ce Mitrea a stabilit rezultatul final tot dintr-un penalty.

UTA a evoluat bine și cu mult curaj în partida cu FCSB, dar a fost învinsă în condițiile expuse deja. În ziua de 4 Decembrie, ziua aniversării de 100 de ani de la înființarea clubului Politehnica, echipa a învins-o la Giurgiu pe Astra, făcându-i pe suporteri să spere din nou.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: