„Ne dorim să continuăm pe linia ascendentă” şi sâmbătă cu Tunari. Dumbrăviţa, de la 3 eşecuri la rând în primele jocuri acasă după promovarea în Liga 2 din 2022, neînvinsă acum în Timiş în noul sezon. De două ori mai multe puncte în primele 5 etape, decât în cele 5 din vara lui 2022: 8>4

CSC Dumbrăviţa tocmai a mai semnat marţi încă o premieră în istoria clubului, legând primele victorii în deplasare în campionatul Ligii 2, 1-0 la Mioveni şi 3-1 (2-0) marţi la Buftea cu Progresul Spartac Bucureşti, „dublă” triumfătoare „afară” pe care „verzii” n-o mai izbutiseră în eşalonul secund de la promovarea din Liga 3, fundament pe care pot clădi mai încrezători primirea sâmbătă la matineu a unei nou-promovate cu un singur punct în cont din comuna ilfoveană Tunari, punct smuls acasă pe 20 august în runda a III-a retrogradatei FC Argeş, 1-1 (0-0).  

Sosire a nou-promovaţilor pregătiţi de Florin Stîngă mult anticipată de dumbrăviţeni după „tripla” strict în deplasare pe ruta Arad – Mioveni – Buftea, marcată de o eliminare în minutul 89 din Cupa României pe terenul lui UTA şi potentată de punctajul maxim conturat în ieşirile în Muntenia în Liga 2, astfel încât alb-verzii repetă isprava dobândirii mai multor puncte pe terenuri adverse, 6 din primele 9 posibile în noua ediţie 2023/4 a scenei secunde, deşi, pe de altă parte şi spre deosebire de primele runde ale sezonului trecut, după promovarea din Liga 3, nici n-au mai pierdut în serie acasă, dimpotrivă, fiind încă neînvinşi.

Semn al paşilor înainte efectuaţi de elevii lui Cosmin Stan, pe-atunci depăşiţi pe rând până-n etapa a VI-a şi de două trupe care aveau a se califica în play-off, o a treia ratând de puţin acelaşi lucru, Unirea Dej triumfând cu 1-2 pe „Ştefan Dobay”, CSA Steaua cu 0-3 iar Unirea Slobozia cu 2-4.

Întâmpinând vizitatoare mai abordabile, Corvinul în prologul noului campionat, 0-0 pe „Ştefan Dobay” – joc al cărui comentariu LIVE TEXT efectuat de Sporttim îl puteţi reciti aici, şi alb-albaştrii Gorjului în urmă cu 3 săptămâni, 1-1 (1-1) la Ghiroda, bănăţenii n-au mai pierdut acasă, fără a fi nici deloc conduşi. 

Calapod pe care joacă a treia oară în ultimele săptămâni pe „Emilian Pavel” din Ghiroda, unde se calificau cu 4-0 împotriva localnicilor în Cupa României şi remizau cu gorjenii, gazon pe care va descinde şi o nou-promovată din Liga 3, marcatoare în primele deplasări din Liga 2 dar şi învinsă, cu 2-1 la Buzău şi-apoi 3-1 la Slobozia, învinsă fiind la unul-două goluri şi în celelalte apariţii acasă în campionat, cu 1-3 la debutul pe scena secundă, cu CSM Slatina, cu 0-1 într-o întâlnire directă a nou-promovatelor, cu Ceahlăul, în urmă cu două săptămâni.

În cursul cărora, în pauza competiţională, ilfovenii au fost spulberaţi la Săftica de nou-promovata prim-divizionară Dinamo cu 7-0 în reprize a câte o oră de joc, 3-0 cu începere din minutul 42 în prima oară, alte 4 goluri încasate în cea de-a doua oră.

Aducere cu picioarele pe pământ pentru o trupă calificată în grupele Cupei României graţie unor succese cu 4-0 şi 5-0 cu trupe din zonă, acasă cu Progresul Spartac şi la Ianca, Tunari urmând a primi pe 27 septembrie vizita Universităţii Craiova, iar apoi, tot în seria D, a Voluntariului în 1 noiembrie şi a Gloriei Buzău în 6 decembrie, după etapa a XV-a şi ultima pe 2023 din sezonul regulat al Ligii 2.

Câte puncte vor fi strâns pân-atunci, în primele 15 runde, după ieşirea la Piteşti cu ocazia Zilei Naţionale, dumbrăviţenii cu mai multe puncte deja după primele 5 etape din 2023-2024, cifrate la 8, decât pe acelaşi tronson de debut din 2022, doar 4?

Rămâne de văzut dar cert e că îşi doresc „să continuăm pe linia ascendentă”, după cum a subliniat antrenorul Stan în prefaţarea meciului de sâmbătă, la fel de clar fiind că „verzii” au strâns de două ori mai multe puncte în aceste prime 5 etape, decât în primele 5 din vara trecută. 

Dar clasamentul este publicat pe coloana ierarhiilor secţiunii Fotbal, laolaltă cu ultimele rezultate şi programul rundei din weekend în primele 6 eşaloane, naţionale şi cele judeţene.

În etapa a 6-a a Ligii a II-a, vizita nou-promovatei CS Tunari, meci programat sâmbătă de la 11 pe stadionul „Emilian Pavel” din Ghiroda, înaintea întâlnirii cu ilfovenii aflaţi pe penultimul loc fiind purtat de către cei de la www.cscdumbravita.ro un dialog cu antrenorul principal Cosmin Stan: Nu cred că are nicio importanță faptul că acum suntem pe loc de play-off. Chiar nicio importanță! Suntem abia la început de campionat, clasamentul încă nu reflectă valoarea echipelor, poate după patru-cinci etape vom putea discuta despre o ierarhie reală. Într-adevăr, starea de spirit nu poate fi decât bună după două victorii consecutive, ambele în deplasare. Încercăm să spargem gheața și pe teren propriu, cu ghilimelele de rigoare. E ultimul joc pe care îl disputăm la Ghiroda, urmând ca de la meciul cu Metaloglobus, din 30 septembrie, să revenim la Dumbrăvița.”

– Fizic și medical, e timp suficient de refacere după o deplasare lungă, totuși, în prima jumătate a săptămânii?

C.S.: „Ieri am avut doar refacere, nu și antrenament. Urmează să vedem exact care e starea jucătorilor. Totuși, sunt patru zile de marți până sâmbătă, spre deosebire de precedenta săptămână cu două jocuri, când au fost doar trei zile între meciurile cu UTA și Mioveni. Acum avem o zi în plus. Sper să nu avem probleme din acest punct de vedere și să continuăm jocurile bune pe care le-am avut în ultimul timp, cu un rezultat pe măsură sâmbătă.”

Salhi va lipsi cu siguranță, după cartonașul roșu încasat la Buftea, în schimb va reveni Cibi după stagiul echipei naționale din Israel. Care mai e situația lui Țieranu, care a absentat marți din cauza unei accidentări?

– Ţieranu continuă tratamentul, deocamdată nu se antrenează. Mâine îl mai vede o dată doctorul echipei și ne va spune dacă va putea relua antrenamentele de luni sau dacă va trebui să continue tratamentul. Cibi revine și el de la acțiunea lotului U19, din Israel. Într-adevăr, lipsește Salhi, care a fost suspendat trei etape, deci toată luna septembrie nu ne vom putea baza pe el. Cam acestea sunt problemele de lot până în momentul de față.

– Cum vezi întâlnirea cu CS Tunari, o nou-promovată, dar cu un lot cu mulți jucători cu experiență, care împreună au peste 600 de prezențe în prima ligă a României?

Cam toate echipele au jucători cu experiență, care au jucat la nivelul primei ligi. Și adversara noastră e în această situație. Cei de la Tunari nu au avut un început prea bun, au doar un egal în primele cinci etape. Pe noi ne interesează mai puțin de adversar, cum am spus, ne dorim să continuăm pe linia ascendentă din ultimul timp și să câștigăm și meciul de sâmbătă. Am văzut pe pagina clubului că lumea e foarte optimistă, având în vedere că jucăm cu echipa de pe penultimul loc și s-ar impune o victorie la scor. Nu plecăm urechea la aceste lucruri. Sigur, ceea ce scrie lumea, ne ambiționează. Văd că sunt așteptări mari de la noi, după un singur sezon în Liga a II-a, și cred că e un lucru bun. Asta ar trebui să ne ambiționeze și să ne dea și mai mult moral, faptul că lumea ne vrea din ce în ce mai buni.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: