Lună de foc în fotbalul autohton: ajefiștii anunță Adunare Generală și promovează „invitații”. FRF în pericol de dizolvare. Iar Euro 2020, fără tricolori, trece și pe Arena Națională. ”Cu lupa pe ei…”: LV

Observel bagă de seamă că se anunță o lună de foc pentru fotbalul românesc în general! Și îi dedică ediția cu nr. 55 a „Lupei”…

În ordine cronologică, pe 26 mai 2021 a avut loc Comitetul Executiv al AJF Timiș. „Instituție” serioasă, acesta a găsit de cuviință să îmbine utilul cu plăcutul, ședința fiind programată… într-un anume local din Seceani! Organizator? Onor Vasile Farc, membru al CEx., de loc din Seceani și șef al grupării sportive locale!!! Vă reamintim că ultimul Comitet Executiv al AJF Timiș s-a desfășurat pe 17 iulie 2020, deci cu 314 zile în urmă!!!! Încă puțin și se făcea anu’!!! Vorba aia, la un mic și o bere discuțiile sunt mai… „aprinse”! Tot în spiritul „seriozității” deja arhicunoscute, de tipul „ne p…m pe toți”, s-a îndeplinit și cvorumul necesar validării hotărârilor. Au lipsit incompatibilii Alexandru Nagy și Daniel Drăgan, dar a fost prezent demisionarul incompatibil Alexandru Dumitrașcu. Cum printre atribuțiile Comitetului Executiv intră și validarea hotărârilor Comitetului de Urgență dintre două ședințe ale CEx. și cum în aproape un an de zile s-au „emis” o serie lungă de hotărâri ale Comitetului de Urgență, acest punct a fost primul bifat de „gașca cât o țară”. Și au fost 12 la număr în total! Mai apoi, în ritm de „veselie” CEx.-ul a aprobat afilierea provizorie a șase cluburi și asociații, bineînțeles pe aceleași principii aplicate și până acum. Adică fără îndeplinirea TUTUROR prevederilor și existența TUTUROR documentelor necesare afilierii! Ca să fie bine, să nu fie rău! Și avem un examplu concret în acest sens!

AS Olimpia Lenauheim a fost „afiliată”, foarte probabil, pe baza telefonului primit de la primarul localității în cauză, dl. Ilie Suciu, băieții prezentându-se la primul meci de pseudo-mini-competiție de Liga a 6-a, cel cu Galaxy Timișoara, doar cu un tabel nominal, fără legitimații și fără mingi proprii pentru încălzire. Practic băieții s-au strâns în ziua jocului la birtul din sat, s-au urcat în mașini și s-au deplasat la Timișoara. Odată ajunși, după ce și-au împărțit echipamentul, i-au rugat pe oficialii gazdelor să le împrumute și lor o minge-două pentru încălzire! Delegat de joc al AJF la respectiva parodie a fost vicepreș-ul Ionel Poclid! Care s-a asigurat astfel că meciul se joacă! Și s-a jucat, consemnându-se un scor fluviu (13-0) în favoarea gazdelor de la Galaxy! Ulterior, în etapa următoare, fotbaliatorii din Lenauheim au fost legitimați și au intrat într-o oarecare legalitate. Cel puțin din acest punct de vedere. Amatorism, amatorism, da’ parcă nici chiar așa!

Revenind la importantele decizii ajefiste, s-au aprobat datele de începere a viitoarelor ediții de campionat, la toate nivelurile, primul start, cel al Ligii a 4-a, fiind programat pe 27 iulie 2021. A urmat la rând Cupa României – faza județeană, la care s-au înscris inițial 12 echipe, programul fiind stabilit ulterior. Olimpia Lenauheim, inițial prezentă, a fost ulterior exclusă.

Și a trecut la rând un subiect cu implicații majore, cel al criteriilor de ocupare a eventualelor locuri vacante ale Ligii a 4-a respectiv a 5-a! „Gașca” susține că va fi alcătuit câte un clasament de așteptare pe criterii strict sportive! De „sportive” ce sunt, onor dom’ primar din Lenauheim, dl. Ilie Suciu, cică ȘTIE deja la ce nivel vor activa Unirea Grabaț, clasată pe locul 3 (trei) în Seria I – Promoție, înaintea întreruperii campionatului trecut, ca și cealaltă formație „păstorită” de același primar, Steaua Roșie Bulgăruș, clasată pe locul 9 din 10 participante în ediția trecută a aceleiași serii de Promoție.

Porumbeii voiajori”, deja „vedete” ale lui Observel, au mai prins o veste din zbor! Cică „echipa cât o țară” pune la cale mai multe promovări „sportive” în Liga  a 4-a, care n-au nici o legătură cu competiția și fair-play-ul ce ar trebui să o caracterizeze. Pe bază de… „invitație”, dacă nu se ocupă toate cele 18 locuri!

Și ca să vezi pură coincidență, prima „opțiune” ajefistă este… Flacăraaaaaa Parțaaaaaa, clasată la întrerupere pe locul secund în Liga a 5-a, seria a II-a! De ce? Păi simplu, printre altele… Vă mai aduceți aminte de membrul incompatibil al Comitetului Executiv, unul dintre cei care au „scris” procesul verbal al Adunării Generale de alegeri din 24 februarie 2018 care i-a adus la putere pe „gășcari”, alias actualul primar de la Parța, Daniel Drăgan (PNL)???? Păi vedeți cum se „pupă” informațiile? De va fi așa, să nu spuneți că nu v-am spus!!

A doua opțiune este…. Atleticoooo Liebling, altă coincidență, care este „păstorită” de un alt primar fidel actualei conduceri ajefiste, Ioan Gheorghe Muntean (PNL), unul care deși nu are dreptul, participă și votează la Adunările Generale, erijându-se într-unul dintre cei care „restabilește” ordinea în cazul apariției oricărei vociferări a vreunui afiliat contra preș-ului Romeo Malac și a a(l)coliților săi. Asta ar fi o „binemeritată răsplată”, în condițiile în care formația din Liebling a ocupat, în ediția neterminată, locul 9 din 16, în Seria a II-a. 

A treia opțiune este:…. Juventuuussss Pișchiaaaaa, locul 5 în ediția întreruptă de Liga a 5-a, în aceeași serie a II-a! Localitatea este păstorită de dl. primar Ioan Sas (PNL)!

Totuși, ne întrebăm ce or fi având, sau nu au, celelalte două serii ale Ligii a 5-a de nu intră în calculele ajefiste??? Zilele viitoare vor demonstra dacă „porumbeii voiajori” au avut sau nu dreptate!

Oare sesizați „coincidențele”? Ca să fim siguri, le vom accentua noi: toți primarii respectivelor localități sunt membri PNL, deci de la putere! Iar ajefiștii vor să se pună bine cu puterea în perspectiva viitoarelor alegeri din februarie 2022, la care trebuie să-și asigure din timp suportul politic. Că ei altfel nu sunt în stare de nimic și și-au dovedit incompetențele! Cu alte cuvinte, ei fac deja „trafic de influență” în rândul afiliaților, iar cum PSD nu mai e la modă, au schimbat rapid „barca” și s-au dat cu PNL. Mutare care, dacă justiția nu își va face corect datoria, s-ar putea dovedi chiar câștigătoare, după cum îi cunoaștem noi pe afiliații AJF-ului, dar  și pe unii primari, indiferent de culoarea politică!

 Și ca să încheiem cu „ocupația” Comitetului Executiv al AJF Timiș să precizăm că, finalmente, a fost convocată Adunarea Generală ordinară pentru data de 31 iulie 2021, adică la patru zile după startul Ligii a 4-a!!! Cu alte cuvinte „gășcarii” nu se așteaptă la nici o surpriză, fiind siguri pe ei și pe matrapazlâcurile pe care le fac!

E încă un mesaj de desconsiderare a membrilor afiliați, care vor începe competiția fără a ști sau a putea face propuneri sau modificări. Mai mult, conducerea AJF ar trebui să le transmită membrilor afiliați, cu 30 de zile înaintea Adunării Generale ordinare, atât ordinea de zi, punctual, cât și documentele integrale care vor fi supunse aprobării. Suntem siguri însă că „gașca cât o țară” va… omite acest neînsemnat detaliu, iar afiliații se vor prezenta, exact ca și binecunoscutul patruped domestic la poarta nouă, ridicând ca de obicei mâinile, fără să aibă vreun habar despre ce votează și cu ce efecte asupra lor! Sigur, va fi pregătită de „intervenție” și trupa de „commando”, în caz că se va ivi vreunul-doi „dușmani” care să vocifereze la adresa „minunatei” conduceri, corul susținătorilor fiind deja pregătit să-i neutralizeze imediat pe răzvrătiți!

Sigur, ședința executivilor s-a încheiat „apoteotic”, bine „spălată” în șprițuri sau bere, după gust, asezonate cu grătare sau mici, cu garnitură, punctând astfel succesul deplin al acțiunii! Civilizat e să le spunem: să vă fie de bine, domnilor! Deși e posibil ca în curând să vă cam stea în gât…

La doar câteva zile după „memorabilul” moment al CEx.-ului, pe 2 iunie, reprezentanții „găștii” au fost, prezenți sau reprezentați, la Judecătoria Timișoara, convocați în cazul deja binecunoscut al fraudării alegerilor din 2018. Și pentru că, conform documentelor existente fizic, șansele unei decizii favorabile ar trebui să fie mici spre foarte mici, ce le-a mai rămas de făcut „cămeșilor negre”? Amânări peste amânări, pe diverse vicii de procedură! Da-de, da-de apucă să o lungească suficient pentru a mai prinde  un  mandat! Sau se bazează că în acest adevărat „război al nervilor” reclamantul va ceda până la urmă! Sau vor găsi o soluție salvatoare de împăcare cu „nebunul”, cum îl apelează ei. Nu știm dacă ultima situație este posibilă. Pentru multiplele omisiuni constatate privind modul în care s-a derulat ancheta organului de urmărire penală și absența unor documente și declarații ale unor învinuiți sau martori, completul de judecată a mai decis o amânare, până pe 7 iulie 2021. Deci situația e încă departe de a fi clarificată în beneficiul „băieților așa-zis deștepți”.

Între timp, FRF trebuie să se ocupe de găzduirea meciurilor de la EURO 2020, de unde naționala noastră, condusă de „magnificul” Mirel, „pupila” unui alt „magnific”, naș mare la FRF, Răzvănel, va străluci prin absență!!! Vom avea meciuri pe Arena națională, dar nu ale tricolorilor, în 13 iunie, 17 iunie, 21 iunie și o „optime” în 28 iunie. 

Printre „picături”, pe 24 iunie, federalii au stabilit concurs pentru cele 100 de locuri de delegați de joc la ligile organizate de FRF, respectiv Liga a 2-a și Liga a 3-a, pentru următoarele două sezoane. Cică sunt 100 de locuri, dar în realitate însă vor fi mult mai puține, cam vreo 25 fiind deja „alocate” unor oficiali federali, care trebuie să-și ajusteze, săracii de ei, veniturile lunare din baremuri! Dar, pentru că la asta se pricep foarte bine, oamenii de la Casa Fotbalului utilizează „concursul” de fapt drept un util exercițiu de imagine!

Tot aici se „zvonește” că preș-ul Romeo Malac, deși nu ar avea ce căuta acum la FRF, îi va însoți la concursul federal pe binecunoscuții Ionel Poclid și Dorin Micșa, dar și pe noul intrat în „combinații”, Gheorghe Ilici, pentru a se asigura de succesul protejaților săi! De văzut dacă Timișul va beneficia și de alți candidați la această postură și mai ales dacă aceștia au vreo șansă de succes, având în vedere „sforăriile” Malacului și ale „găștii” sale. Plus numărul limitat de locuri alocate Timișului!

Ca-n vremurile bune, Burleanu și Malac vor „negocia” viitoarele voturi federale, dar fără „intermediarul”, aici Ovidiu Hațegan

O zi mai târziu, pe 25 iunie, Răzvan Burle(ște)anu & Co au de trecut un… important HOP: termenul de judecată, având cam același subiect ca cel al ajefiștilor noștri, fraudarea ultimelor alegeri federale! Dacă nu-l trec, atunci FRF se află în pericol de a fi dizolvată! Și din nou justiția trebuie să fie cu adevărat imparțială pentru a se realiza acest fapt fără precedent în istoria fotbalului mondial.

Pe cale de consecință și actualii membrii afiliați vor avea, în acest caz, o soartă similară, urmând ca reînființarea forului fotbalistic românesc să parcurgă etapele legale necesare, cu translatare și asupra AJF-urilor, care altfel nu vor mai putea organiza legal competițiile proprii de fotbal pe teritoriul României.

Colac peste pupăză, pe 28 iunie, FRF a convocat Adunarea Generală ordinară și a transmis în acest sens documentele puse în discuție tuturor membrilor afiliați. Asta dacă respectiva adunarea va mai avea loc! Părerile aici sunt împărțite: unii susțin că justiția va decide dizolvarea FRF, alții spun că „serviciile” își vor face datoria și de astă dată, salvându-i pe Burleanu & Co, după care e foarte posibil să „susțină” un alt candidat la viitoarele alegeri prezidențiale fotbalistice.

Așadar se anunță o „vară fierbinte” la Casa Fotbalului și nu numai! Rămâne de văzut cum se va „pronunța” și politicul pe acest subiect!  

„Spectacolul” continuă!

Nene Iancule, noutăți, monșer??… Cald, cam cald! Dați drumul la aer… Condiționat!  „Lupa tot la ei”!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: