Mitrov, ”triplă” pe ploaie pe sinteticul Devei, 5-0 Ripensia. De luni revine o tripletă

Săptămână încheiată cu bine de Ripensia din punctul de vedere al testării prin joc, formația din Liga 2 învingând astăzi la scor divizionara ”C” locală pe suprafața sintetică a Devei, după ce alaltăieri timișorenii cedau la Hunedoara gazdelor din Liga 3, la startul cantonamentului galben-roșilor la Hațeg. 

După două meciuri amicale jucate în Timiș cu divizionara ”D” CSU UV Timișoara, unul câștigat la scor pe arena ”Dan Păltinișanu”, 10-1, și altul pierdut, respectiv după înfrângerea de sâmbăta trecută din județul Arad cu prim-divizionara UTA, Ripensia a disputat joi și astăzi primele partide de verificare din cursul pregătirilor sub formă de cantonament în județul Hunedoara, alaltăieri cedând cu 3-1 ”sub furnale” alb-albaștrilor eliminați de băimăreni în finala barajului de promovare în Liga 2 iar astăzi trecând cu 5-0 și prin 3 goluri marcate de Zoran Mitrov de CSM Deva, eliminată în semifinalele barajului de accedere în divizia secundă.

Ripensiștii au suferit o pierdere încă din primele faze ale întâlnirii de astăzi pe suprafața sintetică a Devei, Piftor fiind înlocuit ca urmare a unor probleme la inghinali, deja din minutul 5, cu Mitrov, care avea să deschidă scorul și să înscrie golurile reprizei secunde: 0-5 (0-3).

După înfrângerea de la Hunedoara, Ripensia a început astăzi pe terenul sintetic din Deva cu 6 jucători care se aliniau în formula de start și joi pe arena ”Michael Klein”, și anume Țieranu, Fridrich, Gladun, Ene, Mogoș și Gavra, în vreme ce Lalic, Stoica și Andrei Macrițchii n-au intrat nici alaltăieri, nici astăzi în planurile staff-ului tehnic al bănățenilor, din cauza unor probleme medicale. Dar, după cum a remarcat printre altele Iulian Muntean după victorie, ”la capitolul medical stăm bine, de luni urmând să se antreneze la capacitate normală și cei care au fost indisponibili în această perioadă, adică Lalic, Andrei Macrițchii și Stoica.”

Astăzi, Ripensia  a început în alcătuirea Toroc – Morariu, Țieranu, Fridrich, Gladun – Vidrăsan, Călin, Ene – Mogoș, Gavra, Piftor, ultimul fiind înlocuit din primele minute cu Mitrov. 

Care a deschis scorul în minutul 26 după o lovitură liberă executată de la circa 25 de metri, Vidrăsan dublând avantajul după numai două minute prin a trimite balonul în plasă cu pieptul din careul mic, iar Gavra majorându-l peste alte 3 minute cu un șut din careu.

Dacă joi, la Hunedoara, ripensiștii au efectuat 7 modificări încă de la pauză, astăzi, după pauză au mai intrat tot 7 jucători, și anume Vermeșan, Szimionas, Butnărașu, Mihart, Stoi, Chera și Zamfirescu.

Însă tot cel intrat în cursul primei reprize a amplificat diferența, Mitrov înscriind deja în minutul 48 de la 14 metri iar apoi tot din careu, după o acțiune personală: 5-0.

La Hunedoara, golul de onoare al timișorenilor era marcat după o oră de joc de fundașul Fridrich – integralist în acel meci, cu un șut tare la înălțime de puțin din interiorul careului, la scorul de 2-0, după ce divizionarii ”C” deschideau scorul la mijlocul primei părți dintr-o lovitură de la 11 metri și îl majorau pe contraatac în minutul 52, tot pe contraatac stabilind și rezultatul final, în prelungiri.

Alaltăieri, tehnicienii bănățenilor efectuau 9 schimbări, doar Fridrich și Gladun fiind menținuți în teren pe toată durata amicalului: Dobre (min. 46, Toroc) – Zamfirescu (min. 46, Morariu), Țieranu (min. 72, Butnărașu), Fridrich, Gladun – Stoi (min. 46, Călin), Mogoș (min. 46, Szimionas)-Mihart (min. 46, Chera), Ene (min. 46, Vidrăsan), Mitrov (min. 46, Piftor) – Gavra (min . 64, Vermeșan). 

Urmează o săptămână plină de pregătire în cantonament la Hațeg pentru roș-galbenii de pe Bega, completată miercuri de un nou joc amical cu colega de eșalon CSC Șelimbăr, locul de desfășurare și ora de începere a partidei urmând a fi stabilite în curând. Altfel, mai sunt 3 săptămâni până la începerea Ligii 2 iar programul etapelor va fi stabilit la începutul săptămânii viitoare.

Primele rezultate din runda inaugurală în ediția 2022/3 a Ligii 1 precum și programul etapelor 1-2, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

Antrenorul Iulian Muntean a mai identificat că ”cel mai mare câștig al acestui meci este faptul că am reușit să marcăm multe goluri și să ne creăm o serie de ocazii. Vermeșan a avut la rândul lui o bară. De asemenea, îmbucurător este că nu am avut parte de accidentări, în condițiile în care am jucat pe teren sintetic, în condiții de ploaie. Singura excepție este cea a lui Piftor, care oricum acuzase în ultimele zile niște probleme în zona inghinală.”

În jocuri oficiale, din fazele inițiale ale ediției 2022/3 a Cupei României la nivel național, CSM Lugoj a învins săptămâna aceasta în fața unor formații oltenești, la Dănceu și cu cei din Turceni.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: