Marius Stanache (Avântul Periam): ”N-am avut jocuri amicale și asta ne-a dat bătăi de cap”

Întreaga omenire nu va uita acest 2020, și mai evident ca început al sfârșitului, iar terorizarea vieții sociale a dus și la situații de compromis în arena sportivă, prin prisma deznodământului rezultat de pe urma scurtcircuitării încă din fașă a sezonului de primăvară. Fără a mai fi jucat pe puncte din prima decadă din martie, când campionatul a fost tras brusc pe tușă, Avântul Periam a rămas răbdătoare în așteptare, ca proaspăt lider după debutul în returul Diviziei D Timiș, așteptare în raport cu verdictul AJF Timiș în privința modului de încheiere a ediției 2019-2020. S-a optat în cele din urmă recent pentru finalizarea competiției fără a se mai ”bate mingea”, ierarhie conform celei din martie, așa încât Avântul se vede în situația de a juca după 5 luni fără meciuri o unică partidă de calificare pe teren neutru, a fi sau a nu fi în Liga 3, care Liga 3, și aceasta Dumnezeu cu mila, la constrângerile în care sunt ținute populațiile de lacheii la vedere ai ocultei din umbră.  

Conform scenariului de criză croit de FRF, campioana Diviziei D Timiș urma să reprezinte fotbalul din acest județ în Regiunea 4 Vest a barajului de promovare din liga a patra, mai precis în Grupa B, alături de exponentele AJF Hunedoara, și anume CSM Jiul Petroşani, și AJF Mehedinți, Recolta Dănceu sau CS Strehaia.

Efecte ale crizei ce naște victime, ”triunghiularul” s-a aplatisat la nivel de linie, programat fiind un singur meci, duminica viitoare de la ora 17:30, care se va disputa pe terenul neutru din localitatea Lupac, în Caraş -Severin: CS Avântul Periam – CSM Jiul Petroşani. Căci AJF Mehedinți a fost văduvită de reprezentare, după ce a desemnat-o drept campioană județeană pe Recolta Dănceu, echipă clasată pe locul 1 în momentul întreruperii campionatului din cauza instaurării ”stării de urgență”, urgență în capul psihopaților care acum au pe conștiință consecințele deteriorării stării de sănătate a unei populații forțate cu săptămânile în locuințe – teren fertil pentru scăderea imunității, însă fără CIS al clubului, în vreme ce CS Strehaia, ocupanta locului 2, deține Certificatul de Înregistrare Sportivă, dar nu poate îndeplini protocolul medical stipulat de FRF. O țară protocolară.

Iar ca o altă menţiune, dacă reprezentanta judeţului Hunedoara, CSM Jiul Petroşani, a fost premiată săptămâna trecută de AJF Hunedoara cu tricourile de campioni şi trofeul Diviziei D, în Timiş în schimb nu s-a întâmplat acest lucru, ceea ce n-ar constitui o surpriză, căci ”starea de urgență” și ”starea de alertă” au fost mânușile perfecte de camuflaj pentru a ecrana starea generală de criză în care se complace ca o constantă în timp onor AJF Timiș.

În fine…

Cu o săptămână înaintea barajului, un scurt interviu cu antrenorul echipei CS Avântul Periam, Marius Stanache

Iosif Canea: Felicitări, sunteţi campionii Timişului! Nu v-a luat prin surprindere această decizie a AJF-ului?

M.S.: Sincer să fiu, chiar nu m-a luat și spun că a fost o decizie normală.

I.C: După tragerea la sorţi au fost trei echipe, în final au rămas două, voi şi Jiul. Ce părere ai?

M.S.: Nu mă aşteptam să se întâmple aşa ceva, dar mergem mai departe, așa cum a programat FRF.

I.C.: Cât sunteţi de pregătiţi pentru acest baraj, după atâtea luni fără jocuri oficiale? 

M.S.: Suntem pregătiţi pentru acest unic meci de baraj, am efectuat câte două antrenamente pe săptămână, dar fără jocuri amicale, şi asta ne-a cam dat bătaie de cap. Dar eu spun că suntem pregătiţi bine fizic şi ne dorim să facem o figură frumoasă. Chiar dacă noi mergem poate cu şansa a doua, ţinând cont că vom juca contra unei echipe care a avut un nume sonor în fotbalul românesc. Iar noi, fiind dintr-o comună mică, şi aria de selecţie este mult superioară în cazul lor.

I.C: Cunoaşteţi amănunte despre adversarul vostru?

M.S.: Chiar nu am nici o informaţie, dar ştiu că au terminat cu două puncte în faţa ocupantei locului secund, atunci când s-a oprit campionatul; ca şi noi de altfel. Și au câţiva jucători cu mare experienţă. Însă acesta nu este un reper pentru mine, eu nu i-am văzut deloc. Dar atât timp cât noi am prestat un joc obişnuit şi am reuşit în 18 etape să marcăm 53 de goluri, nu cred că ne facem probleme. Dar eu zic că avem şanse 50%-50%. 

I.C: Iar despre jucătorii Dumneavoastră… Dacă sunt accidentări și dacă aveţi tot lotul la dispoziție?

M.S.: Cu siguranţă, deocamdată lotul este valid, cu excepţia a doi jucători. Marco Muscă are o uşoară întindere dar sper să-l recuperăm până la acest meci, pentru că este o piesă principală în angrenajul echipei. Angelo Olteanu e accidentat de multă vreme şi nu a fost inclus în lot. Doresc să menţionez că jucătorii mei lucrează şi sper să nu întâmpine greutăţi la locul de muncă, să poată să fie prezenţi!

I.C.: Care este atmosfera în sânul echipei?

M.S.: Atmosfera la echipă este foarte bună, un exemplu de invidiat, căci în ultimii trei ani pot spune că am câştigat trei trofee, două Cupe de iarnă la minifotbal şi o finală judeţeană a Cupei României. Și sperăm şi la al patrulea anul acesta!

I.C: În încheiere vă doresc multă baftă la baraj!

M.S.: Vă mulţumesc, sper să nu vă dezamăgesc! Și să o ţineţi tot aşa, căci sunteţi singurii din mass-media care relataţi adevărul din fotbalul mic…

Pe coloana dreaptă, clasamentul Diviziei D Timiș la ora întreruperii sezonului 2019-2020 în luna martie.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 72

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: