Mama Mia deja amendată, din 23 august și depunctată dacă nu achită: Stan și Hromei câștigă și al doilea proces. Verdictul FRF = Sporttim a avut 100% dreptate

Pe teren, CS Nuova Mama Mia a avut deja o zi grea săptămâna trecută prin a fi fost eliminată la scor de divizionara D din Biled cu ocazia debutului oficial în noul sezon, în turul I național al Cupei României, dar ultima clasată în ediția precedentă a Seriei a IV-a în Liga 3 are zile mai grele și în afara dreptunghiului verde, urmări în timp ale modului aducând cu o calamitate în care și-a tratat anul trecut personalul sportiv, jucători și antrenori.

Dacă foștilor componenți până în iarnă ai divizionarei C li s-a dat pe-atunci drumul iar învârtiții care au vegheat catastrofal la bunul mers al grupării în 2016 au mai și încasat pe ochi frumoși câte ceva pe ei, împotriva normelor de procedură raportate la statutul de moment al respectivilor jucători, în schimb staff-ul tehnic al trupei timișene și-a căutat dreptatea prin depunerea de memorii la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, în două tranșe, pe perioade diferite de derulare a contractelor, până la capătul acestora.

Stan (dreapta) și Hromei (al 3-lea din dreapta) au primit verdict favorabil de la FRF și în al doilea litigiu cu Mama Mia. Caz închis…

Despre finalizarea întâiului caz am punctat la vremea respectivă, la începutul primăverii, când antrenorii Cosmin Stan și Mihăiță Hromei și-au încasat în cele din urmă restanțele aferente perioadei până în decembrie 2016 inclusiv, plătitor fiind Marcel Băban, cel care preluase deficitara gestiune din anul precedent.

Recent, în această vară, Federația Română de Fotbal a anunțat oficial prin intermediul înștiințărilor de profil că exact același verdict favorabil antrenorilor a pus punct și demersului înaintării celui de-al doilea memoriu, aferent restului perioadei contractuale, așa încât s-ar putea estima că antrenorul principal Stan și secundul său Hromei sunt aproape de debarasarea definitivă de o situație a căror victime au fost. Desigur, daunele morale sunt ireparabile, dar tehnicienii au dovedit măcar prin inițiativa lor atât că au avut perfectă dreptate în conflictul în care au fost târâți, cu toată defăimarea și cu tot corul suspiciunilor cu care s-au confruntat în ciuda evidențelor indubitabile, cât și că merită a urma căile legale și conform reglementărilor în vigoare pentru a-ți însuși fie și cu întârziere drepturile cuvenite, altfel dacă nu pe căi firești.

Comisia de Disciplină a FRF a anunțat așadar câștigul de cauză avut de Stan și Hromei și în cazul depunerii celui de-al doilea rând de memorii, dând totodată grupării CS Nuova Mama Mia un termen de plată de 5 zile pentru a nu primi amendă, limită deja depășită de clubul timișean fără a fi stins datoriile.

Implicit, divizionara C s-a și ales cu câte 3.000 de lei penalizare pentru întârzierea achitării restanțelor stipulate pentru fiecare antrenor în parte, așadar șase mii de lei, săptămâna viitoare având un ultim termen în urma căruia situația i s-ar putea complica și mai mult.

Liga 3 începe în jur de 25 august, spre încheierea săptămânii viitoare, dar Mama Mia are o bătaie de cap și la mijlocul intervalului, miercuri 23 august, dată în urma căreia ar urma să fie depunctată cu câte un punct pe săptămână pentru fiecare dosar în parte în cazul neachitării către antrenori a restanțelor rămase. Două săptămâni de întârziere după 23 august ar echivala așadar cu o victorie și o remiză. În plus, timișenii n-ar mai putea opera apoi nici pe piața transferurilor, în cazul întârzierii peste limita de grație. Deși încheia ultima în mai în Seria a IV-a din Liga 3 și urma să ia implicit drumul Diviziei D Timiș, Mama Mia va continua totuși pare-se în eșalonul terț, într-un stil de genul Metalul Reșița în Liga 2.

În prima jumătate a anului, Marcel Băban a achitat în cele din urmă cu ochii la ceas sumele în contul primului litigiu, depășind de puțin cel de-al doilea termen, final, moment în care îi asigura pe foștii antrenori ai alb-roșiilor că le va plăti în timp util și restul rămas, în contul primelor luni din 2017, asigurare ce nu s-a mai transpus însă în fapte, totul revărsându-se implicit în acest al doilea litigiu.

Și s-a ajuns la același verdict, Băban mai fiind o dată bun de plată pentru cioburile sparte de foștii încurcă borcane. S-au scurs 9 luni de la momentul în care lucrurile o luau iremediabil razna la CS Nuova Mama Mia și iată că abia acum pare a se stinge un caz care prin concluzia sa finală evidențiază cât se poate de clar că vocea răzleață a Sporttim a avut și pe acest subiect perfectă dreptate dar și absolută acoperire în a reliefa niște aspecte la prima vedere incredibile.

Multe alte detalii care ar fi împins la suprafață marasmul moral din fotbalul divizionar românesc prin exemplul de la trupa cu numele din Becicherecu Mic ar fi putut fi aduse în atenția opiniei publice sportive prin spuse încă neștiute ale pățiților Stan și Hromei, dar Sporttim a optat să nu mai pună pe tapet și alte sugestive amănunte și informații, altfel cât se poate de incriminatoare pe adresa stării de fapt de anul trecut la divizionara C, nu de alta dar cotidianul a fost bălăcărit în ultimul hal precum și suspectat de cele mai mari aberații cu putință pentru simplul motiv că alegea să ia urma realității și adevărului, suprimate, contorsionate și mistificate de guri interesate și rele.

Iată însă că soluționările dictate de CNSL și Comisia de Disciplină a FRF au constituit încuviințarea în sine a evidențelor de netăgăduit, unele dintre ele deja consemnate. Quod erat demonstrandum.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: