Metaloglobus – Politehnica pe sintetic, duel între două din cele mai longevive 3 cluburi din Liga 2. Toma: ”Încercăm să redresăm lucrurile.” Lazăr: ”Am început să ne legăm, să ne cunoaştem între noi”

Dacă tot a început campionatul Ligii 2 cu două deplasări la rând și dacă tot a jucat deja de 4 ori afară din 3 august, când debuta în sezonul 2021/2, față de cele numai două apariții acasă, atunci Politehnica Timișoara trebuie că este în apele ei să aibă parte de încă o ieșire săptămâna aceasta, în capitală, sâmbătă în etapa a VI-a, după cea de marți lângă Arad, în Sânicolaul Mic, unde a trecut cu 1-2 hopul turului al patrulea în Cupa României. Gazda pe sintetic a jocului televizat de la ora 13, în weekend, și anume Metaloglobus, n-a mai avut în program o partidă în competiția K.O., eliminată fiind deja, postură din care-i așteaptă pe vecinii ierarhici violeți, vecini la egalitate perfectă: 5 2 1 2 6-6 7 puncte. Ce le-ar mai lega pe oponentele de sâmbătă? Sunt două dintre cele mai longevive 3 cluburi din Liga 2 în ultimii ani, poliștii ca fruntași ai continuității în eșalonul secund, încă din 2016 și așadar în al șaselea sezon la rând, Metaloglobus din 2017, precum Ripensia Timișoara, ediție 2017-2018 în care bucureștenii se salvau ulterior deși de pe locul de retrogradare 16, cu ”violeții” confortabil pe 7. Pe 6 la finele campaniei trecute din acest an, în play-off, ratat de puțin de ”privații” din capitală.

Dar iată ce-au remarcat astăzi dimineață antrenorul Politehnicii și jucătorul Rareș Lazăr la întâlnirea cu presa de la Biblioteca UPT, înaintea deplasării pentru jocul pe suprafața artificială a unei trupe neînvinse acasă în noul campionat, 1-0 și 1-1, care în plus a câștigat o dată și pe teren advers, cu 1-2 la Astra în etapa I. ”Violeții” au învins chiar de două ori afară în noua ediție a Ligii 2, cu 1-3 la Călărași și cu 0-2 la Techirghiol, deplasări în sud-est cărora li se adaugă o altă descindere tot în sud-est. ”3 Sud-Est” pentru poliști? Cert este că lângă Arad au mai dres busuiocul eșecului acasă în campionat cu ieșenii, calificându-se marți în 16-imile Cupei României. 

Antrenorul principal Dorin Toma a spus că ”Ne aşteaptă o partidă dificilă, un joc greu cu Metaloglobus, o echipă cu care ne aflăm la egalitate perfectă, ca şi puncte, ca şi golaveraj. Ne dorim să scoatem maximum din acest joc, deşi venim după un joc de Cupă în care nu prea am strălucit, încercăm să redresăm lucrurile şi să aducem punct sau puncte din această deplasare grea.Am încercat în mare parte să mai reglăm aspecte legate de condiţia fizică şi din punct de vedere tactic. La fel încercăm şi astăzi să mai punem unele lucruri la punct.”

– Ce v-a nemulţumit la jocul de cupă? ”Jocul de Cupă chiar ne-a prins bine, s-au făcut două echipe diferite, jucătorii care au jucat mai mult de 45 de minute şi jucătorii care nu au jucat până acum. Aşteptam mai multă dăruire din partea jucătorilor tineri, pentru că Cupa le oferă posibilitatea să aibă şi ei jocuri. Până la urmă a fost un joc, l-am câştigat. Ati văzut şi dumneavoastră surprizele care au fost până acum în Cupa României, multe echipe din liga a doua fiind eliminate.Ne dorim să avem un parcurs cât mai mult în Cupa României.”

Cunoaşteţi ceva despre echipa Metaloglobus? ”Metaloglobus este o echipă bună, ca şi noi, adversar care trage şi el la play-off. Sigur, sunt o echipă bună, cu mulţi ani în Liga 2, au jucători cu experienţă, precum fraţii Herea. Dar va fi un joc de care pe care, aşa cum arată şi clasamentul, e o egalitate perfectă. Trebuie să facem un meci cât mai bun şi să creştem de la joc la joc. Iar ghinionul pe care l-am avut cu Poli Iaşi să nu se mai repete în jocul de la Bucureşti.”

– Veţi juca pe teren sintetic… ”Bineînţeles, este o suprafaţă nouă. Încercăm şi noi să ne antrenăm azi pe un sintetic, mâine la fel, încercăm să ne pregătim pentru suprafaţa pe care vom juca sâmbătă. Bineînţeles că este un dezavantaj pentru că ei se pregătesc şi joacă în fiecare zi pe această suprafaţă.”

Cât despre noul sosit, Erik Gerbi… ”Erik Gerbi e un jucător pe care încet, încet trebuie să-l introducem în lot. Lotul nostru nu e aşa mare numeric, mai ales după retragerea  şi plecarea lui Axente; va fi în lot şi vom vedea dacă vom apela la serviciile sale pentru acest joc. Transferurile s-au încheiat pentru noi, cu acest lot vom merge cel puţin până la iarnă… E un jucător tânăr, de perspectivă, un jucător care a avut o cotă destul de bună, un jucător cu fizic destul de bun, din păcate este puţin în urmă cu pregătirea, dar, fiind un jucător de top – a fost la Juventus şi Sampdoria, sunt sigur că se va acomoda destul de repede şi ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor…”

– Cum staţi cu lotul? Este valid? ”Din motive medicale, echipa noastră va fi lipsită şi la Bucureşti de serviciile lui Sebastian Serediuc şi Denis Radu. În altă ordine de idei, Doru Andrei s-a realăturat lotului după acţiunea avută cu lotul naţional U19, si va face parte lotului care se va deplasa la Bucureşti.”

A vorbit apoi şi mijlocaşul polist Rareş Lazăr: ”Am gânduri de încredere şi de optimism, în primul rând, pentru că în ciuda jocului din Cupă echipa cred că a arătat bine şi la meciul cu Iaşi. Am început să ne legăm, să ne cunoaştem între noi şi vrem să câştigăm neapărat la Metaloglobus, în ciuda terenului şi a adversarului, care o să fie destul de dificil, îl cunosc foarte bine!”

– Cum te-ai acomodat la echipă? ”M-am acomodat foarte bine, ştiam majoritatea jucătorilor, am fost colegi la diferite echipe. Ştiam şi majoritatea jucătorilor de aici, am jucat în meciuri şi ca adversar şi m-am acomodat foarte bine, sincer chiar mă simt bine. Echipa a fost anul trecut în play-off, au venit jucători care au promovat anul trecut. Primul pas e play-off-ul, dacă suntem acolo, în iarnă să se mai facă nişte mişcări şi să întărim lotul… Normal că sperăm la promovare.”

Partida Metaloglobus Bucureşti – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 13, fiind televizată. Programul etapei a 6-a în Liga 2 și ultimele rezultate, pe coloana clasamentelor. Poliștii vor juca mai apoi acasă cu Csikszereda în runda a VII-a, în 16-imile Cupei României și la Târgu Jiu cu urmașa lui ACS Șirineasa și ACS Energeticianul. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: