Nelicenţiată… La municipalitate, „vestea a căzut ca un trăznet”

„Nu vor primi licenţa, se ştie şi aşa se va întâmpla” era linia discuţiilor neoficiale, ca între oameni din lumea fotbalului, de exemplu şi la recentul turneul zonal al juniorilor A, de la Timişoara, dacă era să apleci urechea în tabăra „şepcilor roşii” clujene, la fostul remarcabil goal-keeper prim-divizionar, Iosif Cavai, un păţit care finalmente a avut câştig de cauză în instanţă în faţa lui Poli AEK Timişoara într-un litigiu de muncă legat de drepturi pecuniare, şi aspect care, printre altele şi raportat de-această dată la alte persoane, a înrâurit dramatic şi nefast soarta clubului alb-violet când îi era lumea mai dragă.

Tocmai datoriile către alte cluburi, angajaţi şi la bugetul statului au jucat festa Timişoarei la capătul unui sezon în care tot ceea ce ţine de latura fotbalistică a grupării alb-violete a concurat favorabil la obţinerea locului secund în Liga 1 şi a calificării implicite în Champions League, doar că gruparea fanion a Banatului a trăit permanent sub spectrul unui străveziu „e ceva putred în Danemarca”.

„Vestea a căzut ca un trăznet asupra tuturor dar chiar şi dacă nu s-ar fi luat decizia neacordării licenţei, în 2011 nu a existat şi nu există un contract de asociere între Consiliul Local şi clubul prim-divizionar timişorean şi nici nu se pune problema contractării unui angajament cu clubul. Într-adevăr, s-a discutat în comisii posibilitatea reînoirii asocierii, ca proiect de hotărâre, însă nu avem dreptul să contractăm legal câtă vreme nu avem finanţarea garantată. Astfel încât proiectul de hotărâre este blocat, dormant, în aşteptare, legea bugetului nelăsându-te să faci rectificări, posibile doar în luna iulie”, a explicat astăzi Mihai Costa, tehnocrat al Primăriei Timişoara pe relaţia cu sportul, faptul că în lipsa resurselor financiare la bugetul local nimic nu putea fi urnit din loc în ceea ce priveşte continuarea parteneriatului cu gruparea fotbalistică.

„Nici în cazul baschetului masculin nu poate fi pusă în aplicare, nefiind bani la buget”, a explicat Costa şi proiectul de hotărâre din 24 mai privind revocarea hotărârii Consiliului Local din 29 martie pentru aprobarea contribuţiilor financiare ca şi cotizaţie anuală către Baschet Club Timişoara, aspect confirmat înaintea şedinţei Consiliului Local de astăzi şi de Valentin Moldovan, membru în Consiliul de Administraţie al B.C. Timişoara, care a amintit la rândul său de rectificarea bugetară din luna iulie, ca potenţial moment de reînodare al sprijinirii clubului, momentan onorat doar de Consiliul Judeţean Timiş.

„Mergem înainte”, a spus Ioan Cojocari descinzând în preajma sălii de plen a Consiliului Local, înaintea şedinţei, dar admiţând ca reacţie la vestea abia primită în privinţa neacordării licenţei cu „nu ştiu ce se va întâmpla, nu ştiu nimic, să vedem cum va evolua”, întrebându-l cum ar putea fi reînodată asocierea municipalităţii cu clubul alb-violet în situaţia ivită.

Un fapt e clar. Municipalitatea e legată de mâini şi de picioare în plan legal la a acorda momentan orice contribuţii financiare clubului, în absenţa unei asocieri, iar datele problemei s-ar putea modifica radical în urma deciziei de astăzi de neacordare a licenţei clubului polist. Până la rectificarea bugetară din luna iulie, când timişorenii visau la preliminariile Champions League, şi doar dacă va fi o rectificare pozitivă, nici vorbă de alte resurse financiare pentru polişti pe filiera bugetului local.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = sapte

 


Alte articole legate de acest subiect: