În perioada interbelică și imediat postbelică, centrul de greutate al fotbalului românesc se plasa pe axa Oradea – Arad – Timișoara. După mai bine de șapte decenii datele problemei s-au schimbat, iar echipele din sudul țării domină la această oră fotbalul de la noi. Universitatea Craiova a sosit la Arad cu o cursă charter, s-a cazat la un hotel nou din Arad, fiecare jucător având alocată cameră single, întreaga delegație fiind așteptată de două autocare.
Pe teren nu s-a remarcat o mare diferență între cele două echipe. UTA și-a interpretat partitura pe care o știe cel mai bine, cu o apărare compactă și cu contraatacuri rapide. De cealaltă parte, craiovenii au prezentat un joc elaborat, punctul forte reprezentându-l linia de mijloc. De altfel ei au marcat primul gol relativ repede, Cicâldău având o execuție de excepție. Buhăcianu a egalat și lucrurile păreau să se liniștească, dar un contraatac rapid i-a adus pe olteni în avantaj.
Repriza a doua a fost una anostă, să nu spun plicticoasă, doar două momente au pigmentat această parte, eliminarea lui Benga după un fault inutil și ratarea lui Albu din ultimul minut.
Arbitrajul lui Marius Avram nu a influențat desfășurarea partidei, doar că a tolerat la nesfârșit ieșirile celor de pe banca de rezerve a Craiovei, care au protestat vehement tot timpul.
Una peste alta, un deznodământ al căderii de cortină peste etapa a XIII-a în Liga 1 care a generat schimbarea liderului, Universitatea Craiova revenind după 4 runde în frunte, tocmai înaintea duelurilor directe cu vecinele de podium FCSB și CFR Cluj, vineri de la ora 20:30 tot la încheierea penultimei etape a turului, acasă cu bucureștenii, care etapă începe deja marți, iar marți 22 decembrie de la ora 21 în Gruia, în partida finală la CFR Cluj a sezonului de toamnă, completare a rundei a XV-a, programată de sâmbătă până marți. Oltenii au fost cel mai adesea în frunte în acest campionat, și pe tronsonul rundelor 3-8, așadar 8 etape din totalul celor 13, după celelalte conducând FCSB, în rundele 1-2 și 10-12.
Arădenii au încheiat cu 3 puncte seria triplă de foc la CFR Cluj, FCSB și acasă cu craiovenii, așadar în condițiile unui singur meci pe teren propriu, golaveraj al celor 270 de minute, 2-5.
UTA, joi la Sfântu Gheorghe, Sepsi deținând două zile în plus de recuperare, iar luni 21 decembrie tot de la 17:30 acasă cu Astra în etapa a XV-a, giurgiuvenii deținând și ei două zile în plus de la o partidă la alta.
Clasamentul la zi în Liga 1 și programul etapelor 14-15, ultimele din tur, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. Bilanțul rundei a XIII-a, 4 victorii ale gazdelor și câte două remize respectiv succese în deplasare, golaveraj 13-10.
*
UTA – Universitatea Craiova 1-2 (1-2)
Au marcat: 0-1 Cicâldău (min. 13) cu un șut cu exteriorul la colțul lung după o așezare cu capul tot din preajma careului, în urma unei centrări în fuleu de pe dreapta; 1-1 Buhăcianu (min. 21) cu capul din apropiere, la bara a doua, în urma unui corner de pe dreapta; 1-2 Ofosu (min. 27) în urma unui contraatac cu dribling pe interior în careu și șut din apropiere.
Arad, 14 Decembrie 2020 ora 19; stadion Francisc Neumann; teren acceptabil; timp înnorat.
UTA: Iacob – Bustea, Benga, Da Silva, Roumpoulakou – Ursu (minutul 68, Melinte), Isac (min. 68 Oroian), Albu, D. Rusu (min. 46 Ioniță) – C. Rus – cpt. (min. 78 Miculescu), Buhăcianu.
Antrenor: Balint Laszlo.
Pe bancă: Balauru, Fl. Ilie, C. Popescu.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (min. 61, Vătăjelu), Bălașa (min. 51 Papp), M. Constantin, Bancu (cpt.) – Nistor, Screciu, Cicâldău, Bărbuț (min. 77 Ivan), Mamut, Ofosu.
Antrenor: Corneliu Papură.
Pe bancă: L. Popescu, Mateiu, Căpățână, Cîmpanu, V. Constantin, Baiaram.
Cartonașe galbene: Isac, C. Rus, Nistor.
Cartonaș roșu: Benga.
Arbitri: Marius Avram – Nicolae Orbuleț (București), Marius Badea (Rm. Vâlcea). Rezervă: Florin Marcu (Oradea). Observatori: Dan Potocianu (Reșița), Florin Hâncu (Brașov).