Mai mult de jumătate din echipele Ligii 2 n-au marcat în medie mai mult decât un gol pe meci în prima treime a sezonului regulat. Doar CSC Dumbrăviţa a înscris două

Odată cu Ceahlăul – Chindia, jucat marţi după-amiază la Piatra Neamţ şi încheiat 1-1, s-a încheiat prima treime a sezonului regulat în noua ediţie a Ligii 2, constatarea cheie după primele 6 etape ţinând de aceeaşi ineficacitate cronică a fotbalului românesc, evidentă pe plan internaţional, unde naţionalele FRF sau echipele de club înscriu cu pipeta, efect al handicapului tot mai clar al sportului în 11 de la noi în ceea ce priveşte construcţia jocului, completat de ineficienţa la finalizare, ca urmare a bagajului valoric modest al protagoniştilor. În cifre, exact jumătate dintre secund-divizionare au o medie subunitară a golurilor marcate pe meci în primele 6 runde, cel mult câte 5 înscrise în total până acum, una, şi anume CSM Slatina, izbutind măcar 6, pe când numai şi numai CSC Dumbrăviţa a atins o medie de două reuşite pe partidă, urmată îndeaproape de Concordia şi CSA, cu câte 11 goluri înscrise fiecare, iar Corvinul cu 10.

Taxând-o sâmbătă de 6 ori la Ghiroda pe nou-promovata CS Tunari, după ce înscria de 3 ori şi marţea trecută Progresului Spartac în restanţa matinală de la Buftea, CSC Dumbrăviţa a săltat la o medie a golurilor marcate în primele 6 etape ale Ligii 2 de exact două reuşite pe meci, excepţie ce confirmă regula într-o nouă ediţie de campionat în care, până acum, s-au înscris 129 de goluri în 60 de întâlniri, aşadar câte 2,15 pe partidă.

Nu mai puţin de 3 fiind remizele albe din ultima rundă a scenei secunde, iar dacă Andrei Marc n-ar fi egalat marţi seară pentru Chindia Târgovişte în prelungirile căderii cortinei etapei, la Piatra Neamţ, 1-1 (1-0), atunci două ar fi fost şi jocurile în care s-a înscris o singură dată, numeroase fiind oricum întâlnirile în care se marcase de numai două ori, la Slobozia, Hunedoara şi Piteşti.

De fapt, cu excepţia partidelor de la Ghiroda şi Buftea, unde şi gorjenii au dispus de bucureştenii Progresului Spartac, cu 2-1, în toate celelalte dispute ale etapei a 6-a în Liga 2 s-a punctat de cel mult două ori, exact jumătate dintre formaţiile campionatului nereuşind să scuture plasa porţii adverse în runda abia încheiată.

Deloc de mirare aşadar că doar 7 echipe au marcat până acum în medie măcar un gol şi jumătate pe meci, „careul fruntaş” la acest capitol fiind completat doar de ialomiţeni, buzoieni şi nou-promovata Ceahlăul, fiecare cu câte 9 reuşite, pentru elevii lui Cristian Pustai prin Patrick Petre, în minutul 27 al partidei acasă cu dâmboviţenii, viitori amfitrioni sâmbătă de la 11 ai întâlnirii cu CSC Dumbrăviţa, din etapa a VII-a. 

Iar apropo de alb-verzii timişeni, nici chiar Concordia, CSA Steaua şi bănăţenii antrenaţi de Cosmin Stan n-ar fi rotunjit medii de două goluri marcate pe meci sau pe-aproape dacă nu îşi „făceau plinul” cu câte 6 înscrise într-o singură partidă, bucureştenii la Dej, cei din Chiajna la Progresul Spartac iar cei de la Pădurea Verde împotriva nou-promovatei din Tunari. 

Pe de altă parte, s-a mai ameliorat întrucâtva handicapul formaţiilor gazdă în ceea ce priveşte rezultatele pe teren propriu, dezastruoase în ansamblu în primele 5 etape şi cu un bilanţ general cât se poate de modest, estompat în runda a 6-a, în sfârşit clar favorabilă localnicilor, autori a 5 victorii, faţă de cele 4 remize şi un succes în deplasare.

În prealabil, începând din etapa I, bilanţurile rundelor au fost favorabile vizitatorilor, după cum urmează, între paranteze fiind enumerate în ordine cifrele corespunzătoare triumfurilor acasă – remizelor – victoriilor în deplasare; respectiv golurilor marcate acasă – pe teren advers.

Etapa I: 2-3-5 ; 6 – 13.

Etapa a II-a: 4-5-1; 13 – 4.

Etapa a III-a: 2-4-4; 10 – 20.

Etapa a IV-a: 2-3-5; 9 – 12.

Etapa a V-a: 1-4-5; 9 – 14.

Etapa a VI-a: 5-4-1; 15 – 4.

Totalul, 16 victorii ale gazdelor în 60 de întâlniri, 23 de remize şi 21 de succese în deplasare, 62 fiind golurile marcate de către localnici iar 67 de către oaspeţi.

Chindia remizând marţi sub Pietricica după efectuarea a 3 modificări la pauză, în alcătuirea Railean – Gîţ, Marc, Rutjens (minutul 46, Ad. Ioniţă), Plămadă, Anişorac (46, Boţogan) – Prejmerean – Alb. Călin, Matiş (61, Golofca), Max. Cojocaru (46, Jah) – R. Moldoveanu, rezerve rămânând Iustin Popescu – C. Dinu, Andr. Şerban, Bogaciuc şi Manolache.

Chindia n-a învins încă la Târgovişte de la retrogradarea în Liga 2, remizând pe rând 1-1 cu CSA Steaua şi Gloria Buzău, după care a cedat cu 0-1 Unirii Slobozia, în întâlniri în care s-a marcat aşadar sub media oricum scăzută a noului campionat. 

Ultimele rezultate din Liga 2 şi clasamentul la zi, precum şi programul etapei viitoare, ce începe vineri de la ora 16 pe „Măgura” din Cisnădie cu CSC 1599 Şelimbăr – Gloria Buzău, continuând cu alte 7 meciuri sâmbătă de la 11, printre care şi Chindia – CSC Dumbrăviţa, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. Ulterior, dumbrăviţenii vor mai avea de jucat până la mijlocul sezonului regulat cu Metaloglobus pe arena „Ştefan Dobay”, la Dej şi acasă cu nou-promovata din Alexandria, jumătatea secundă a parcursului abordând-o în judeţul Sibiu, la actualul lider din Şelimbăr.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: