Marea ”Opinie” a Timișoarei titrează ”Civilizație a la București” articolul înfierând mizeria lăsată de cei de la CS al Armatei Steaua în vestiar la ”Dan Păltinișanu”, dar se contrazice singură evidențiind curățenia lună lăsată de juniorii Griviței Bucureștiului la Cristian. Iar implicit ”Opinia” incită la discriminare

Probabil unica publicație de pe mapamond care să includă în debutul denumirii sale substantivul articulat ”opinia”, dar care să nu asigure în întreg conținutul cotidianului măcar o rubrică editorial de opinie, a conferit încă o mostră în nota obișnuinței de a reliefa cât se poate de neadecvat nuanțele esențial definitorii și sâmburele problemei în legătură cu aspectele fenomenului sportiv pe care alege să le disemineze, într-o constantă disonanță cognitivă în raport cu necesitatea detectării cu fidelitate a punctului valid de vedere, marea ”Opinie” a Timișoarei titrând ca ultimă rătăcire ”Civilizatie a la Bucuresti. Jucatorii Stelei au lasat mizerie in vestiarele lui Poli Timisoara” articolul în care înfierează ”urmele” fotbaliștilor de la CS al Armatei Steaua la stadionul ”Dan Păltinișanu” – deloc al Politehnicii, dar care se contrazice fățiș în aceeași consemnare, într-o vădită fractură de logică, evidențiind curățenia lună lăsată de juniorii Griviței în județul Brașov. Și-atunci cum rămâne oare cu titlul conținând cuvintele ”Civilizație a la București” și strict cu referire la steliști, sau poate junii Griviței n-or reprezenta capitala, dar mai ales cum rămâne cu deschiderea Cutiei Pandorei de către publicația de pe Bega în secțiunea sa de sport prin tentele acestui ”Civilizație a la București” care pesemne a incitat la toate cele prin prisma deversării așa-ziselor ”comentarii” mustind de discriminare din subsolul scrierii!? Al cărui autor o fi colindat oare prin București pentru a-i crăpa obrazul de rușine, în termeni comparativi din multe puncte de vedere, că-i din Timișoara? Nu este vreo știre, ci ”pescuială” ieftină de pe ”marea” rețea social media feisbuc, și nici vreo noutate, ci în limita așteptărilor ca și nule, că emanația departamentalei ”militare” de garnizoană a ”sistemului” socialist, CS al Armatei Steaua, poate arbora asemenea atitudini pe teritoriul patriei pe care MApN o slujește. Și Timișoara s-a lăsat învăluită în a contribui peste o jumătate din secolul trecut, din conformism și obediență, la întreținerea înfloritoare a antemergătoarei CCA, ulterior Steaua, ”departamentală” proptită din banul public al tuturor românilor contribuabili, ba pe deasupra și mult aplaudată și adulată la descălecarea pe vechiul ”1 Mai”, așa încât, dacă s-a complăcut să încuviințeze an de an o asemenea inacceptabilă stare de fapt, capitala Banatului își merită acum pesemne soarta de a constata că roșu-albaștrii nu meritau privilegiul și atenția.    

”Civilizatie a la Bucuresti. Jucatorii Stelei au lasat mizerie in vestiarele lui Poli Timisoara”, titlu fără diacritice într-o publicație de pe Bega, sugerând o tentă cât se poate de explicită, fractura de logică evidențiindu-se în rândurile aceleiași scrieri prin contradicția exemplificării curățeniei lună lăsată de alți sportivi bucureșteni în deplasare, a căror pildă nu este însă pusă în evidență în titlu prin asociere la ”civilizația a la București”.

Într-adevăr, cei de la CSA Steaua București au lăsat duminică mare mizerie, cu daune materiale, în vestiarul arenei ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, după meciul pierdut cu 2-1 în fața Politehnicii în campionatul Ligii 2, dar nu-i absolut deloc de mirare că așa ceva a rămas în urma vizitatorilor din capitală, un eșantion la urma urmei la cote firești și naturale prin prisma decăderii colosale din societatea carpatină, dar și ca o confirmare a celor cu limpezime punctate sintetizat în rândurile de mai sus în legătură cu rolul nefast jucat în lumea arenelor dar și în viața publică internă de fostul vehicul de propagandă prin sport al orânduirii metamorfozate în 1989.  

Așa cum neapărat ar trebui să te aștepți la asemenea consecințe de pe urma trecerii prin ”teritorii” a ”emanației” cu epoleți a ”sistemului”, la fel de mult ar fi necesară delimitarea de tenta cu caracter general a plasării anatemei pe o întreagă comunitate, ”Civilizație a la București”, articol care implicit a incitat la toate cele prin prisma deversării așa-ziselor ”comentarii” mustind de discriminare din subsolul scrierii. Precum ”Ce sa ceri de la mitici?? Aceiasi oameni necivilizati , aceiasi țigani”. Sau ”Tiganii…..crucea mamii lor de vinituri”. Ori ”tu mergi la craiova ca esti Banatan …loool….Un Banatan merge la craiova doar inainte de moarte sa vada ca exista ceva mai groaznic si sa se consoleze. Chiar crezi ca toti „e” pro^sti cum „e” la tine acasa?”

De la jurnalist până la anonimii ”comentatori”, dinspre Timișoara a fost lansată prin intermediul ”Opiniei” sale o săgeată otrăvită, plină de ignoranță și false virtuți, dar și izbitoare prin contradicția de a semnala pe de altă parte exemplara curățenie lună lăsată de juniorii Griviței Bucureștiului în vestiarul unei arene sportive din județul Brașov. O pildă mai apropiată de realitate a invocatei ”civilizații a la București”, asta pentru cunoscători. Concluzia ar fi de fapt doar una, și anume că ”Opinia” sportivă a nimerit din nou pe lângă drum și ca nuca-n perete, iarăși detectând eronat nuanțele, iar la cât își tot dă cu stângul în dreptul, exerciții sezon de sezon, nu doar fracturi de logică dar poate și de metatarsiene.

Iar astfel, prin prisma celor reliefate într-o notă falsă în rândurile din ”Opinia”, ar putea fi oare titrat și ”Civilizație a la Buziaș” dat fiind cele rămase în vestiarul stadionului din Sânnicolau Mare după o întâlnire fotbalistică de liga a patra CS Unirea – CS Phoenix!? Bineînțeles că nu. Iată însă ceea ce poate isca un punct de vedere nepotrivit, lipsit de limpezimea discernământului trecut prin filtrul rațiunii, asta în absența cu desăvârșire a exercițiului opiniei pertinente.

Presa nu doar sportivă ar trebui să facă mai întâi curățenie prin gânduri, pentru a discerne cu mai mare acuratețe punctul adecvat de vedere, iar Timișoara ar face bine să-și facă ordine în propria ogradă, rămasă fiind binișor de căruță nu atât în comparație cu alte localități dar mai ales în raport cu propriile standarde, înainte ca unii să judece greșit paiul din ochii altora. 

Vestiar al arenei de pe Aranca după utilizarea sa de către sportivii vizitatori din Buziaș în etapa a XIII-a din Divizia D Timiș… 

Și vestiarul de pe ”Dan Păltinișanu” după trecerea emanației departamental-militare printr-un municipiu preocupat în general să ia poziție de drepți, ba la marea poartă a capitalei, ba spre vestul ”sfânt”…

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: