Giarmata,fără gol primit afară,doboară minerii din Jilţul-podium

Millenium Giarmata a reuşit vineri seară şi pentru a treia oară în acest nou sezon al Diviziei C să nu primească gol în deplasare, dar de această dată a izbutit chiar mai mult, ex-căpitanul Răzvan Leucă, abia revenit la echipă dintr-o scurtă permisie şi introdus în ultimul sfert de oră, doborîndu-i pe minerii gorjeni din propriul Jilţ al podiumului seriei, în chiar ultimul minut, cu un şut dinafara careului.

A fost unica victorie în deplasare a etapei din C4 respectiv doar a şaptea „afară” din totalul celor 26 de meciuri jucate în 5 runde, timişenii sărind astfel în clasament peste o trupă neînvinsă din prima etapă.

Millenium, pregătită de Călin Cojocaru şi Ilie Stoican, rămîne astfel neînvinsă după primele 5 etape ale seriei a patra în liga a treia, marcînd pentru 1-0 pe terenul unei trupe din Mătăsari care nu pierduse pînă acum în septembrie, după 2-0 şi 1-1 acasă, respectiv un 2-1 victorios la Reşiţa. „A fost ceva mai greu de data aceasta, pentru că am întîlnit o echipă mai bunicică, avînd 3-4 componenţi peste nivelul Diviziei C. Primele 15-20 de minute au fost de mare presiune a gazdelor, pe cînd noi ne-am rezumat în prima parte mai ales la faze fixe”, ne-a spus la final Ilie Stoican.

În această deplasare fără Tăbăcaru, care n-a prins lotul, cum a fost şi cazul lui Gherghel, semn că Millenium poate jongla cu efectivul avut la dispoziţie şi arunca în luptă componenţii cei mai în formă, timişenii au apelat de această dată ca titular la Moroşan iar spre mijlocul părţii secunde Zaluschi a intrat în locul lui Oneţ, accidentat, dubla înlocuire regăsindu-l în teren şi pe Corlăţeanu.

Iar după ce în prima parte totul s-a rezumat la execuţiile lui Dancia, din 3 cornere respectiv două lovituri libere, cea de-a doua repriză a adus şi ocaziile unei mai ofensive Millenium, care a urcat mai dezinvolt în atac, şi pe fondul superiorităţii numerice create după o eliminare dictată în minutul 60, pentru simulare în careu. „Minerul a avut de pe 20 de metri destule faze fixe şi au fost periculoşi, avînd jucători de talie, înalţi, dar am forţat şi noi pe final şi am dobîndit toate cele 3 puncte”, ne-a mai spus Stoican.

Răzvan Leucă, intrat în joc în minutul 75, în locul lui Bungău, a înscris cu un şut de la 20 metri, foarte frumos, bară-gol la vinclu, după ce a interceptat o pasă pe centru de la Zaluschi, în urma unei construcţii dezvoltate pe flancul drept.

Mihuţa şi Negruţ, abia intrat şi el în joc, ar fi putut deschide scorul în prealabil, dar Millenium tot a înscris în cele din urmă, spre deosebire de deplasările de 0-0 de la Flacăra Făget şi Jiul Rovinari. „Şi la Rovinari am dominat în partea a II-a, destul de clar, iar azi n-am avut ocazii atît de clare ca la Rovinari, dar am învins!”, a conchis Stoican, care a remarcat că Minerul Jilţ are o frumoasă bază sportivă pe o colină a Mătăsariului, unde circa 100 de spectatori, preponderent copii, au venit la meci.

Millenium Giarmata: Nariţa – Mihălceanu, Oneţ (65, Zaluschi), Hecsko, Dancia – Bungău (75, Leucă), Francescu – Rosenblum (65, Corlăţeanu), Mihuţa – Moroşan (80, Negruţ), Gideon – cpt. Pe bancă: Ţurcaş – Gârba, Luchici.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: