Naufragiată la Dunăre, ACS Poli iernează cu ”lanterna roșie”, înapoiată de Dacia Unirea Brăila: 2-0 (1-0)

Abia scăpată sâmbăta trecută de locul codaș preluat de la brăileni în ultimele 3 etape ale turului Ligii 2, ACS Poli a intrat din nou și mai mult la apă prin a pierde astăzi de la 11 duelul ultimelor două clasate, în deplasare la Dunăre, 2-0 (1-0) pentru ACS Dacia Unirea, care le-a înmânat timișorenilor ”lanterna roșie” spre păstrare pe perioada pauzei competiționale de iarnă, în următoarele două luni și jumătate. ”Violeții” au fost depășiți în primele nici 10 minute în urma unei lovituri libere, iar apoi și după ce au beneficiat de un corner în a doua parte a reprizei a II-a, surprinși fiind pe contraatac…

Însuflețiți de întâia lor victorie pe teren propriu din actualul campionat, 3-0 sâmbăta trecută cu nou-promovata ASSCS Farul, prin care scăpau de ultimul loc, preluat vreme de 3 etape de la brăileni, alb-violeții lui ACS Poli s-au aliniat la Dunăre în speranța obținerii măcar unui rezultat de egalitate prin care să se mențină pe penultima poziție a clasamentului, deasupra oponenților din partida directă din etapa a XXI-a, însă ACS Dacia Unirea le-a stopat seria de 3 apariții fără înfrângere, elevii lui Florentin Petre înapoindu-le bănățenilor ”lanterna roșie”.

Cu două noutăți în primul unsprezece comparativ cu jocul de pe ”Electrica”, portarul Contra și Foca în locul lui Motreanu, ACS Poli a primit astăzi primul gol în repriza I după 5 etape, încă din primele zece minute, fiind pusă pe picior greșit dar pe de altă parte având și suficient timp la dispoziție pentru a se redresa. După ce a Haruţ a şutat periculos de la 25 de metri dar puțin peste poartă, codașa Dacia Unirea Brăila și-a arătat intențiile în urma unei lovituri libere de pe stânga, fructificată de Ben Abda Hamza cu capul de la 10 metri: 1-0 în minutul 8.

Un start ideal pentru brăilenii învinși sâmbăta trecută cu 2-0 pe ”Dan Păltinișanu”, unul neplăcut în registrul timișorenilor, amintindu-le de acel 4-0 conturat până la pauză în eșecul de-acum 5 etape cu 5-0 la Pitești. Replica ”violeților” nu s-a lăsat însă așteptată iar după ce Melinte a reluat slab cornerul lui Bîrnoi, din centrul careului în braţele portarului, Golda a avut două tentative consecutive, șutând peste poartă de la circa 14 metri respectiv din afara careului.

La cealaltă poartă, juniorul Contra a prins în doi timp un şut de la 25 de metri, iar în replică Drăghici a şutat după jumătate de oră de la 22 de metri, pe lângă bară, respectiv de la 17 metri, peste transversală. Imprecizia își punea amprenta pe calitatea jocului dominat de trac și covârșit de miză, dat fiind pozițiile precare ale ultimelor două clasate, decuplate de pluton.

Iar același Drăghici avea șansa egalării în prelungirile primei reprize, când relua cu capul de la marginea careului mic centrarea lui Bîrnoi, Avram respingând însă de pe linia porţii și păstrându-i astfel pe brăileni pe penultimul loc, adjudecat în prima parte prin rocadă cu timișorenii.

Care nu primeau gol în precedentele două apariții acasă de săptămâna trecută și care sperau la o parte secundă mai bună, și cu gândul la egalarea izbutită în precedenta deplasare, 1-1 la Mioveni prin execuția izbutită de Drăghici din lovitură liberă în minutul 76.

Partea secundă n-a curs însă favorabil bănățenilor, ba din contră, Van den Driest risipind ocazia desprinderii cu o lovitură de cap de la 10 metri, peste poartă, iar puțin mai apoi Ciucureanu înscriind un gol, anulat pentru ofsaid în minutul 57. ACS Poli trăia periculos în căutarea egalării iar bumerangul a lovit după mijlocul reprizei a II-a, în minutul 73, când Haruţ a executat un corner respins de brăilenii porniți pe contraatac, blocat inițial de alb-violeți, dar în calea lui Andrei Pleşa, autor al egalării în prelungiri în precedentul meci acasă, 1-1 cu Luceafărul, care a şutat spre vinclu, de la circa 20 de metri: 2-0.

Tot mai mult se contura rocada ierarhică, iar brăilenii, mai mereu ultimii până în etapa a XVI-a dar și după runda trecută, erau pe punctul de a le înapoia ”violeților” de la ACS ”lanterna roșie”. Grea povară în bradul de Crăciun.

Se părea că după ce ACS Poli a semnat a doua sa victorie în sezonul de toamnă, și Dacia Unirea o va imita, la 3 săptămâni în urma întâiului triumf al brăilenilor în actuala ediție a Ligii 2, 2-1 acasă cu ASC Daco-Getica București. Iar dunărenii chiar că s-au impus în aceste 21 de etape doar în dauna cluburilor sosite prin retrogradare din Liga 1, elevii lui Petre acumulând 7 puncte din ultimele 15 posibile, mai multe decât cele 5 în contul bănățenilor, aliniind pe bancă numeroși juniori, inclusiv portarul Mosoarcă.

Care au mai insistat în zadar prin același Bîrnoi, şut de la 16 metri pe jos, prins de căpitanul Avram, și au apelat apoi în minutul 80 la o dublă schimbare, Foca şi Bîrnoi fiind înlocuiți cu Bocşan şi Pop, ultimele tentative avându-le în prelungiri, Când și Stere a șutat tot din preajma careului dar Avram a reținut, iar Drăghici a lovit zidul dintr-o lovitură liberă perpendicular pe poartă, tot de la 17 metri.

Victoria era a codașei care pasa ”lanterna roșie” învinsei sale, conștientă că a pierde 4 puncte din 6 posibile cu brăilenii cel mai adesea pe ultimul loc nu sună deloc bine. ACS Poli străbate țara pe drumul de întoarcere spre casă de la est la vest, în calitate de ultimă clasată la finele sezonului de toamnă, un scenariu cât se poate de sumbru pentru gruparea care acum nici un an și jumătate se detașa acasă de liderul neînvins CFR Cluj la un neverosimil 4-0 iar apoi dispunea de Dinamo în Șoseaua Ștefan cel Mare.

O iarnă cât se poate de grea o așteaptă pe ACS Poli, al cărei prim examen în 2019 este pe teren propriu cu Ripensia…

 

*

ACS Dacia Unirea Brăila: Avram – cpt. / Coteţ, Merville, B. Hamza, Manu – Ciucureanu, Pleşa, Lu, Hîmpea – Van den Driest, Vitan (90+4, Le Metayer).

Rezerve: Chirilă – Calu, Moroianu, Mihalcea, Robu, Băluţă.

Antrenor: Florentin Petre.

ACS Poli Timișoara: Contra – Foca (80, Bocșan), Melinte – cpt., Ivanov, Filip – Golda, Haruţ, Codrea, Bîrnoi (80, Pop) – Drăghici, Stere.

Rezerve: Mosoarcă – Iseini, Românu, Chiriac, Toboşaru.

Antrenori: Călin Cojocaru și Ştefan Nanu.

Arbitri: Bogdan Ionuţ Anghelinei (Galaţi) – Mihaela Ţepuşă (Bucureşti) şi Alexandra Theodora Petrea (Bacău).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: