Mama Mia cu ocaziile, ”satelitul” Craiovei cu contraatacurile

Prima dintre cele două deplasări la rând în Oltenia a fost pierdută de CS Nuova Mama Mia în această seară de la ora 18, la Ișalnița, în fief-ul echipei secunde a grupării de play-off în Liga 1 din Craiova, care s-a impus cu 4-2 la capătul unei partide din etapa a XXVI-a dominată de timișeni însă adjudecată de cei din Bănie fructificând eficient cartea contraatacului.

Învinsă în tur cu 0-2 la Becicherecu Mic, pe 6 noiembrie, CS Nuova Mama Mia a pierdut după exact o jumătate de an tot la două goluri diferență și returul cu ”satelitul” Craiovei: 4-2 (2-0).

Istoria partidei a fost scrisă prin ratările bănățenilor, urmate imediat de golurile celor de la SC CS U Craiova SA 2, ca de exemplu în minutul 20, când Patrick Niță, rămas singur cu portarul, șuta în piciorul goal-keeper-ului gazdelor, ca foarte puțin mai apoi Surugiu să deschidă scorul cu un șut cu stângul, la o mare greșeală de plasament a lui Mărginean: 1-0 în minutul 21.

Povestea s-a mai repetat o dată până la pauză, în minutul 29 Perju-Silaghi reluând cu capul în urma unui corner dar portarul craiovenilor scoțând printr-un reflex cu piciorul de pe linie, pentru ca pe contraatac formația olteană să-și dubleze avantajul: 2-0 în minutul 30 prin Alin Manea.

Apoi, înaintea pauzei, ocupanta locului 12 a ratat cea mai mare ocazie a sa, Mama Mia scăpând cu fața curată și de 3-0 după o centrare reluată din careul mic în plasa laterală. Dar avea totuși să fie 3-0 prin același Alin Manea în minutul 48, repriza a II-a aducând totuși și goluri ale timișenilor.

Centea a redus din handicap în minutul 61 dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta, de la 30 de metri, executată cu stângul la colțul lung, iar mijlocul părții secunde a semnalat o altă periculoasă incursiune a bănățenilor, Perju-Silaghi rămânând singur cu portarul, de care a fost faultat, fără a se acorda penalty-ul și eliminarea care se impuneau.

Mama Mia a fost apoi aproape de 3-2 prin Telescu, cu o lovitură de cap respinsă, respectiv Bîrză, cu un șut slab din întoarcere din careul mic, dar cei care au punctat au fost tot craiovenii, și tot în urma unui contraatac, la care s-a acordat penalty, semnalizarea fiind efectuată de asistent: 4-1 Surugiu, în minutul 80.

Oaspeții au mai avut nevoie de alte 4 ocazii pentru a înscrie din nou, mai întâi Centea ratând după pasa lui Croitoru, debutant la 16 ani în Liga 3, iar apoi șutul lui Petrișor Jichici ochind în minutul 87 plasa laterală și semnând astfel rezultatul final, 4-2. Jocul s-a încheiat cu periculoasa centrare a lui Croitoru și un alt șut al lui Centea, precum la gol dar respins în corner.

Mama Mia s-a aliniat în Oltenia fără Luță și Ștrango – accidentați de dată mai veche, dar și Motreanu, care a suferit o entorsă la antrenament, în cursul săptămânii, ajungând cu piciorul în ghips. Lor li se vor alătura pe lista absenților în deplasarea la Motru și Niță, care va fi suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, respectiv Perju-Silaghi, care se pregătește de cununia civilă.

Mama Mia a mai alunecat astfel puțin în clasament pe când craiovenii s-au apropiat la 5 puncte de bănățeni, în a doua jumătate a ierarhiei.

*

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic: Culda – cpt. / Bîrză, Telescu, Mărgineanu, Negruț – Muscă, Băban (62, Ștefănescu), Centea – Niță (80, Croitoru), Jichici, Perju-Silaghi (88, Cioancă).

Rezerve: Bănică – Filip, Ardelean.

Cartonașe galbene: Niță, Perju-Silaghi.

Cosmin Stan: ”Gazdele noastre au avut un procentaj aproape perfect, 5 ocazii 4 goluri. Noi în schimb am avut mari ratări în toate momentele importante ale jocului și ocaziile s-au răzbunat după un minut. Am trăit cu impresia că putem reveni în joc în orice moment dar tratarea cu superficialitate a unor faze foarte clare de atac ne-a tras în jos și din păcate ne întoarcem înfrânți, deși deznodământul final putea fi altul”.  

S-a jucat pe un teren greu practicabil și un tăios vânt rece, arbitrând la centru Cristina Dorcioman din Câmpulung Muscel.

+

În celelalte jocuri ale zilei în etapa a XXVI-a din C4:

Pandurii II Târgu Jiu – ACSO Filiaşi 5-0: Cocină (19, 26, 34, 81), Dănăricu (51)
Naţional Sebiş – Metalurgistul Cugir 0-2: Cârstean (50), Şt. Radu (80)
Performanţa Ighiu – Millenium Giarmata 1-1: Fetiţa (15 – pen.) / Blănaru (11)
CNS Cetate Deva – Măgura Cisnădie 2-0 (0-0).

Sâmbătă 7 mai de la ora 18 joacă în deplasare celelalte grupări timișene: FC Hunedoara – CSM Lugoj și CS Ineu – ASU Politehnica Timişoara. Minerul Motru stă în această rundă a 26-a.

Clasamentul și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: