Marius Baciu preia Flacăra Făget: start la Hunedoara

Marius Baciu, un fost fundaş cu 140 de apariţii pentru Steaua Bucureşti şi care la vârsta de 36 de ani are propria sa şcoală de fotbal, CS Marius Baciu, fondată în urmă cu peste 5 ani, a acceptat luni după-amiază să preia pe o perioadă de un an şi jumătate nou-promovata timişeană în C5 Flacăra Făget, rămasă fără antrenor în urmă cu 10 zile, în urma demisiei lui Adrian Săvoiu.

Baciu, care promova din liga a treia la cârma actualei prim-divizionare Voinţa Sibiu, va debuta la cârma Flacărei cu ocazia deplasării de sâmbătă în fieful reputatei FC Hunedoara, condusă de experimentatul cuplu de antrenori timişoreni Aurel Şunda – Remus Steop, neputând însă conta pe serviciile lui Demian şi Speroni, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, patru la număr.

Medieşeanul Baciu, care s-a lansat ca jucător cu Inter Sibiu iar de la stelişti a avut un periplu european incluzând staţionări pe la OSC Lille şi Oberhausen, revenind ulterior în ţară la Oţelul, „U” Cluj şi Gaz Metan Mediaş, va fi secondat pe banca făgeţenilor de Flavius Boroncoi, un ex-mijlocaş al medieşenilor. „Sperăm să ne clasăm cât mai sus în ierarhia la încheierea turului. Suntem într-o situaţie destul de delicată, la -3 în clasamentul adevărului, dar consider că am dat o lovitură nu doar de imagine, convingând un antrenor licenţiat şi care a activat şi în eşaloane superioare să preia echipa noastră. Este o mare realizare pentru Flacăra faptul că Marius Baciu a fost de acord să preia echipa iar raportat la condiţiile sale s-a declarat mulţumit de ceea ce a găsit la Făget, considerând că se prezintă bine pentru nivelul Diviziei C”, a spus Marian Trăiculescu, conducător al nou-promovatei.

Baciu a asistat sâmbătă la jocul câştigat de Flacăra la Făget, 4-2 cu Gloria CTP Arad, în care gazdele au revenit de la 0-2, iar de marţi va conduce primul antrenament al noii sale echipe, după ce debutul sezonului îl găsea doar pentru puţin timp la divizionara B ieşeană din seria estică. Baciu, care a mai antrenat printre alţii şi pe alba-iulieni, s-a regăsit pe o listă de candidaţi contactaţi de mai marii Flacărei la începutul săptămânii trecute, când, înafara lui „Jerry” Gane, care n-a fost interesat de ofertă, s-au purtat discuţii şi cu Ovidiu Lazăr respectiv Gheorghe Ghiţ.

Flacăra e pe locul 11, ca unică grupare din C5 fără remiză după 9 etape, doar Poli II având mai multe goluri marcate decât cele 14 ale făgeţenilor, şi anume 21, dintre care şase tocmai în contul noii trupe a lui Baciu, dar în egală măsură cu a doua defensivă ca penetrabilitate din serie, încasând în medie două goluri pe meci.

„Suntem mulţumiţi că am reuşit să-l convingem pe Marius Baciu să preia echipa în timpul campionatului şi nu pe o poziţie prea bună în clasament, ce-i drept la doar 7 puncte de primul loc dar pe un loc retrogradabil. Se va face diferenţa în bine şi datorită antrenorilor”, a spus Marian Trăiculescu.

„Sperăm să nu mai risipim puncte în nici un meci acasă până la finele turului, cu echipe clasate sub noi în clasament, şi să obţinem cât de multe puncte din deplasare”, a continuat conducătorul Flacărei.

Totodată, internaţionalul U18 Sergiu Popovici a fost supus luni unei investigaţii RMN, după o pauză de două zile în urma jocului câştigat sâmbătă, în care a rezistat doar primul sfert de oră, aşteptând rezultatul analizei. „Sergiu este titular şi esenţial ca jucător sub 21 de ani. Sperăm să fie apt de joc cât mai curând”, a specificat Trăiculescu.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: