Mașloc – Ripensia 3-3. Amarinei: ”Am crezut chiar și la 0-3!” Popa: ”Facem greșeli impardonabile în apărare”

Ripensia părea a păstra tradiția încetățenită în acest tur al Diviziei D Timiș, ca formațiile situate pe locul 2 să câștige derby-ul primelor două clasate și să detroneze liderul, ceea ce i s-a întâmplat în deplasarea pierdută cu 3-0 la ACS Poli iar apoi a izbutit și Voința Mașloc, printr-un 1-0 contra ”satelitului” echipei de Liga 1, însă după ce a condus cu 0-3 la pauza întâlnirii de la Covaci, prin reușitele lui Nanu și Mediop, a fost ajunsă treptat din urmă în partea a doua, până la 3-3, rămânând astfel pe locul 2, la 3 puncte în urma liderului care și-a salvat fotoliul fruntaș.

Șchiopu, în minutul 54, Magdaș, puțin peste un sfert de oră, în minutul 70, și portarul-golgheter Cosmin Amarinei, după aproape încă un sfert de oră, în minutul 82, au completat cursa de urmărire a liderului, rămas astfel în frunte, ca unică grupare neînvinsă în liga a patra timișeană.

Vom reveni cu fotografiile de la meci, dar până atunci patru declarații…

Ion Coman, preşedintele lui ACS Voința Maşloc, a salutat revirimentul gazdelor, spunând: ”Sincer, în sufletul meu credeam că vom reuşi doar să marcăm, nu să şi egalăm. Însă prin dăruirea extraordinară a băieţilor şi pe fondul unei reprize slabe a Ripensiei, am reuşit să egalăm! Și puteam să-i şi batem în final! Nu contest arbitrajul, a fost unul exemplar, dar pot spune că am avut un 11 metri, pe henţ la şutul lui Postolache din minutul 60. Am rămas pe primul loc dar mai este mult de jucat până la sfârşitul turului… Mai avem meciuri grele”.

Portarul Cosmin Amarinei autor a doua goluri din 11  metri

Portarul Cosmin Amarinei, autor al egalării în derby-ul Mașloc – Ripensia 3-3: penalty

 

Cosmin Amarinei, portarul-golgeter al echipei din Maşloc, deja cu 10 reușite în 14 etape, față de cele numai 8 goluri primite de lider în acest tur, a remarcat la final că ”a fost un meci curat, cu două reprize diametral opuse. Prima a aparţinut Ripensiei, care a reuşit să ne dea 3 goluri, iar a doua ne-a aparţinut. Am crezut că putem întoarce rezultatul chiar şi de la 0-3, lucru pe care l-am reuşit. Am reușit să egalăm şi, cu puţină şansă, puteam să-i învingem. Am simţit o anumită presiune la acest meci, iar în partea secundă am simţit că vom reuşi să marcăm, lucru ce s-a dovedit prin cele trei goluri. Per total, şi eu am avut presiune şi emoţii la penalty-ul pe care l-am executat şi sunt bucuros de rezultat. Chiar eu am marcat şi am reuşit egalarea cu un gol superb. Felicit coechipierii pentru devotamentul, dăruirea şi ambiţia de care au dat dovadă”.

Mihaiţă Hromei, antrenor secund al Ripensiei, aflată la al doilea 3-3 după 4 etape, când înregistra un rezultat identic pe teren propriu cu Cocoșul, a zis: ”Chiar este inexplicabil cum am putut rata această victorie, după ce am avut 3-0! Chiar putea fi şi mai mult, şi să fim învinși în final. Boala noastră, a Ripensiei, este linia de fund. Nu au făcut nici un efort și primim goluri aproape în fiecare etapă. În partea secundă am jucat cu frâna de mână trasă, ori nu este suficient să joci doar o repriză, căci fotbalul te pedepseşte. Totuşi, mă bucură faptul că am avut parte de o brigadă corectă, care a demonstrat că nu întâmplător arbitrează în prima ligă. Felicit gazdele că au crezut că pot reveni, au fost mai puternice şi au avut îndrăzneală. Asta trebuia să facem noi, chiar dacă am condus cu 3-0. Îmi pare rău că am luat goluri pe greşeli care puteau fi evitate”.

Adrian Popa, căpitan de echipă la Ripensia, a spus la rândul său: ”Îmi pare rău că nu am putut ieşi învingători din acest derby, aveam şansa să fim pe primul loc. Aşa, trebiue să o luăm de la capăt. Au fost două reprize diferite: prima am dominat-o chiar în totalitate, dar nu înţeleg cum am putut să facem o repriză secundă aşa de slabă, de la trei la zero pentru noi, să se termine egal. Este adevărat, facem greşeli impardonabile în apărare. Chiar dacă antrenorul ne-a spus să tratăm meciul de la 0-0, lucru ce nu s-a întâmplat, emoţiile au fost prea mari şi ne-am supus greşelilor”.

Antrenorul roș-galbenilor, Cosmin Stan, a optat să nu acorde nici o declarație la final iar ”secundul” Hromei a răspuns la întrebarea antrenorului cu portarii Stoianov, ”ai auzit că și-a dat demisia?”, prin a zice că şi el ar părăsi banca tehnică în cazul în care ”principalul” ar renunța la post. De cealaltă parte, Adrian Şeţu a preferat la rândul său să se abțină, ca de obicei, de la orice comentarii…

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: