Negru face o gaură neagră în galaxia ocupantei podiumului în Seria 2 din ”Județ”: Galaxy Timișoara – AS Petroman 0-2 (0-1) nu la Sacoșu Turcesc, cum anunța AJF Timiș, ci lângă ”Dan Păltinișanu” pe un gazon ”biliard”. GALERIE FOTO + Juniorii U15 ai ACS Galaxy, în semifinalele Cupei României după 4-1 cu CFR Cluj

Abia ce a urcat pe podium la mijlocul săptămânii trecute prin succesul cu 2-3 la Cerneteaz într-o întâlnire amânată din etapa anterioară, doborând-o astfel în rocadă pe Unirea de pe locul 3, și ACS Galaxy a cedat duminică seară pe teren propriu, într-o etapă a XXII-a în Campionatul Județean Timiș dominată clar în Seria a II-a de oaspeți, cu 5 victorii și o remiză, dintre care 3 succese la zero. Unul anume, în sud-estul Timișoarei, unde Nicolae Negru a făcut o gaură neagră în galaxia ocupantei podiumului, înscriind în fiecare repriză: ACS Galaxy Timișoara – AS Petroman 0-2 (0-1).

Ce-a fost la finele săptămânii trecute în Campionatul Județean Timiș cu ocazia celei de-a șaptea runde din retur și din 2022, la finele primei jumătăți a sezonului de primăvară, am consemnat aseară, turul de orizont prin liga a V-a fiind accesibil la această legătură,

În plus, câteva detalii și fotografii de la un meci jucat în Seria a II-a, în Timișoara, și nu la Sacoșu Turcesc, cum anunța AJF Timiș, partidă câștigată de vizitatorii din Petroman prin reușitele lui Negru, prima, nițel înaintea pauzei, cea de-a doua, înaintea ultimului sfert de oră al întâlnirii, deznodământ prin care ”portocaliii” Petromanului și-au consolidat poziția a cincea, la numai două puncte în urma învinșilor lor, la unul singur după Unirea Cerneteaz. Iar nici ocupanta treptei a doua nu este chiar foarte departe, Viitorul Bencec cu 43 de puncte, cei din Petroman cu 39.

Gazonul de la baza sportivă a celor de la ACS Galaxy se prezenta ”biliard”, chiar impecabil la ceas de fotbal duminică la ora 18, semn al grijii și strădaniei celor implicați la această grupare, ba chiar bun exemplu pentru administratorii unor arene de pe Bega conectate la circuitul divizionar al Ligii 2.

Iar pe o asemenea suprafață de joc s-a consemnat una dintre surprizele etapei, semnată cu grație de sportivii din Petroman, ocupanți ai locului 5 în Seria a II-a din ”Județ” care s-au impus în fieful ocupantei locului trei, Galaxy, venită după un rezultat pozitiv în deplasarea victorioasă peste săptămână la Cerneteaz.

Joc duminical cu două reprize diferite, prima aparținând oaspeților, cea de-a doua gazdelor. Dar fiecare cu același deznodământ, 0-1.

Până la pauză, doar intervențiile portarului Samir Itul au menținut… galaxia intactă, salvator la 3 ocazii imense ale elevilor lui Alin Ardelean.

Și totuși, inevitabilul s-a produs în cele din urmă puțin înaintea pauzei, în minutul 43, când Gardia a prins o ”ghiulea” de la 25 de metri, mingea a lovit transversala și a căzut pe linia porții, fiind respinsă în lateral de goalkeeper, ajungând în stânga la Nicolae Negru, marcator cu latul de la 13 metri, la colțul opus, în stânga portarului: 0-1. Nu este exclus ca scorul pauzei să fi fost mai mare dacă oaspeții ar fi punctat mai repede, însă avantajul vizitatorilor mai slab clasați era firesc.

Un cu totul alt repertoriu în repriza a doua, dominată clar de gazdele, care au ratat însă numeroase ocazii de gol. Iar așa se poate întâmpla la fotbal când tot ratezi, adversarul te taxează.

Ceea ce s-a și întâmplat în minutul 75, la o pasă în adâncime printre fundașii timișorenilor, expediată de Ovidiu Rusanda, Negru găsind o breșă din linia a doua în galaxia ocupantei podiumului și șutând în dreapta portarului, ”dublă” în deplasare: 0-2. 

A 12-a victorie pentru echipa sa, față de cele numai 6 eșecuri, douăsprezece succese având și Galaxy respectiv Unirea Cerneteaz.

O înfrângere acasă care a umbrit excelenta duminică de 1 mai a celor de la ACS Galaxy, calificați cu juniorii sub 15 ani în semifinalele Cupei României, alături de FCSB și ACS Tâmpa Kids Brașov, a patra semifinalistă urmând a fi decisă pe 12 mai în partida U Cluj – Farul, timișorenii trecând de la 12 de ”mânji” ai pepinierei campioanei naționale de seniori FC CFR 1907 Cluj SA, cu 4-1 (1-1), prin golurile marcate de Andrei Toroc și Bogdan Sima Bogdan, cu câte o ”dublă” fiecare.

U 15: Galaxy – CFR Cluj 4-1 (1-1) în Cupă

Junii îndrumați de antrenorul Silviu Bălace treceau în prealabil de garnituri ale altei prim-divizionare, AFC UTA, în 16-imile din 2 aprilie 2022 2-0 acasă cu arădenii de 2008, în optimile din 17 aprilie în deplasare la alb-roșii de 2007. Iar din sferturi, după triumful în dauna ”vișiniilor”, la un pas de… finală.

Rezultatele tehnice din Divizia D Timiș, Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a și liga a VI-a ”Promoție”, pe coloana clasamentelor la zi, laolaltă cu programul viitor, în cazul ”Județului” runda a XXIII-a, de la mijlocul returului. În care Galaxy va juca la Pișchia cu liderul Juventus iar AS Petroman acasă cu ”satelitul” Timișului Șag.

*

Au jucat următoarele formații:

ACS Galaxy Timișoara: Samir Itul – Dorian Bărbulescu, Albert Jugan, Alex Gaidoș – Narcis Damian (cpt.), Bogdan Radu, Dimitrie Bosioc, Codruț Turdean, Claudiu Iordache, Marius Peca, Robert Foldi.

Rezerve la start: Valentin Tănăsie, Leonard Burcea, Adrian Rus, Bogdan Minuț, Darius Hitian.

AS Petroman: Cătălin Severa – Marius Drăghie, Marius Jebelean, Cristian Mircovici, Mădălin Costin (cpt.), Ilie Călini, Nicolae Buhai, Florin Burdan, Ovidiu Rusanda, Nicolae Negru, Alexandru Gardia.

Rezerve la start: Alexandru Paparega, Nicolae Alex Tabacu, Mădălin Pârvu.

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: