Mihai Iosif (Minaur), 1-1 la Poli: ”A părut că ne-au dominat mai mult în repriza a II-a, dar a fost o dominare sterilă”

Nou-promovata CS Minaur Baia Mare a obținut astăzi primul punct în deplasare în ultimele 4 ieșiri în Liga 2, precedentele trei fiind pierdute la zero, 1-1 pe ”Știința” din Timișoara, unde a condus la pauză, la chiar prima partidă jucată de maramureșeni pe teren advers cu noul antrenor Mihai Iosif la cârmă. Victorios la debutul său acasă în campionat, 3-0 cu sibienii, și declarându-se ”mulțumit” de remiza prin care maramureșenii și-au menținut avansul de 5 puncte față de Politehnica. 

Băimărenii n-au mai înscris în deplasările Ligii 2 din 27 august, când câștigau cu 0-1 la București în etapa a IV-a împotriva lui Metaloglobus, însă astăzi la matineu au întrerupt seria negativă pe teren advers, 3-0 la Mercurea Ciuc, 2-0 la Iași și 1-0 la Unirea Constanța, din bine în mai bine pentru Minaur, care a deschis scorul pe terenul cam moale al ”Științei” în minutul dinaintea pauzei.

Egalați fiind apoi de violeți în partea secundă, precum la Brașov – atunci pe final, așadar tot 1-1, în ceea ce a fost deja a șaptea deplasare a maramureșenilor în primele 12 etape, bilanț 7 1 2 4 3-11 5 puncte.

La finalul primei deplasări la timona maramureșenilor, Mihai Iosif a spus că ”am obținut un punct pentru care am muncit mult, sunt mulțumit, am avut atitudine, și puteam să ne desprindem în prima repriză, dar plecăm totuși cu un punct…”

A fost de fapt al treilea joc al ”nordicilor” cu giuleșteanul antrenor, primul rezultând într-o remiză albă acasă la debutul fazei grupelor în Cupa României, cu FC Argeș.

”A părut că ne-au dominat mai mult în repriza a II-a, dar a fost o dominare sterilă, și nu cred că și-au creat ocazii deosebite, mai mult pe anumite greșeli ale noastre”, a adăugat Iosif.

Abordând deplasarea de pe o poziție de baraj, orice punct ar fi binevenit: ”Pe noi ne ajută un pic acest punct, dar pe timișoreni nu, nu cred că-i ajută prea mult. Sunt mulțumit că am luat ceva.”

Întrebat despre obiectivul maramureșenilor, Mihai Iosif mai întâi a întrebat la rândul său: ”Care este diferența dacă închei pe locul 9 sau pe 10? Un obiectiv e a te califica în play-off sau promovarea, ori salvarea de la retrogradare. Așa încât să trecem mai întâi de acest sezon iar apoi mi-aș dori să construim o echipă la Baia Mare, una frumoasă, și să putem ataca promovarea, ceea ce-i doresc și Timișoarei pe viitor!”

Iosif câștiga anul trecut aici împotriva Politehnicii, după răsturnarea de scor de pe ”Dan Păltinișanu” în play-off-ul ediției 2020-2021 al Ligii 2, 1-2 pe final de la 1-0, triumf care înscria Rapidul pe magistrala promovării.

Iosif a mai remarcat că ”au fost la final țipete, urlete, și nu știu pentru ce, căci nu mi s-a părut una litigioasă, am înteles că s-a solicitat penalty și aș fi ipocrit să spun altceva decât că am văzut faza doar în momentul respectiv, nu pe reluări, însă mi s-a părut OK arbitrajul per total.”

Rezultatele zilei și programul rundelor 12-13 în Liga 2, pe coloana clasamentelor actualizate.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: