Mancaş dă lovitura liderului CSM Reşiţa şi Ghiroda se apropie la un punct de Şoimii

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a început perfect vineri după-amiază seria celor 3 meciuri acasă cu oponentele din play-off-ul Seriei 8 în Liga 3, trecând tocmai de fruntaşa CSM Reşiţa, câştigătoare fără replică a primelor două apariţii în grupa I valorică şi învingătoare pe linie în 7 meciuri la rând. Pricinuind cărăşenilor întâiul eşec din 19 noiembrie 2022, când cedau cu 3-2 la Pecica, galben-albaştrii lui Sorin Bălu au redeschis în forţă cursa în 3 pentru prinderea locurilor de baraj în semifinalele cu cei din Seria 7, apropiindu-se la 6 puncte de roş-negrii şi la unul singur de secund clasata Şoimii Lipova, pe care o vor primi săptămâna viitoare pe „Emilian Pavel” în prima dintre cele 6 etape rămase de disputat. 

Timişenii au învins astăzi de la ora 17 pentru a doua oară consecutiv în play-off, stopând seria de 7 victorii a liderului, pierzător doar pentru a doua oară în deplasare în acest campionat, depăşit de astă dată acolo unde remiza 1-1 în sezonul de toamnă, pe arena „Emilian Pavel” din Ghiroda, Cosmin Mancaş dându-i lovitura cu puţine minute înaintea pauzei.

Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CSM Reşiţa 1-0 (1-0) este cel mai semnificativ rezultat de până acum în primele 3 etape din play-off, echivalând cu relansarea din plin a cursei măcar pentru locul secund, în condiţiile în care CS Şoimii Lipova n-a trecut acasă de ultima clasată, 1-1 cu Crişul Chişineu Criş, ieşită din calcule. 

Pe un teren moale după ploaia de peste zi, dar un timp frunos, cu soare, în faţa a peste 200 de spectatori, printre care şi o mică galerie venită de la Reşiţa, timişenii au tranşat primul duel bănăţean din play-off, rămânându-le câte 3 meciuri acasă respectiv în deplasare pentru a prinde semifinalele de baraj la promovare, tot atâtea întâlniri mai având şi cărăşenii, 3 afară şi 3 în Valea Domanului, pentru a-şi păstra şefia.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Cosmin Mancaş în minutul 42, cu un voleu de la 10 metri, în urma unei centrări a lui Făgărăşanu de pe partea dreaptă, ducând la depăşirea fruntaşei, la chiar prima deplasare a reşiţenilor în play-off.

Roş-negrii etapa viitoare la Chişineu Criş. Rezultatele, programul următor şi clasamentul actualizat în play-off-ul din C8, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

După primirea pe rând a arădenelor din Lipova şi Chişineu Criş, ghirozenii vor începe luna mai tocmai la Reşiţa, tronsonul final în play-off ducându-i la Lipova şi Chişineu Criş dar şi din nou pe „Emilian Pavel”, la final, pe 20 mai, acasă tot cu cărăşenii.

Antrenorul Sorin Bălu a răsuflat uşurat, „O victorie meritată, muncită tare de tot, transpirată. Ne-am ţinut bine până la final şi am reuşit ceea ce ne-am propus. Doresc tuturor Sărbători Fericite şi un Paşte liniştit!” Mancaş şi ghirozenii şi l-au făcut astfel pe-al lor, meritoriu.

În tot cazul, este primul eşec la zero al reşiţenilor în acest campionat, după ce mai înregistrau două apariţii fără gol marcat în C8, în 21 octombrie şi 12 noiembrie, când remizau alb la Chişineu Criş respectiv Lipova.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Mosoarcă – Bîrlovean (minutul 79, Datcu), Hescko, Stupu, Coroiu – Velcan, Vasluian (min. 65, Precup) – Sporin, Schinteie, Mancaş, Făgărăşanu.

Antrenor Sorin Bălu.

Iar pe bancă au rămas Ciocan, Micşa, Buţu şi Garştea.

CSM Reşiţa: Zimmermann – Bărboianu, Dudea, Ardei, Drăghiceanu – Mensah, Rimovecz, Breşneni, Negru, Chera, Gakou.

Antrenor Călin Cheregi.

Au mai jucat: Velcotă, Dane, Petre, Trancă.

Rezerve: Căpăţână, Miuţescu, Sziji, Fota, Gomboş.

S-a jucat şi în play-out-ul Seriei 8, toate întâlnirile etapei a III-a disputându-se în judeţul Timiş, cu scurte notiţe ceva mai jos.

Iar unicul succes l-a repurtat echipa antrenată de Răzvan Leucă, antepenultima clasată, împotriva nou-promovatei de pe penultimul loc, care a alunecat astfel pe ultima poziţie: Avântul Periam – ACB Ineu 3-2 (1-0).

Arădenii au egalat de două ori dar au fost învinşi pe final.

Au marcat: Andrei Sîntean (min. 27), Ovidiu Oancia (min. 63) şi Ralf Kuhn (min. 89), respectiv Laurenţiu Udrescu (min. 55, 81).

Avântul: Gakos – Mager, R. Mureşan, Cochinţu, Bot – Viaşu, Mitre, Oancia, Gaşpar – Baranyi, Sîntean. 

Au mai jucat: Gălăţan, Kuhn, Mânecan, Spulber.

Pe bancă: Rădulescu – Praţa, Ghigea, Popescu.

Antrenorul Leucă a spus: „Un joc destul de echilibrat, în care am reuşit să marcăm în momentele cheie şi să obţinem o victorie pe care o meritam. În continuare dorim să abordăm restul jocurilor cu maximă seriozitate şi să ne îndeplinim obiectivul propus.”

A treia clasată în play-out a fost depăşită pe „Comunalul” din Carani după ce a condus liderul la pauză, arădenii răsturnând situaţia în primul sfert de oră din partea a doua.

CS Phoenix Buziaş – Progresul Pecica 2-3 (2-1): Sergiu Românu (min. 11) şi Daniel Olariu (min. 17), respectiv pentru învingători Raul Stanciu (min. 5) şi Mirel Arsene (min. 53, 55).

În fine, a doua clasată a cedat codaşei, care a scăpat astfel de „lanterna roşie”.

Pobeda Star Bişnov – CS Gloria Lunca Teuz Cermei 1-5 (0-2).

Au marcat: Valentin Grigore (min. 49), respectiv Marius Şimăndan (min. 6 şi 9), Adrian Piţ (min. 53), Michel Vlad (min. 64) şi Rafael Hrudei (min. 89).

Gloria s-a desprins în primele 10 minute la Dudeştii Vechi şi nici măcar n-a mai fost egalată, „urcând” la 13 puncte, peste cele 12 ale inăoanilor, însă totuşi departe de cele 22 ale Avântului Periam. În prima jumătate a ierarhiei în 5-10, Progresul Pecica are 32 de puncte, Pobeda 26 iar buzieşenii 25. Urmează alte 7 etape, proxima rundă programând Pecica – Periam, Pobeda – Phoenix şi Cermei – Ineu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: