Motreanu: ”De ce să nu se poată!? Suntem un grup unit!” Golda: ”Trebuie să marcăm mai mult”. ACS Poli – Daco-Getica la finele turului în Liga 2

După ce vineri seară a stopat o serie de 8 înfrângeri prin a alinia în premieră în acest campionat același 11 de start precum în meciul anterior, șir de eșecuri care a adus-o pe ultimul loc al Ligii 2, ACS Poli este înaintea reprezentației finale în turul ediției 2018/9, programată miercuri de la ora 14 pe ”Electrica” în duelul cluburilor retrogradate anul acesta din Liga 1, vizitatori fiind bucureștenii de la ASC Daco-Getica, marcatori în toate rundele de până acum cu excepția care confirmă regula, în etapa a doua, în prima lor deplasare, 5-0 pentru Academica pe 11 august, la Clinceni.

Însă nu doar cu cei din capitală vor juca săptămâna aceasta în Timișoara ”violeții” de la ACS Poli, ci și cu nou-promovata ASSCS Farul, sâmbătă de la ora 14, la startul returului, premieră pentru Melinte&Co în ceea ce privește găzduirea a două meciuri consecutive în Liga 2 în acest campionat.

Bănățenii n-au amintiri deloc plăcute nici de la precedenta intermediară, pierdută cu 1-3 tot pe ”Electrica” în compania fruntașei Chindia, dar nici de la partida tur cu dobrogenii, pierdută în runda inaugurală cu 4-1 (1-1) de la 0-1 la Ovidiu, așa încât de astă dată vizează reabilitarea, atât miercuri contra bucureștenilor, cât și în weekend.

Mai întâi însă, reeditarea unui duel direct purtat în sezonul trecut de 4 ori în Liga 1 și adjudecat de timișoreni pe ”Dan Păltinișanu”, cu 2-1 (1-0) în vara lui 2017 prin golurile lui Munteanu în minutul 9 și Mailat, respectiv cu 2-0 (1-0) în returul play-out-ului din primăvara acestui an, dintr-un autogol al oaspeților în minutul 9 și o lovitură de la 11 metri imediat după pauză.

Acum, altele sunt datele problemei, ACS Poli având printre alte mari probleme și pe cea legată de înscrierea golurilor, 14 în 18 etape, fără a înscrie în opt runde, dintre care două acasă, 0-3 cu UTA și 0-1 în precedenta apariție pe ”Electrica”, 0-1 cu Petrolul. Comparativ, Daco-Getica, prima din jumătatea secundă a clasamentului, dar a 9-a în ceea ce privește golurile marcate, a înscris de două ori mai multe, 28, având în bilanțul la zi și cele mai multe remize, șapte, inclusiv în deplasare. Căci nu demult a remizat succesiv la Cluj și Pitești, pierzând în schimb în ultimele ieșiri, cu 2-1, la Mioveni și Brăila.

Fiecare cu câte un punct din ultimele 6 posibile, ACS Poli și Daco-Getica se vor alinia în cel de-al șaselea meci jucat pe ”Electrica” în acest campionat în Liga 2, prefațat astăzi de la ora 12:30 de doi foști juniori ai alb-violeților, crescuți în complexul sportiv ”Dan Păltinișanu”, și care acum pun umărul la salvarea timișorenilor de la retrogradarea în Liga 3.

Radu Motreanu, cu 4 titularizări succesive în rundele 2-5 iar apoi chiar 5 în etapele 11-15, dar și în ultimele două, așadar 11 în total, a spus despre remiza de vineri din Argeș că ”a fost un punct de moral, în urma căruia abordăm la victorie meciul de miercuri, în care să facem un rezultat bun. Și de ce să nu se poată!? Avem încredere că poate să vină soarele și pe strada noastră, suntem un grup unit! Este un joc dificil, ca oricare altul în Liga 2, în care toată lumea poate să încurce pe toată lumea, am încredere în forțele noastre!”

Despre sosirea lui Călin Cojocaru pe banca tehnică, ”a unit grupul, îmi plac metodele dânsului de antrenament, ne-a indus forță colectivă!”

Motreanu a mai remarcat că ”aveam nevoie de puncte și îl consider ca fiind un punct de plecare. Mă gândesc la toate cele 9 puncte, dar da, normal – șase. Este un factor dar noi trebuie să jucăm bine pe orice teren dacă vrem să urcăm în clasament”, cu referire la ”dubla” acasă cu Daco-Getica și Farul, urmată de ieșirea la Brăila, la finele săptămânii viitoare, în etapa a XXI-a, respectiv a doua a returului, ultima pe 2018.

A vorbit apoi și Denis Golda, tânărul atacant titular în ultimele 6 runde la rând, după ce prima oară juca din minutul 1 la Balotești, așadar șapte apariții în total din start, cu un gol, cel al unicei victorii de până acum, în prelungirile pe ”Dan Păltinișanu” la Ripensia, 2-3 de la 1-0 la pauză pentru roșu-galbenii gazdă, el intrând atunci în ultimul sfert de oră în locul lui Popovici: ”Urmează încă un joc echilibrat. Din fericire, după ce am practicat un joc bun pentru al doilea meci la rând, după cel cu Petrolul, iar la Mioveni puteam chiar câștiga, cu un pic mai mare atenție! Ne simțim bine după acest punct și ne dorim victoria, să ieșim din această zonă de retrogradare, însă urmează partide grele pentru noi”.

Despre Daco-Getica? ”Știu că a remizat cu o altă echipă timișoreană, 1-1 sâmbătă cu Ripensia, și că a fost în prima ligă, cu jucători experimentați, însă sperăm să facem un joc cât mai bun!”

Golda a marcat ”un singur gol până acum, dar mă bucur în primul rând că joc, să arăt ce pot, iar în următoarele sper să marcăm mai mult. Tavi este un atacant cu experiență, un jucător bun, cu calități foarte bune, și mă înțeleg bine cu el, chiar dacă evoluăm pe același post, însă am ce învăța de la el. A avut o execuție foarte frumoasă la Mioveni, și îi doresc ca și în meciurile următoare să marcheze, și în continuare!”

Golda a mai spus că ”mai sunt multe meciuri de jucat, dar deocamdată să ne concentrăm pe cele de mâine și sâmbătă, iar apoi vom vedea…” Cât despre trecerea pe la Ripensia, ”nu sunt eu în măsură să spun, m-am simțit bine și acolo, acum mă simt bine aici, și sper să dovedesc că sunt un jucător de valoare. Nu am nici o problemă, nici atunci nu am avut, cu nimeni, poate s-a înțeles greșit.” 

Etapa a 19-a și ultima a turului tocmai a început astăzi de la ora 14 prin meciul Academica Clinceni – Petrolul, iar faptul că ocupantele locurilor 5 și 3 în Liga 2 joacă de la această oră într-o zi de peste săptămână spune multe despre starea de fapt din fotbalul românesc, runda continuând mâine tot de la o oră inadecvată, 11, cu CS Balotești – Aerostar. Tot mâine se va juca în Timișoara și de la ora 17, dar pe ”Dan Păltinișanu”, Ripensia – Farul, constănțenii fiind așadar la prima dintre cele două apariții pe Bega săptămâna aceasta.

Clasamentul și programul, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: