Mînjii lui Poli II, cel mai frumos succes, şi tot depăşind media: >2

Cea mai tînără garnitură de pînă acum a echipei a doua poliste a răpus vineri seară o mai experimentată grupare de podiumul ierarhiei seriei a V-a în liga a treia, Bihorul Beiuş, de care s-a apropiat la două puncte reurcînd pe locul 5 cu două etape înaintea încheierii sezonului, alb-violeţii făcînd uitată egalarea in extremis reuşită pe „Ştiinţa” în vinerea precedentă de Autocatania printr-un gol al victoriei reuşit acum în prelungiri de rezerva Rogojinaru (foto prima pagină), ca un semn al dăruirii şi ambiţiei juniorilor timişoreni, care-şi menţin astfel media de peste două goluri marcate pe meci în 2011-´12.

Într-adevăr, pe fondul introducerii în ultimul sfert de oră a lui Rogojinaru, care avea să aducă victoria cu o deposedare şi acţiune dovedind dorinţa arzătoare a juniorilor de a se impune, respectiv a lui Banda şi Leonte, mai tinerii alb-violeţi au răsturnat situaţia de o manieră entuziasmantă: Poli II Timişoara – Bihorul Beiuş 3-2, în antepenultima etapă din C5 respectiv penultimul meci acasă.

Gelu Velici (28), reabonat la goluri, avea să egaleze în minutul 28, în urma unui corner la care mai întîi Dubei a fost blocat în tentativa sa, iar apoi şi Bărbuţ. În prealabil, ocupanta locului 3 marca prin Galea, în minutul 17, după o minge pierdută de polişti în banda stîngă, iar Paina înscria în minutul 43 acel gol care mereu poate fi important odată căzut înaintea pauzei, după o ezitare a fundaşilor centrali timişoreni şi o ieşire mai puţin inspirată a debutantului Gârlea, Dar finalul a fost unul memorabil, cu Mădălin Stancu transformînd în minutul 90 un penalty, după un fault asupra marcatorului Velici, iar Rogojinaru aducînd de unul singur toate cele 3 puncte, cu o recuperare în treimea adversă şi gol: 3-2.

A fost o victorie frumoasă, foarte frumoasă, cea de-a cincea obţinută pe teren propriu în acest retur, şi reuşită cu o spectaculoasă răsturnare de situaţie în minutul 90, cînd timişorenii au egalat pentru a doua oară în dauna bihorenilor, respectiv în prelungiri, cînd şi-au acontat toate cele 3 puncte, succesul fiind cu atît mai remarcabil cu cît antrenorul Roberto Ivan a oferit debutul la seniorat altor 2 juniori din „pepiniera” clubului, şi anume portarul Gârlea, care a apărat tot meciul şi a avut două remarcabile intervenţii, şi fundaşul lateral Banda.

Fără a putea apela la juniorii A absolvenţi ai clubului, implicaţi cu 24 de ore înainte în finala mică de la Buftea, dintre care doar medaliatul cu bronz Ostafie a fost convocat pentru un rol de portar de rezervă, Poli II s-a reorientat în consecinţă spre juniori B ai clubului, trei dintre ei venind nu neapărat cu cel mai bun moral după locul secund obţinut luni la turneul zonal de la Alba Iulia, în urma clujenilor.

Însă şi reprezentanţii generaţiei de ´95 au pus umărul cu succes la al 12-lea joc din 13 în acest retur în care poliştii au înscris cel puţin de două ori, Dorinel Rotariu putîndu-se declara ghinionist în a ochi bara şi a relua cu o lovitură de cap puţin peste transversală, în vreme ce Cristian Bărbuţ s-a remarcat prin ruperile de ritm şi incursiunile cu care-şi punea amprenta pe jocuri ale juniorilor.

De n-ar fi golurile primite, de care Poli II n-a scăpat în nici o etapă din 2012, ultima „foaie albă” păstrînd-o la Giarmata, în ultima rundă din tur, alb-violetul ar flutura probabil şi mai aproape de podium, acum mai urmînd deplasarea la liderul ACS Recaş, în penultima etapă, şi jocul cu Millenium Giarmata, la căderea cortinei, peste două săptămîni…

„Victoria ca victoria dar mai mulţumitor a fost jocul, abordat în condiţii cu totul speciale, fiind cea mai tînără echipă aliniată de formaţia a doua, cu 3 juniori de 1995 şi unul de ´94, plus alţi 3 de 1994 care au intrat pe parcurs. Îmbucurător, după ce au avut trac pe început de joc, partea a doua au controlat-o în totalitate, şi era păcat să pierdem meciul. Ne-am creat multe oportunităţi, cel puţin 5 în repriza a doua. M-a mulţumit aportul tuturor jucătorilor, inclusiv a tinerilor de perspectivă. Depinde însă numai de noi, de management, să păstrăm aceşti tineri în club, să le oferim prilejul să crească în valoare, să scoatem jucători spre prima echipă. Şi iată că tot apar la prima echipă şi jucători de la echipa a doua iar la a doua din cadrul Centrului de Copii şi Juniori, cu încă 2 debutanţi astăzi, ceea ce înseamnă că Poli produce. Iar dacă se obţin şi victorii în asemenea condiţii, este şi mai important pentru moralul nostru”, ne-a spus Roberto Ivan după meci.

Poli II: Gârlea – Vucea, Iovan, Dubei, Damian – Bărbuţ (81, Banda), Stancu, Duţu (85, Leonte), Silaghi-Perju – Rotariu (76, Rogojinaru), Velici. Pe bancă: Ostafie – -.


 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: