Mera asigură cu capul după un corner primul triumf în deplasare al Peciului Nou în Liga 3, în duelul nou-promovatelor: 1-0 (1-0) la Socodor

Campioana Diviziei D Timiş, CSC Peciu Nou, a semnat astăzi de la ora 17 prima sa victorie pe teren advers în Liga 3, pe „Comunalul” Socodorului arădean, în ceea ce-a fost întâlnirea tur directă a laureatelor din primăvară în eşalonul 4 al fotbalului din judeţe învecinate, veteranul Ioan Mera înscriind după mijlocul primei reprize în stilu-i clasic, cu capul, după un corner, şi asigurând astfel al treilea succes al alb-verzilor în primele 6 etape, dintre care 4 disputate în deplasare, ceea ce-i menţine pe elevii lui Sorin Gheju şi Robert Fruşa în imediata apropiere a trupelor ce completează careul fruntaş de play-off, Şoimii Lipova având 12 puncte, „Poli” şi pecicanii câte 11 iar bănăţenii 10.

Adunate până acum fără greş acasă, procentaj 100%, dar încet, încet şi din deplasări, după debutul pierzător de pe „Iuliu Bodola” din Oradea, în fief-ul liderului invincibil.

Dar a urmat apoi primul punct pe teren advers, 0-0 la Ineu, la startul acestor patru întâlniri consecutive cu formaţii arădene, apoi şi primul gol înscris în deplasare, în eşecul cu 3-1 de la Pecica, tot un unic gol fiind suficient astăzi de la ora 17 pe „Comunalul” din Socodor pentru toate cele 3 puncte, o premieră „afară” pentru verzi-albi în Liga 3.

La capătul duelului nou-promovatelor de la mijlocul clasamentului, cu câte 6 goluri marcate fiecare în primele 5 etape şi despărţite de un singur punct, de-acum 4 avans în favoarea câştigătorilor. 

O premieră pe de altă parte şi pentru arădeni, să nu înscrie deloc pe teren propriu în noul campionat al Ligii 3, un al doilea meci fără gol marcat după eşecul cu 3-0 de la Timişoara cu Politehnica.   

S-au şi strâns însă înfrângerile pentru nou-promovaţii arădeni, începând tocmai cu cea de pe „Electrica”, ulterior acasă cu pecicanii şi tot cu 3-1 şi săptămâna trecută la Oradea, un singur gol fiindu-le acum fatal. 

Şi s-ar fi putut înscrie şi mai repede, atât CS Socodor cât şi „verzii” trimiţând în bară deja în primele 10 minute, prin Lezeu respectiv Făndel, acelaşi marcator din runde anterioare fiind ulterior din nou aproape de 0-1 şi avertizând în felul său.

Iar Mera a şi fructificat, cu o lovitură de cap la cornerul lui Bud din minutul 27, 0-1 care avea a rămâne neschimbat până la final.

După ce la pauză alb-verzii efectuau o primă modificare, Gania în locul lui Ştefan, într-o rocadă, Ştefan fiind unica noutate la start în locul lui Gania faţă de formula aliniată săptămâna trecută în cealaltă deplasare în judeţul Arad, când Peciu Nou îşi păstra 11-le de la o partidă la alta.

Astăzi, la adăpostul avantajului şi apelând şi la forţe proaspete, Ureche pentru ultima jumătate de oră în locul lui Buză, alb-verzii au căutat lovitura decisivă, Bud fiind la mijlocul părţii secunde la un pas de 0-2, tot cu o lovitură de cap din mijlocul careului, mingea întâlnind bara „roşilor” arădeni.

Scăpaţi cu faţa curată la un nou atac al lui Făndel dar căutând şi în continuare fără succes egalarea. Şi fără a stopa regresul, 4 eşecuri urmate celor două succese din primele etape.

Cei din Socodor având în program tot întâlniri cu timişeni, la Periam şi acasă cu Phoenix Buziaş, după care, la finele turului, ieşirea la Ineu, pe când Mera şi compania se gătesc de primirea buzieşenilor lui Petruescu şi a poliştilor violeţi, meciuri acasă intercalând ieşirea la Lipova.

În tot cazul, într-o rundă a gazdelor la startul părţii a doua a turului în Liga 3, CSC Peciu Nou a oferit excepţia de la regulă în Seria 8, smulgând singurele puncte în deplasare ale etapei a VI-a în contul oaspeţilor.

*Rezultatele etapei a VI-a în Seria 8 şi programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi în secţiunea Fotbal.

*

CS Socodor: Mucha – Şulea, Gherheş – cpt., Pele, Ciprian Covaci – Şerengău, Turcuş, Ciornei, Lezeu, Clej – Pirtea. 

Rezerve la start: Sîrb – Ţoca, Caia, Mintaş, Faur, Flueraş, Mako, Gavrilaş, Calău. 

Antrenori: Tibi Darazs şi Gigi Cameniţă.

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum, Mera, Buză (minutul 63, Ureche), Ştefan (46, Gania) – Bud, Matei, Ignea, Făndel (87, Voros), Giuricici (79, Dobie), Enciu (87, Cristodulo).

Rezerve: Sfetcu – Ovidiu Radu, Ţurcaş, Vlădic.

Antrenor: Sorin Gheju.

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş / jud. Maramureş) – Toth (Petreşti / Satu Mare), Mureşan (Cavnic / Maramureş). Observatori: Voina (Reşiţa) şi Petru Boroş (Oradea).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: