Molcuţ: „Revista clubului CFR prezintă cele 9 grupe de copii”

După ce a lansat în această vară în elită o prim-divizionară de fotbal feminin, gruparea timişoreană cu 9 grupe de vârstă în cadrul Centrului de copii şi juniori şi aproape 200 de jucători legitimaţi, cu tot cu fetele, se pregăteşte de lansarea unei reviste a clubului, în 8 pagini, semn că CS FC CFR 1933 se regenerează încet, încet şi înseamnă deja mult mai mult decât doar proaspăta divizionară D, aflată pe podiumul ligii a patra şi înaintea unor jocuri cu Spartak Gottlob, miercuri, în runda intermediară, a şaptea, şi la Dragşina, cu Real, duminică.

„Pregătim o primă ediţie a revistei clubului, atât color cât şi alb-negru, dedicată în special juniorilor şi copiilor de la clubul nostru, cu un colaj cu toţi copiii în prima pagină. Sunt peste 120, sperăm să fie ceva frumos şi apreciat. În interiorul revistei vom prezenta pe rând copiii, individual, cu fotografii. Centrul de copii şi juniori este în dezvoltare iar dacă o ţinem tot aşa, ar avea potenţialul să devină numărul unu în Timişoara. Într-adevăr, pepiniera noastră nu are echipe de juniori republicani A şi B, dar de la aceste categorii de vârstă sunt juniori care au păşit deja la echipa mare sau la formaţia a doua a clubului, CFR II, ce evoluează în Municipiu”, a explicat Alin Molcuţ, jucătorul ofensiv cu numărul 18 la „Leoparzii vişinii” şi unul dintre oamenii forte în organigrama ceferistă, deşi la doar 25 de ani dar cu coordonarea pepinierei juvenile pe mâini.

CFR Timişoara, antrenată de Marian Văsui, bate cu 2-0 Jimbolia lui Marcel Baban

Ofensiva imagistică imaginată de Molcuţ, care se îngemănează de 5 sezoane cu garnitura ex-feroviarilor, are în plan pentru reliefarea activităţii vişiniilor perpetuarea ideii cu revista, confecţionarea unor fanioane şi chiar organizarea unor tururi de stadion, în cadrul cărora să fie prezentată istoria clubului fondat în 1933. „Antrenorii, colegii, părinţii, toţi îşi aduc aportul cu idei la ceea ce dorim a fi renaşterea lui CFR”, a subliniat Molcuţ, care numără pe degetele ambelor mâini grupele din cadrul pepinierei, începând de la 1996 în jos. „Sunt 9 grupe, unele în formare, şi aproape 200 de jucători, cu tot cu fetele. Ne aliniem în competiţii de profil, de exemplu am participat la <Cupa Cotta>, în Arad, fiind de remarcat că la una din grupe, cea de 1999, s-a reuşit clasarea pe locul 3, inclusiv cu un succes în faţa lui Atletico Arad, evoluând bine şi copiii de la 2000, iar numele CFR a figurat şi la prestigiosul turneu de la Braşov”.

Iar CFR, care are şi mai recrutează copii până şi din Zona Soarelui, bazându-se pe fondul de elevi de la şcolile 24, 26, 18 sau Liceul CFR, dovedeşte deja cu câteva nume că pepiniera începe încet, încet să puieze. „De doi ani, de când sunt la Centrul de copii şi juniori, acesta ar fi al treilea, în fiecare an au ajuns să joace câte unul, doi… Hriţcan Robert, pregătit de Pobega, ar fi în lotul actual, anul trecut s-au mai promovat 4 juniori de ´93, Ciobanu, Ştefănuţ, Bodnar şi Bejenariu, acum 2 ani de exemplu Iernuţean. În fiecare miercuri jucători de la echipa a II-a a clubului vin la antrenamente, la jocul-şcoală cu echipa mare, care se pregăteşte dimineaţa, să facă încet pasul. Iar la anul alţi 2-3 ar putea face saltul, de exemplu un tânăr din generaţia de 1997 fiind remarcat de profesorul Gheorghe Chimiuc, care l-a recomandat la Selecţionată”.

Alin Molcuţ, "suflet" la CFR: atacant, implicat din plin în mersul pepinierei, în pregătiri cu revista vişiniilor...

Molcuţ nu uită însă cea mai remarcabilă iniţiativă de dată recentă a vişiniilor, într-o vară în care CFR a promovat din Campionatul Judeţean şi echipa feminină lansându-se la apă în Liga I, seria de vest. „Este cel mai bun lucru reuşit, cu echipa de fete, şi ne continuăm drumul. Urmează etapa a treia, duminică de la ora 11, la CS Negrea Reşiţa”, anticipează atacantul ceferist, care a avut aportul său în punerea pe şine a prim-divizionarei în această săptămână cu antrenamente programate în după-amiezile de luni, marţi, joi şi, opţional, vineri, unul de individualizare. Reşiţencele sunt ultimele în ierarhie. „În aceste zile ne vom întări cu alte două jucătoare, din zona Sânnicolau Mare, la îndrumarea lui Cristi Bulei şi Flavius Sitaru, care au încercat la rândul lor punerea pe picioare la Unirea a unei echipe de fete. Sunt jucătoare care pot face faţă nivelului”.

Ceferistele ocupă locul 6, din zece echipe, cu 3 puncte din totalul de 6 obţinut până acum de UTA, CFF Olimpia Cluj şi Motorul Oradea, următoarea vizitatoare în spatele Gării Mari, duminică 2 octombrie, bihorence de la care vin destule dintre actualele componente ale trupei timişorene.

Fetele au debutat pe teren propriu tocmai cu CFF Olimpia Cluj, „un meci foarte frumos, în care ai putut număra şi 10 pase din prima sau pase dublate şi centrări din alergare, un meci reuşit, agreabil. La fete este mult mai greu să reuşeşti să le motivezi, este într-un fel ca şi cu o grupă de copii, la iniţiere, dar şi satisfacţiile pot deveni pe măsură”, în vreme ce echipa „satelit” a divizionarei D a debutat la rândul ei în Campionatul Municipiu, pierzând cu 0-4 cu 8 juniori de 1996 în formulă meciul cu Săcălaz.

Dacă CFR a ales să nu se alinieze în Interliga, competiţia maghiaro-română cu turnee de minifotbal pentru copii, „şi nu ne-am înscris pentru că sunt cheltuieli mari, cu costuri multe”, în schimb tinde să coopteze copii şi din zonele rurale, într-o continuă selecţie în cadrul grupelor pregătite de 7 antrenori dedicaţi, şi anume Andrei Pobega, având grijă de juniorii mari, de ´93, rodaţi la o altă nou-divizionară, Arsenal Bucovăţ, unde dintre cei 10 cam 4 sunt titulari, profesorul Mircea Dumitru, cel cu peste 40 de ani în învăţământ şi cei 15 ani ca preşedinte al clubului din Lipova, aflat la cârma celor de ´96, Lucian Belenceanu, la 1997-´98, Marian Văsui, la 1999, Dani Cireşan, la 2000-´01, Constantin Siliman, la 2002-04, prin comasarea a două grupe, şi Alin Ionescu, la 2004-05, cu 2 copii de 2006 în alcătuire. „De săptămâna aceasta, Cristian Toma va face cu copiii portari antrenamente de individualizare”, a adăugat Alin Molcuţ, referitor la prerogativele pe aceeaşi linie avute de Alin Ionescu cu cei „mari”. În schema lucrurilor intră la nevoie şi profesorul Mihai Alexandru, ca preparator fizic şi asistând nevoile clubului cu ocazia unui cantonament al grupei de 1997.

Molcuţ, coordonator al centrului, născut în 24 mai 1986, în al cincilea său an la ceferişti, cu care începea în Divizia B, activând totodată pe parcurs şi ca antrenor la echipa de Municipiu a clubului ori la cea de juniori republicani, mărturiseşte că „nu este o mai mare mândrie decât atunci când vedem câţi părinţi vin cu copiii dumnealor la club”, şi care vişinii încearcă acum a onora invitaţia la un turneu juvenil clujean.

Familia vişiniilor întreţine conlucrarea între antrenorii de la CFR II respectiv Arsenal cu Florin Bugar, antrenor principal al primei garnituri, iar Silviu Nişu, ca preparator fizic, are rolul său de colaborare la Centrul de copii şi juniori. „Copiiilor le-au prins bine şi jocurile lui Millenium Giarmata pe stadionul CFR, fie ca şi copii de mingi, fie pentru a vedea meciul ca un antrenament tactic”, a completat Molcuţ.

Revenind la revista clubului, atacantul de 25 ani a mai spus că „vom încerca până în iarnă şi editarea celui de-al doilea număr, cu prezentarea a câte 3 copii de la fiecare grupă de vârstă. Dorim ca prin aceste reviste să ne facem şi reclamă prin şcoli şi le rămâne şi lor o amintire. Iar dacă de la un moment dat vom cere un leu pe revistă, am putea organiza <Cupa Micul Leopard>, sumele încasate folosindu-le pentru confecţionarea de diplome, medalii. Ideea ar fi ca fiecare grupă să-şi invite una, două, 3 echipe participante, şi ne-am dori să efectuăm şi jocuri între selecţionate de juniori ale clubului cu instituţii de învăţământ având în grijă tineri cu probleme speciale, pentru incluziune socială”.

Cât despre startul uşor gripat al divizionarei D, cu un 0-3 şi 1-1 acasă cu CSM Lugoj respectiv FC Chişoda, Molcuţ este de părere că a lipsit şi „unitatea de grup, mai ales la meciul cu lugojenii, pe care am demonstrat-o în schimb la Şag, unde în inferioritate numerică fiind, am reuşit totuşi să câştigăm. Cu Chişoda am avut avut o mai mare ambiţie dar nu neapărat norocul ne-a ocolit cât faptul că ne lipeşte un pic moralul. Deşi avem câţiva jucători cu experienţă, când luăm golul totuşi se pune plumbul în bocancul celor mai tineri. Nu cred că trebuia să declarăm ca obiectiv promovarea, poate că era mai bine altfel…”

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Molcuţ: „Revista clubului CFR prezintă cele 9 grupe de copii”

  1. Pingback: Stiri ceferiste - Pagina 20 - Forum Sport365

  2. Icá spune:

    má bucur mult cind vád cá CFR renaste cu ajutorul unor oameni competentzi ca Alin Molcut verisor cu mine si eu fiind fost CFR-ist .astept ca in Viitor Locomotiva Alin Molcut sá tragá acea garniturá cu 9 vagoane . Haide CFR Timisoara sá ne vadá toatá tzara . Comentariu Icá Bolocan Igris fost luptátor la CFR TIMISOARA locul 2 la judetzene in 1980 numele (Cristea Floria Dionisie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 5

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: