Mera şi Goga, marcatori în ultimul Poli – Unirea la Timişoara

În a doua partidă din acestă săptămână de pe stadionul Dan Păltinişanu, Poli are ocazia de a-şi consolida poziţia, adversara Unirea Alba Iulia fiind o echipă din a doua jumătate a clasamentului şi care, din cauza prestaţiilor slabe din debutul acestui retur, a ieşit din calculele la podium.

Acasă, timişorenii au ratat victoria doar în runda precedentă, când au încheiat nedecis, 1-1, cu liderul Gloria Bistriţa, canadianul Ricketts păstrând invincibilitatea Politehnicii pe propriul teren, în campionat, care datează de aproape doi ani.

Tot în runda a 19-a, alba-iulienii şi-au dezamăgit susţinătorii (în repriza a doua au şutat doar o dată spre poartă), evoluţia foarte slabă ducând la o remiză fără goluri cu FC Olt.
În acest sezon, nici „alb-negrii” nu au fost învinşi în faţa propriilor suporteri, dar în deplasare au acumulat numai două victorii: 2-1 cu aceeaşi FC Olt, golul decisiv fiind marcat în inferioritate numerică, şi un surprinzător 3-0 cu Gaz Metan Severin.

Duminică, pe banca lui Poli va sta Adrian Stoicov, tehnicianul echipei a doua, Vali Velcea fiind suspendat după ce în derby-ul cu Gloria Bistriţa a fost trimis în tribună din cauza protestelor. Şi pe banca oaspeţilor se va afla un antrenor care a trecut pe la Poli II. Stelian Gherman a promovat în 2006 în Liga a doua cu satelitul „alb-violeţilor”, avându-i ca elevi pe mulţi dintre actualii componenţi ai timişorenilor. De asemenea, a îndeplinit atât funcţia de „secund” la echipa mare a bănăţenilor în prima ligă, pe vremea lui Basarab Panduru, dar şi ulterior, ca „principal”, fără să înregistreze performanţe deosebite.

Partida din tur a fost una dintre acele dispute în care bănăţenii au irosit puncte aiurea. Deşi rivalii au contat prea puţin în atac, poliştilor le-au trebuit 83 de minute ca să deschidă scorul. Intrat ca rezervă, Curtean a obţinut o lovitura de pedeapsă, care a fost transformată cu siguranţă de căpitanul Tameş. În condiţiile în care ardelenii au jucat în ultimele 20 de minute în inferioritate numerică, Bâlu încasând două galbene, trupa lui Velcea a fost egalată în ultimul minut, după o fază la care fundaşul central Bumbac (fost la CFR Timişoara între 2005-2007) a scăpat singur cu Lepmets. Poli a evoluat cu o echipă inedită, cu câţiva jucători care pe atunci erau de regulă rezerve: Lepmets – Daruială, Scutaru, Ilie, Sandu – Popovici (Gorobsov, 84), Poparadu, Tameş, Pătraş – Axente (Ricketts, 56), Goga (Curtean, 68).

Ultima confruntare directă de pe stadionul Dan Păltinişanu s-a consemnat pe 18 martie 2010, în primul eşalon. Dacă Poli trăgea la titlul de campioană, Unirea spera în zadar să se salveze de la retrogradare, încheind ediţia pe ultimul loc. Cu un lot mult mai valoros, bănăţenii şi-au ridiculizat adversarii, câştigând detaşat, cu 6-0, graţie reuşitelor lui Kozak (17), Magera (25,30), Mera (50), Goga (67) şi Mansour (89).

Printre puţinele achiziţii realizate de Poli în iarnă s-a numărat şi Petcuţ, mijlocaş adus tocmai de la Alba Iulia, care încă nu a debutat la echipa mare, evoluând numai pentru „satelit”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: