Negru pe alb

Jocurile din preliminariile Campionatului Mondial se apropie de sfârșit. De fapt, au mai rămas două jocuri de disputat. Echipa României poate tinde cel mai mult spre țelul propus, acela de a ocupa locul secund în grupă, pentru a mai avea o șansă de calificare după disputarea meciului de baraj.  

În partida cu Germania echipa noastră a început curajos partida și a reușit să marcheze prin Ianis Hagi, cu rezultatul de 1-0 intrându-se la pauză. La reluare, nemții au înscris două goluri și au întors rezultatul. Specialiștii de pe Dâmbovița au încercat să transforme această înfrângere într-o victorie, chiar dacă posesia a fost de 72%-28% în favoarea gazdelor, fără a menționa că actuala echipă a Germaniei este departe de cea cu care ne-am obișnuit.

Am atras atenția asupra arbitrului Çakir și acesta și acesta a ținut să nu se dezmintă. Inițial a acordat penalty la o intervenție a lui Burcă, dar, după consultarea VAR, și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o. Sincer, nu era nevoie de VAR pentru a vedea că nu se impunea lovitură de la 11 metri.

Suprinzătoare este atitudinea antrenorului Mirel Rădoi care, cu un aer malițios, le răspunde tuturor care nu sunt de părere cu el. În țările cu fotbal dezvoltat presa desființează orice antrenor, numai aici trebuie să stăm în poziție de drepți în fața selecționerului.

Partida de aseară, cea cu naționala Armeniei, nu a constituit o problemă prea mare pentru români. Golul victoriei reușit de Mitriță, cu capul, mi-a amintit de cel marcat tot cu capul de către micuțul Mircea Leac de lângă masivul Dan Păltinișanu în meciul Poli-UTA din ultima etapă a campionatului 1973-74. Timișorenii erau cu gândul la finala cu Jiul Petroșani din Cupa României care s-a defășurat după câteva zile la București.

Până la reluarea campionatului ligii întâi, se fac mișcări atât de antrenori, cât și de jucători. Cristiano Bergodi a fost numit antrenor la Sepsi Sfântu Gheorghe, în timp ce la FC Universitatea 1948 Craiova a fost numit Flavius Stoican. Timpul va dovedi dacă aceste schimbări au fost eficiente sau nu. Până atunci însă, pe Flavius Stoican îl așteaptă o partidă dificilă cu UTA la Arad.    

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: