Milea semnează și joacă în violet, Politehnica – Obilic 16-0 în 3 reprize pe ”Știința”, a treia, cu ”mânjii” pepinierei: 4-0, 8-0, 4-0

”Violeții” au jucat sâmbătă la matineu primul meci amical al verii, în compania unei nou-promovate din liga a VI-a în ”Județ”, Obilic, ”mânjii” pepinierei Politehnicii fiind testați in corpore în cea de-a treia repriză a verificării, verificare cu ocazia căreia au început pentru secund-divizionari și noile achiziții Silviu Pană și Răzvan Milea, sosit de la CS Tunari şi care a semnat pe 2 ani de zile cu clubul de pe Bega. N-a jucat în schimb un trio care s-a pregătit separat, din motive medicale.

Poliștii au demarat joi seară pregătirile estivale și iată că sâmbătă au jucat deja în compania unei nou-promovate din ”fotbalul mic” județean, un meci atipic, cu 3 reprize, pentru rodarea cât mai multor componenți, la start fiind aliniat și Răzvan Cristian Milea, ultima achiziție, în vârstă de 22 de ani.

Născut pe 5 februarie 2000 la Bucureşti, Milea a efectuat junioratul la Regal Sport şi CSA Steaua, fiind un mijlocaş central ofensiv care poate fi folosit şi în bandă. La nivel de seniori a jucat pentru Progresul Spartac, Mostiştea Ulmu şi CS Tunari, pentru cea din urmă înscriind şase goluri în 25 de apariţii în ediţia 2021-2022 a Ligii 3. Milea a evoluat totodată în toate cele 4 jocuri de baraj de la finele sezonului, ratând cu ilfovenii accederea în Liga 2 după o finală cu Progresul Spartac 1944.

Iar alături de Milea, în prima repriză a testului inaugural al verii, desfășurat sâmbătă de la ora 11 pe ”Știința”, și un alt nume nou în alb-violet, Silviu Pană, dar și reveniri, ca de exemplu Taub ori Daniel Benzar. Primii 11 au fost Murariu – Sofran, Bocșan, Huminic, Taub, Gologan, Benzar, Milea, Pană, Bîrnoi și D. Olariu.

Iar Daniel Benzar a deschis scorul în minutul 17, Sofran l-a majorat în minutul 19, Olariu a înscris în minutul 26 și Bîrnoi în minutul 29, 4-0 într-o jumătate de oră.

Primele două reprize au fost mai lungi, însumat însă, partida având tot circa 90 de minute de joc. Amical la care vizitatorii din Sânmartinu Sârbesc s-au prezentat cu nume precum al legendarului Titi Varga sau Tiberiu Popoviciu, jucători care au contribuit şi la renaşterea Politehnicii în urmă cu aproape un deceniu.

Obilic Fotbal 1931, promovată în ”Județ”, a început cu Fl. Muntean – Radovancovici, Al. Rus, Maranescu, Hâș, Blenche, Popoviciu, Titi Varga, Gyorfi, R. Anghel și Tatarić, rezerve la start fiind Teglas – Romaneț, Ielchici, Ciobotariu, Lucas și Dobrovolski, sub îndrumarea antrenorului Bogdan Todoran.

Din colectivul Politehnicii, Alin Ignea, Adrian Zaluschi şi Stefan Vukoje au fost menajaţi din motive medicale şi s-au pregătit separat. Obiectivul principal al staff-ului tehnic a fost acela de a urmări cât mai mulţi jucători tineri în reuniunea de sâmbătă, iar antrenorul principal Bogdan Andone a abordat repriza secundă cu Isvoranu – Amariei, I. Teodorescu, Bîrlovean, Pamfile, Bakoș, Gașpar, Danciu, Kuhn, Rogosic și Grancea.

Repriza în care scorul a luat proporţii, până la 12-0, după reuşitele lui Alex Gașpar din minutele 4 și 6, Danciu în minutul 7, Kuhn în minutele 9 și 14, Bakoș (25) şi Rogosic în minutele 27 și 29. Cele mai frumoase execuţii, ale lui Gaşpar şi Bakoş, în vreme ce lui Rogosic i-a fost anulat un gol.

În fine, în repriza a III-a, ”Poli” cu Cuzmanovici (Urdeş) – Butar, N. Popovici, M. Mircea, Oanea, Spulber, Boariu, Pureca, P. Paleacu, Erceanu, R. Țurcaș, așadar în mare parte cu juniori din pepinieră, atacantul Raul Ţurcaş înscriind în minutele 2, 7, 11 și 16. Pentru 16-0.

În urma căruia Bogdan Andone a spus: „A fost un antrenament pentru a vedea puţin şi copiii din academie, să vedem toţi jucătorii care s-au antrenat în aceste zile cu echipa. Un test util, pentru că mi-am făcut aşa, în mare, o idee şi a fost important şi pentru jucătorii tineri, pentru jucătorii din academia noastră, să simtă puţin atmosfera de la echipa mare. Iar de luni să începem o nouă săptămână cu două meciuri amicale.”

Întrebat despre noii jucători, Silviu Pană şi Răzvan Milea, care au semnat recent, respectiv Ionuţ Teodorescu (Unirea Bascov, născut în 2001), care a evoluat în repriza a doua în defensivă, Andone a răspuns: „Sunt jucători pe care-i cunosc, pe care i-am văzut şi în sezonul trecut la meciuri. Cu Silviu Pană am şi lucrat şi sunt jucători care o să ne aducă probabil un plus de calitate, de valoare echipe, jucători care o să ajute Poli şi echipa să ajungă unde ne dorim cu toţii.”

Bogdan Todoran, din tabăra nou-promovatei Obilic 1931 Fotbal Sânmartinu Sârbesc, a explicat că „Mă ocup de echipă de aproape un an de zile. Am luat-o de la zero, n-am ştiut pe nimeni, încet încet i-am pus pe băieţi în teren. Azi mulţi au fost plecaţi în vacanţă. Am încercat să improvizez. Una peste alta a fost o mişcare bună. Noi obiectivul ni l-am atins, promovarea în Liga 5. Şi aici vrem să ne menţinem cât putem şi încet încet să ne batem şi pentru Liga 4. Chiar cu Titi Varga am vorbit, a spus că vrea să rămână, a spus că de la noi pune ghetele-n cui. De la noi vrea să se retragă, şi el, şi „Bero” (Tiberiu Popoviciu) şi Flavius Muntean, mai e şi Adi Ilie, care a jucat la Poli şi a lipsit azi.”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: