Mera salvează punctul. ASU Politehnica Timişoara – Daco-Getica Bucureşti 1-1 (0-0). Declarații Petruescu + GALERIE FOTO 2

Alb-violeții au început cu stângul seria celor 3 apariții într-o săptămână la mijlocul returului cu formații de pe poziții ierarhice și mai vulnerabile, abia remizând acasă un meci ”de 6 puncte” cu următoarea clasată din capitală, care, deși a coborât chiar și așa pe un loc de retrogradare, a complicat și mai mult ecuația studenților bănățeni, pierzători a alte două puncte pe Bega în 2019 cu oponente ce le suflă în ceafă în Liga 2: ASU Politehnica Timişoara – ASC Daco-Getica Bucureşti 1-1 (0-0).

Elevii lui Cosmin Petruescu nu au mai repetat evoluţia foarte bună din meciul jucat pe acelaşi stadion ”Dan Păltinișanu” cu Petrolul, încheind la egalitate partida de sâmbătă de la ora 17, 1-1 (0-0) cu ASC Daco-Getica, fosta Juventus, retrogradată anul trecut din Liga 1.

Deja până la pauză oaspeţii puteau tranşa întâlnirea din runda a XXVIII-a, dar s-au precipitat, ratând ocazii mari, ceea ce i-a costat spre final în Banat, dar i-ar putea costa și în perspectivă, mai ales că marți după-amiază vor inaugura etapa de la mijlocul returului prin primirea universitarilor clujeni, depășiți astăzi acasă de CS Mioveni.

De cealaltă parte, în tabăra gazdelor, în care Dros, Cristian Ene și Vidrăsan au intrat în primul 11 ca noutăți față de garnitura de start în eșecul de la Mioveni, lipsind în schimb Jurj, Scutaru și Mihai Ene, ieşirile inoportune ale portarului Murariu ar fi putut costa chiar și mai mult, compensate fiind prin intervenţiile lui Mera şi golul egalizator pe care fundașul l-a marcat cu 6 minute înainte de final, salvând-o pe ASU de la a doua înfrângere acasă în 2019. În tot cazul, cu numai o victorie și câte 3 remize respectiv înfrângeri, alb-violeții și-au completat parcursul nesatisfăcător din prima jumătate a sezonului de primăvară, așteptându-i 10 etape cu emoții, prima, miercuri de la ora 17 pe litoral, urmată de cea pe ”Știința” cu dunărenii brăileni.

După ocaziile vizitatorilor din minutele 5, 7 și 9, în minutul 24, o lovitură liberă pentru oaspeţi, de la 17-18 metri lateral dreapta, executată puternic de căpitanul echipei, Cotigă, în urma căreia ”banca” trupei din capitală a solicitat o lovitură de la 11 metri, la unison cu galben-albaștrii din teren, dar arbitrul sătmărean a lăsat jocul să continue. Abia în minutul 29 venea și primul corner pentru timişoreni, centrat însă în spatele porţii de Ignea…

În minutul 32, Cherecheş șuta de pe flancul stâng iar mingea expediată de la 17 metri scutura plasa laterală, gol turcesc. O altă lovitură liberă de la 17 metri, de această dată perpendicular pe poarta bucureștenilor, acordată la un fault comis de Cotigă asupra lui Ignea, tot acesta și executând, spre vinclu, însă Gavrilaș a fost la post. La pauză, scor alb…

În timpul pauzei, echipa de juniori de 16 ani a lui ASU Politehnica, aplaudată la scenă deschisă de galeria viola. De la ora 16 evoluase pe sintetic cu UTA, învinsă cu 3-0 de elevii antrenorului Alin Ionescu.

Partea secundă a meciului începea cu o primă schimbare la poliști, ieșind Bedea, înlocuit cu Mihai Ene. Oaspeţii au fost însă cei care au deschis scorul, în minutul 64, când Tudorică a şutat spre poartă de la 16 metri iar Bogdan Vasile a comis henţ în careu, acordându-se lovitură de la 11 metri. În partida tur, ASU Politehnica egala puțin după pauză din penalty, încheind 1-1 la Daco-Getica. De astă dată a executat Nsiah, pe jos, în stânga lui Murariu, care a respins în dreapta, de unde, pe fază, acelaşi Philippe Nsiah a înscris cu latul, tot pe jos, în dreapta… 0-1.

Tare mulţi nervi pe teren, precum într-un duel al vecinelor pe ultimele două locuri salvatoare. Iar oaspeţii au început să tragă de timp, cartonaşele galbene înmulţindu-se…

După golul primit, ASU Politehnica a atacat mai des poarta vizitatorilor și a fost aproape de egalare, izbutită când mai nimeni nu se mai aştepta, în urma centrării de pe dreapta a noului intrat Trip, în locul lui Vidrăsan. La care Ioan Mera a venit din spate şi a egalat cu stângul, de această dată, obişnuit fiind cu capul, cum semna ”dubla” în recentul 3-0 cu Petrolul.

A egalat din careu, cu un şut la colţul lung de la 7 metri lateral stânga… 1-1. Oaspeţii au solicitat anularea golului, invocând aspectul că unul dintre jucători acuza o accidentare, dar arbitrul a validat corect reușita. Se mai acordau 4 minute de prelungire dar nu s-a mai întâmplat nimic: 1-1.

Foarte nemulţumit, antrenorul galben-albaștrilor bucureșteni a intrat pe teren şi a făcut circ, înjurând ca la uşa cortului, toţi privind uluiți cum îşi certa şi proprii elevi. Iar egalele pe ”Dan Păltinișanu” vor avea parte în intermediară de meciuri cu nou-promovate.

ASU Politehnica Timişoara: Murariu – Bedea (min. 46, Mihai Ene), Mera (cpt.), Vidrăsan (min. 83, Trip), Cherecheş – Ignea, Dros – Manea, Bogdan Vasile (min. 67, Coadă), Ursu – Cristian Ene.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Pe bancă: Alex Borbei – Dragoş Cojocaru, Denis Radu, Alexandru Gaşpar.

Daco-Getica Bucureşti: Gavrilaş – Dedu, Cotigă – cpt. (min. 90, Motroc), Prodan, Georgescu, Călinţaru – Martin (min. 65, Nica), Tudorică, Cîrjan, Grecu – Nsiah.

Antrenor: Marius Baciu.

 Pe bancă: Isvoranu – Stănescu, Neacşu, Prodan.

Au arbitrat: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Marius Bălan (Dej) şi Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Arbitru de rezervă Dan Alexandru Gornic (Arad). Observator de arbitri, Fevronia IOn (Craiova), iar delegat de joc Adrian Lucaci (Arad).

*

La cald…

Cosmin Petruescu a declarat: ”Este greu acum, la cald, încă suntem sub presiunea rezultatului. O partidă pe care trebuia să o câştigăm… Din păcate pentru noi, nu am reuşit să facem lucru acesta. Era important să o ţinem la patru puncte de noi, în spate, pe Daco- Getica. Dar important în acelaşi timp era să nu pierdem, bine că am egalat până la urmă. Am întâlnit o echipă bună, nu întâmplător face parte din acest campionat. Ne-au surprins un pic la început, cu cinci fundaşi, au venit să nu piardă partida de azi. Bine că până la urmă ne-am revenit, am rotit jucători pe mai multe posturi, din cauza accidentărilor pe care le-am avut, din cauza jucătorilor care au fost suspendaţi şi au revenit. Dacă e să privim partea plină a paharului, mă bucur pentru Trip, a intrat şi a dat pasă de gol. N-am făcut şi nu aş vrea să fac o analiză la cald, am avut o discuţie cu jucătorii în vestiar, iar tot ce pot să vă spun e că mă deranjează atitudinea unora care au intrat in teren. Nu înţeleg la ce club au ajuns. Cu siguranţă se vor lua şi măsuri! Mă deranjează că, având un lot restrâns numeric, cei care intră, nu profită de şansa pe care Politehnica le-a oferit-o. Vă rog din suflet să nu-mi cereţi să-i nominalizăm, sunt discuţii care trebuie să rămână la nivelul vestiarului şi trebuie ca în următoarele partide să ne schimbăm în primul rând ca atitudine, dacă vrem să adunăm puncte şi să aducem şi victorii. Mă deranjează că avem un lot valid, dar cei care intră nu valorifică locul pe care Politehnica îl oferă. Dar cu siguranţă în partidele următoare o să avem o altă atitudine. Din păcate, astăzi trebuia să câştigăm şi nu am făcut-o… Nu aş vrea să comentez ce a comentat Marius Baciu, e problema lui, e părerea lui, am înţeles că a făcut şi analiza brigăzii de arbitri. Chiar dacă este la cald, poate e nemulţumit şi frustrat din cauza rezultatului. Acelaşi lucru îl puteam spune şi noi după partida din tur, chiar şi după partida aceasta, nu ştiu cine a avut ocaziile mai mari, cine a fost echipa mai perfectă în joc. Va trebui să facem şi o analiză, cu siguranţă vom face şi o analiză video. Încă o dată spun că trebuia să câştigăm partida de astăzi. Nu ştiu dacă a fost 11 metri, eram departe, la 80 de metri de fază, aşa a fost şi faza lui Mera. Noi, antrenorii, trebuie să ne vedem de jocul echipei, mai puţin de analiza brigăzii de arbitri, căci are cine să facă această treabă. Aţi văzut, eu am evitat şi am căutat să evit astfel de situaţii, dar şi noi am avut anumite momente în partide în care am fost nedreptăţiţi. Ne place sau nu, să credem că nu au fost intenţionate. Una peste alta, din punctul meu de vedere arbitrajul nu a influenţat rezultatul de astăzi”.

”Pentru meciul de la Constanţa cu siguranţă vor apărea modificări, cu siguranţă jucătorii care au fost suspendaţi în partida de azi vor fi apţi pentru jocul de la Constanţa. Sperăm să nu avem parte de accidentări, care nu au apărut la prima vedere. Important este să ne recuperăm din punct de vedere fizic şi sperăm să recuperăm din cei accidentaţi. Mâine vom face o analiză şi voi primi buletinul medical al situaţiei jucătorilor, pentru că dimineaţă vom avea antrenament. Sperăm ca la Constanţa să aliniem cea mai bună formulă de echipă. Apropo de Constanţa, întâlnim o echipă care vine după patru victorii din ultimele cinci etape, s-a schimbat foarte mult în această iarnă, cred că este campioana transferurilor. Are 15-16 jucători noi faţă de turul campionatului. Suntem încrezători, chiar dacă venim după un rezultat nu tocmai bun în jocul de astăzi”, a încheiat Petruescu.

Alt set de fotografii de la acest joc (click pentru mărire)…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: