Mama Mia conduce prin portarul jucător de câmp Radu și ia primul punct în Liga 3: 1-1 (0-0) cu Giarmata

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic și CS Millenium Giarmata au încheiat la egalitate la Jimbolia duelul timișean de astăzi de la ora 14, ”lanterna roșie” cu un pasiv de puncte în ierarhia Seriei a IV-a deschizând scorul după pauză prin portarul Daniel Radu, reprofilat jucător de câmp, iar vizitatoarea antepenultimă clasată egalând dintr-o lovitură de la 11 metri la startul ultimului sfert de oră: 1-1 (0-0).

Oaspeții din Giarmata, care săptămâna trecută au stat după 3 înfrângeri la rând la două-trei goluri diferență, aveau astăzi un bun prilej de a obține primele puncte în deplasare în acest campionat, însă după înfrângerile succesive afară cu 3-1, 2-0, 4-0, 3-1 și 4-1 au fost nevoiți să se mulțumească doar cu un draw pe terenul ultimei clasate, pe fondul numeroaselor ratări la buturile gazdei CS Nuova Mama Mia, inspirat apărate de tânărul Costoaie.

Aliniați în schimb după cea mai usturătoare înfrângere a lor, 8-0 la Petroșani în fieful liderului ACS Șirineasa, codașii aveau la rândul lor oportunitatea să se aleagă în sfârșit cu ceva dintr-un duel al turului în seria vestică a Ligii 3, dat fiind că vizitatori erau antepenultimii clasați, cu problemele lor induse de un efectiv restrâns și fără vreun punct smuls pe alte terenuri. Însă, la fel, și CS Nuova Mama Mia a trebuit să se mulțumească cu un prim punct în acest sezon, după înfrângeri în general dureroase pe CFR sau la Jimbolia, cu 1-8, 0-1, 1-4, 0-4 și 0-5.

CS Millenium și-a creat mai multe ocazii de gol într-un duel totuși ceva mai echilibrat măcar pe hârtie între garnituri tinere și foarte tinere, însă ratările oaspeților și intervențiile lui Cătălin Costoaie, care a trecut pe parcursul jocului peste timorarea inițială, au dus la împărțirea punctelor.

Impulsionată de șansa de a sparge gheața în actuala campanie din C4, ultima clasată a abordat jocul cu mai mult elan și cu o mai bună comunicare în teren, dăruindu-se exemplar și izbutind să se ”ridice la nivelul adversarilor”, remarcă a antrenorului principal Cătălin Todorescu. Mama Mia a și rezistat în final asediului vizitatorilor, ce a urmat egalării izbutite de Anagor de pe punctul cu var după un fault comis de Catrici asupra lui Codrea, iar gazdele au fost salvate în prelungiri și de bară, capitol la care s-a încheiat tot 1-1, după ce și amfitrionii o ocheau în repriza I.

Golurile aveau să cadă după pauză, primul în contul portarului reprofilat vârf Daniel Radu, aflat la prima sa reușită de acest gen într-o partidă oficială, după ce a preluat o minge lungă, a driblat și a șutat, balonul respins de Miklos trimițându-l apoi cu succes, la a doua încercare, în plasa vizitatorilor: 1-0 în minutul 54.

Millenium a egalat dintr-o lovitură de la 11 metri în minutul 77, când Costoaie a fost în cele din urmă învins, de Anagor, care a șutat sus în stânga portarului: 1-1.

Oaspeții au suferit însă o pierdere tocmai înaintea partidei, Cherecheș încercând să efectueze încălzirea după o întindere avută la un antrenament în cursul săptămânii, dar fără succes, așa încât a fost înlocuit în formula de start cu Rus, în vreme ce Copoeru și Adrian Bungău au absentat, fiind accidentați.

Pe un teren bun al arenei Arpad Thierjung, au jucat…

CS Nuova Mama Mia: Costoiae – Miculete, Munteanu, Catrici, Burgar – Băban – cpt. – Brașoveanu (60, Gheo), Pascu, Lumbala (87, Ciobanu), Bakayoko – Radu.

Rezerve: Bursuc, Chivăran, Cioată

Cartonașe galbene: Băban, Brașoveanu, Lumbala.

CS Millenium Giarmata: Miklos – Sporin, Buzdugan, Stupu, Rus – Domșa, Codrea, Stoica, Ghighilicea, Ștefănescu (46, Brănișteanu) – Anagor.

Rezerve: Pricop, Vîț, Ciontu, Grunță.

Cartonașe galbene: Domșa și Rus, pentru faulturi.

Cătălin Todorescu, antrenor al gazdelor, a spus: ”Am avut în sfârșit un duel între formații apropiate valoric și am reușit să cucerim primul punct, important pentru moralul lotului. A fost un joc de forță, cu multă dăruire dar și cu multe pase și faze de poartă de ambele părți, am beneficiat și de multe cornere. Am fi avut și noi un penalty dar centralul a justificat că mâna era pe pământ. Consider remiza echitabilă!”

Viorel Vișan, delegat al vizitatorilor, a remarcat: ”Am început mai slab, i-am luat puțin cam de sus. Deși ne-am creat ocazii clare în repriza I, am ratat. În repriza a II-a am jucat mai bine dar cu toate acestea am continuat să ratăm ocazii și incredibile, vreo 4-5, iar după o învălmășeală în careu am primit gol. Am continuat să atacăm însă ne-am întrecut în ratări, Ghighilicea cel puțin de două ori, și Stoica a avut o mare ocazie, capul lui Codrea… Iar portarul lor a apărat senzațional, probabil cel mai bun joc al carierei sale. În prelungiri am avut și o bară din 2 metri, Brănișteanu…”

CS Nuova Mama Mia mai are de jucat în tur la CS Șoimii Lipova și acasă cu CS U Craiova SA 2, pe când CS Millenium la Giarmata cu Centrul Național de Pregătire Timișoara respectiv la Lugoj.

A arbitrat Aurel Vărzan din Timișoara, asistat de Sergiu Duma și Ioan Cozorici, ambii din Zalău, observatori fiind Romeo Malac din Timișoara și Silviu Mocanu din Arad.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: