U18: România – Danemarca 0-0. Mailat, înlocuit înaintea pauzei cu Petre. Turneul de calificare din toamnă, posibil la Timișoara

Selecționata sub 18 ani a României, cu Sebastian Mailat, șeptarul lui LPS Banatul, în 11-le de start, a remizat alb în revanșa de joi de la ora 17, contra reprezentativei similare a Danemarcei, în cel de-al doilea meci amical internațional în decurs de 48 de ore al naționalei condusă de Andrei Spier la Timișoara.

Mailat a fost una dintre cele 5 noutăți ale selecționerului formației U18 a României, alături de fundașul Popa, Chelaru, Manea și Cubleșan, față de formula de start aliniată marți de juniorii ”tricolori”, când răsturnau la 2-1 scorul disputei cu scandinavii, tot pe arena ”Dan Păltinișanu”.

Unde generația de jucători născuți în 1997 a României ar putea reveni pentru turneul de calificare din perioada 12-17 noiembrie 2015, cu Elveția, Insulele Feroe și Andorra, contând pentru prima fază a preliminariilor Campionatului European. Campania de accedere la turneul final din 2016 al UEFA EURO U19 demarează la toamnă, perioada rămasă fiind utilizată pentru disputarea altor întâlniri amicale inter-țări de verificare.

Iar vizitatorii au apelat astăzi chiar la 6 înlocuiri în primul unsprezece față de întâlnirea de alaltăieri, și anume în poartă, la fundașii laterali dar și în zona mediană.

Aspectul jocului nu a fost mult diferit față de prima partidă, naționala sub 18 ani daneză arătându-se a fi superioară garniturii ”tricolore”, care a reunit cu această ocazie și numeroși juniori legitimați deja la cluburi din străinătate. Lipsa de acuratețe la finalizare a scandinavilor precum și spiritul de anticipație al portarului Tordai au menținut însă egalitatea.

Sebastian Mailat a fost înlocuit spre finele primei părți, după o evoluție ștearsă, cu Patrick Petre, iar ambii selecționeri au apelat la pauză și la alte schimbări.

Astfel, în prima parte, România U18 a început cu 12. Arpad Tordai / 2. Florentin Pham, 15. Daniel Popa, 6. Bruno Văsiu, 3. Dan Panait – cpt. / Marian Chelaru, 4. Denis Chivari / 7. Sebastian Mailat (38, Patrick Petre), 10. Alexandru Cicâldău, Alin Manea / Paul Cubleșan.

Cu 5 schimbări și la pauză, la reluare gazdele au continuat cu Tordai / Pham, Popa, Dudea, Dan / Chivari / Petre, Cojocaru, Vâlceanu, Cicâldău / Botă. A mai intrat, spre final, Alexandru Dulca în locul lui Vâlceanu, pe când Laurențiu Popescu a rămas pe banca de rezerve.

La Danemarca U18, Henrik Clausen i-a titularizat astăzi pe Anker / R. N. Kristensen, Nruun, Halse, Lund / Guldbrandsen, Heimer / Mor, Hansen, Weber / Thychosen. După pauză, scandinavii au continuat cu Anker / Munksgaard, Tranberg, Halse, Lund / Guldbrandsen, Heimer / R. N. Kristensen, Mor, Hansen / Thychosen.

Stuckler și Mathias Kristensen, titulari marți, au intrat din minutul 61 în locul lui Guldbrandsen și Hansen, iar vârful Shaibu l-a înlocuit pe Thychosen din minutul 77.

Au fost și câteva cartonașe galbene, în contul lui Văsiu și Mor, în minutul 39, pentru un fault al românului și riposta juniorului danez, respectiv pentru Rasmus Nissen Kristensen în minutul 44 dar și pentru Thychosen în minutul 58, considerându-se a fi simulat un fault în careu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: