Mare deschide din nou calea, Șoimii se înalță mult peste Ghiroda: 4-1

CS Șoimii Lipova, unica echipă care n-a primit gol în etapa inaugurală a noii ediții de campionat în Seria 8 din Liga 3, câștigând atunci în prelungiri la Cermei, a continuat sâmbătă după-amiază startul perfect de sezon pe două fronturi, într-o săptămână în care s-a calificat la scor și în turul 3 al Cupei României, la Chișineu Criș. Cu emoții mai ales dat fiind vremea capricioasă și ploioasă, ceea ce a amânat meciul din runda a II-a de vineri pe sâmbătă, fosta fruntașă din C8 în 2020/1 s-a impus la Sânicolaul Mic în fața ultimei câștigătoare a sezonului regulat în seria vestică, și încă la scor: 4-1 (1-0) cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii. 

Vineri la ora 17, la Sânicolaul Mic, fotbalul a naufragiat sub aversele de ploaie, fără a avea parte de colac de salvare, teren inundat de ape, centralul clujan Sorin Vădana fiind nevoit să amâne startul întâlnirii arădenilor cu timișenii, una a grupărilor cu aspirații la șefie în noul campionat al Seriei 8. Suprafața de joc era însă impracticabilă și după așteptarea de o oră, astfel încât s-a decis reprogramarea acesteia pentru sâmbătă la ora 17, a doua zi.

Un weekend mai complicat pentru aspirantele calificate la mijlocul săptămânii în turul 3 al Cupei României cu victorii la scor în deplasare, galben-albaștrii timișeni cu 1-4 la Lugoj, Șoimii chiar cu 1-6 la Chișineu Criș. Nu mai erau mângâiate de soare, ci la cheremul atotstăpânei naturi, ce-o mai fi natural și din manifestările sale.

Amânarea jocului cu 24 de ore nu le-a dat planurile peste cap celor din Lipova, care și-au atins țelul, o nouă victorie în campionat, adunând astfel câte două succese în acest început de sezon în competițiile în care marșează în paralel. Iar punând la socoteală și ultimul tur din play-off al campaniei trecute, în care Șoimii remiza de două ori 1-1 în deplasare și trecea acasă cu 3-0 de Crișul, cei din Lipova au ajuns la 7 întâlniri oficiale consecutive fără înfrângere, majoritatea lor, 5, fiind câștigate.

Ultimul eșec? Pe 3 mai ”acasă” în ultima apariție din al doilea tur dintre cele 3 ale fazei play-off cu CSC Dumbrăvița, cu 0-1. Au trecut deja 4 luni de-atunci.

Șoimii i-a aplicat în schimb un eșec de ținut minte grupării galben-albastre a Ghirodei, același Alexandru Mare care aducea sâmbăta trecută victoria la Cermei în cel de-al treilea minut de prelungiri, 0-1 în etapa I, deschizând scorul și de astă dată, după mijlocul primei reprize, 1-0 în minutul 25, valabil și la pauză.

Obișnuită în ultimele două apariții cu victoriile cu 4-1 în deplasare, atât la Dudeștii Vechi vinerea trecută la debutul în campionat, unde a condus cu 3-0 la pauză, cât și marți la Lugoj, CSC Ghiroda și Giarmata Vii n-a avut în schimb reacție la Sânicolaul Mic, efectuând o primă schimbare în sfertul de oră după pauză dar tot Șoimii înscriind la capătul primei ore de joc, prin Nicu Modan: 2-0.

Avantaj dublat de arădeni, egali ai ghirozenilor în ultima lor întâlnire directă, pe 6 mai, 1-1 pe ”Emilian Pavel” în play-off, amintirile fiind și mai plăcute pentru Șoimii de la meciul găzduit cu timișenii în turul secund al grupei I valorice 1-4, cei din Lipova câștigând atunci cu 2-1 pe 22 aprilie.

Era tot mai clar că o vor face și sâmbătă odată ce Vlad Filimon i-a desprins chiar la 3-0 în minutul 73, abia spre final venind și replica bănățenilor, prin golul de onoare înscris de Dragoș Coroiu, intrat în minutul 70 și marcator în minutul 82: 3-1.

Cireașa pe tortul victoriei gazdelor, așezată tot de Filimon din lovitură de la 11 metri, la încheierea partidei: 4-1. Rezultat la o diferență maximă de scor până acum în primele două runde din C8 înregistrat de două ori și în etapa de debut, CS Șoimii Lipova rămânând astfel umăr la umăr cu CSM Reșița ca număr de puncte, maximum, cărășenii având diferența de golaveraj superioară.

Și urmează tocmai deplasarea sâmbătă la ora 17 la Reșița. Cât despre cei din Ghiroda, acasă vineri în etapa a III-a cu Avântul Periam. 

În zodia scorurilor de 4-1, favorabile dar și de partea greșită a acestuia sâmbătă seară, CSC Ghiroda și Giarmata Vii s-a împiedicat la primul hop mai semnificativ al noului sezon, celelalte deplasări din tur fiind tot în județul Arad, pe rând la Chișineu Criș, Cermei și Ineu.

”Un duel cu ambiții mari, așa cum ne-am așteptat, și tot timpul este așa, puțină rivalitate între Arad și Timiș. Astăzi a câștigat echipa care a făcut cele mai puține greșeli personale. Asta este, mergem mai departe, nu facem înmormântare din înfrângerea asta, deși nu ne-a picat dieloc bine. Trebuie să strângem rândurile, să învățăm din astfel de meciuri, să eliminăm erorile și săptămâna viitoare să arătăm o cu totul altă față și să câștigăm”, a spus după înfrângere antrenorul secund Răzvan Cluci. Foarte frumos zis, și ai impresia ascultându-i pe tehnicienii din fotbalul timișean că și-au luat mandat în diplomație, ambalând conținutul în cuvinte alese, când în fotbal e de fapt cu ploaie, cu terenuri inundate, cu pase și lovituri de cap, cu replieri și goluri, cu contraatacuri și cornere. Iar diferența de la vorbe la faptele realității obiective se regăsește în cazul fotbalului din acest colț de țară în regresul și contraperformanțele sale, plafonat cel mult până la nivelul median al ligii secunde. Este precum furtul propriei căciuli, mințindu-ne frumos.

CS Șoimii Lipova: Buta – Nagy (minuul 85, Cristiu), Sabău, Popa (85, Giosu), Pamfile, Susan (88, Românu), Mare, Sahli, V. Filimon, Bădăuță (69, Clej), Modan (88, Gavrilă).

Rezerve: Jianu – David Pop, Leric, Rusu 

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Stupu, Hecsko, Sporin, Velcan (90, Ilie), Precup (55, Cristodulo), Jichici (90, Zavalache), Schinteie, Mura (70, Coroiu), Făgărășanu. 

Rezerve: Golban – Rosuș, Miclău, Popovici, Cluci.  

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: