Moment aniversar: fostul polist Iosif Lereter, sărbătorit la Arad la împlinirea vârstei de 80 ani

Vineri, 23 august, în sala de festivități „Ferdinand” a Primăriei Arad au fost sărbătoriți la împlinirea vârstei de 80 de ani Iosif Lereter și Ioan Tăucean, foști jucători ai echipei UTA. Interesant apare faptul că unul dintre cei mai emblematici jucători ai Politehnicii Timișoara, Lereter, a fost sărbătorit la Arad. Probabil că cei mai mulți dintre actualii membri ai conducerii lui ACS Poli nici nu știu cine a fost Iosif Lereter și a ce reprezentat el pentru Timișoara.

Pentru a avea un viitor asigurat trebuie să-ți cunoști și să-ți respecți trecutul.

S-a născut la data de 23 Iulie 1933 la Oțelul Roșu. A jucat la Poli 11 ani, în perioada 1956-1967, și a câștigat Cupa Românieii în 1958. Din 1967 până în anul 1972 joacă la UTA, câștigând două campionate naționale în anii 1969 și 1970. A fost component al echipei UTA care a eliminat din Cupa Campionilor Europeni pe Feyernoord Rotterdam, la acea oră campioana Europei. Actualmente este stabilit în Germania.

La festivitate au participat Ioan Igna, Ion V. Ionescu, Ion Pârcălab, Emil Floruț, Hristos Metcas, Mircea Axente, Flavius Domide, Viorel Sima, Gabor Biro, Mihai Jivan, Mihai Țârlea Jr., Dorel Cura. Meritul organizării acestei festivități îi revine lui Gheorghe Vaczi Jr.

A doua zi urma să se dispute un meci amical între echipele de oldboys UTA și Universitatea Craiova. Dar evenimentele legate de decesul lui Costică Ștefănescu au făcut ca această partidă mult așteptată să nu se dispute. Totuși s-a disputat o partidă amicală între UTA și o combinată timișoreano-orădeano-hunedoreană. Partida s-a încheiat cu scorul de 3 – 3. De la Timișoara au participat O. Roșca, I. Rotariu, Roșu, Daminuță și Vușcan. De la Oradea au fost prezenți V. Vancea, V. Popa, Papp-Deac, Abrudan, iar de la Hunedoara au venit Petcu, Gălan și Nicșa.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: