Nici juniorii A nu se lasă mai prejos: debut de 1-0 cu FC Bihor

Lungă a fost aşteptarea, mare a fost pofta de fotbal… Juniorii A alb-violeţi au confirmat şi duminică la amiază buna formă din toamnă, cînd dominau seria cu succese în şir şi un unic draw chiar la despărţire, 2-2 în 13 noiembrie acasă cu Liberty, debutînd în play-off-ul locurilor 1-6 cu un triumf la limită dar pe deplin meritat, 1-0 cu FC Bihor Oradea, prin reuşita lui Fabian Mucsi.

S-a repetat aşadar rezultatul înregistrat şi în toamnă, 1-0 pentru polişti pe Criş, în 25 septembrie: „Pentru primul meci oficial, a fost bine, ţinînd cont şi ce formaţie am putut alinia. Marea majoritate au fost convocaţi pentru jocul de vineri al echipei a doua, în Divizia C, şi nu s-a apelat la aceşti juniori pentru că este greu să joace în ritmul acesta şi nici nu este normal. Desigur, nu sunt în totalitate mulţumit de joc, au intervenit unele sincope pe final, cînd toate mingile aeriene au fost periculoase datorită vîntului, dar în ansamblu a fost un debut reuşit”, a explicat profesorul Robert Fruşa, antrenor al juniorilor A polişti, care, bucurîndu-se de reuşita lui Fabian Mucsi, unul dintre tinerii utilizaţi şi vineri de divizionara C, în cea de-a doua jumătate a părţii secunde, marcator în minutul 64 cu un şut de la 20 de metri lateral stînga în diagonală, cu stîngul, puţin lobat şi un pic oprit de vînt, aşteaptă de-acum să se descătuşeze şi vîrful Ardelean, autor a două mari ratări, ambele cu lovituri de cap de la 6 metri, alături: „Are un ghinion imens şi parcă a uitat să marcheze, aştept să îşi dea drumul!” 

„Luînd în considerare evoluţia de debut de astăzi şi celelalte rezultate înregistrate, stăm deja bine, iar cîştigul zilei este jocul unora dintre copii, care pînă acum n-au avut deseori ocazia să evolueze în Campionatul Naţional de juniori, au jucat în echipa noastră de Municipiu, şi jucînd la un nivel mai înalt decît pînă acum au dat pe deplin satisfacţie, încurajator. Neamţu şi Duţu sunt cîştigurile de astăzi şi normal că un Mucsi, Zele sau Vântură, evoluînd şi vineri în Liga 3, şi astăzi, şi-au adus aportul la care ne aşteptam”, a continuat antrenorul Fruşa, explicînd că startul cu dreptul are la bază „pregătirea bună pe care am efectuat-o în intersezon şi sper să continuăm tot aşa. Juniorii noştri s-au pregătit foarte bine, iar la final le-am şi spus acest lucru, i-am lăudat că succesul lor este rodul acumulărilor de peste iarnă, în condiţiile în care unii dintre ei au avutpînă acum ocazia să joace mai puţin chiar şi la juniori”.

Interesant este că reuşita lui Mucsi copiază întrucîtva procedeul utilizat la unicul gol al triumfului din tur, la Oradea: „FC Bihor joacă pe un teren destul de îngust, şi ei nu sunt aşadar adepţi ai jocului în benzi, ci cu mingi în adîncime, de urmărire, luptă şi aleargă, dar foarte bine organizaţi defensiv, şi de fapt de aceea ne-a venit greu să-i învingem altfel decît cu şuturi prin surprindere din afara careului. Şi acolo Opriş a marcat cu un şut de la distanţă”. 

Poli Timişoara Juniori A: Triţoiu – Căluşaru (75, Rus), Stănilă, Oberşterescu, Popescu (60, Zele) – Neamţu, Duţu, Tăbăcaru (82, Precupanu), Pleşcan (80, Radosav) – Ardelean (53, Vîntură) Mucsi. Pe bancă: Bota – Panc.

Terenul arenei Colterm a fost bun, uşor denivelat şi puţin tare, dar marea problemă a fost de fapt suflul vîntului, „ca un blestem, porneşte cînd începem să jucăm acolo. Nu se compară ca şi condiţii oferite, este o bază foarte bună, bună gazdă nouă”.

Cît despre cooptarea prin rotaţie a unor juniori în pregătirile secund-divizionarei, Robert Fruşa a salutat iniţiativa, spunînd că aşteaptă şedinţa de luni a clubului, pentru a afla noutăţi în acest sens: „Este o iniţiativă foarte bună, benefică, şi este important pentru moralul jucătorilor. Dacă se putea ca unii dintre ei să efectueze şi cantonamentul de iarnă, era cu atît mai bine, dar este un lucru bun că dobîndesc experienţă şi la meciurile de Divizia C, pentru că intră cu alt aplomb odată reveniţi la juniori. Ei trebuie să înţeleagă că asemenea iniţiative sunt în favoarea lor, şi nu cu gîndul că mă duc la echipa I, merg la echipa a II-a în pregătiri, şi cînd vin înapoi la juniori o văd ca pe o coborîre. Deloc, ei deja au ridicat ştacheta fiind cooptaţi la un nivel superior! Aşteptăm de multişor să demonstreze că fac diferenţa, că aduc un plus jocului. Juniorii trebuie sprijiniţi şi ajutaţi psihic să facă pasul mai sus, aici este cheia lucrurilor. Lumea ştie deja că au valoare, de aceea sunt convocaţi, şi să nu vadă revenirea la juniori ca pe o coborîre, cum zic ei – venind îmbufnaţi sau orgolioşi că s-au pregătit şi n-au jucat. Ei trebuie doar să demonstreze în mod constant că progresează şi pot face diferenţa!” 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Nici juniorii A nu se lasă mai prejos: debut de 1-0 cu FC Bihor

 1. vocea porumbelului spune:

  La acest joc,sa confirmat faptul ca in acest club conducatorii sunt niste golani si niste rahaturi.De portarul Ostafie Ciprian,se pare ca conducatorul Chivorchian si ‘lingaul’Artimon nu mai au nevoie,dupa ce a castigat in 2 ani titlul de campion national la categoria lui de varsta.Probabil era mai elegant sa i se transmita din timp ca nu mai este nevoie de el,nu sa fie umilit in fata propiilor colegi…dar de cand cei din conducere sunt cei care sunt ce pretentii sa fie.Doar ca ‘creierele cenusii’ asa au crezut de cuviinta sa procedeze….ceea ce denota ca sunt foarte ‘capabili’sunt extraordinari,cei mai…….la superlativ,ce sa mai…. noroc cu ei ca altfel nu existam pe harta fotbalului romanesc…

 2. liliacul spune:

  Bravo! Bine ca isi mai aminteste cineva de fostii campioni, pentru ca clubul a uitat de mult de ei si au disparut definitiv, o mare bataie de joc!!!!!!!!!!!!! pacat de munca lor, mare pacat!! In ce viitor sa spere copii astia si ce sa mai creada cand vad atata bataie de joc!!!!

 3. geniul artimon spune:

  Nici nu Mai știm care este de vină și nici măcar cine poate răspunde la aceste anomalii!! Chestiunea cu Ostafie este cât se poate de plauzibilă, un copil foarte talentat de care chivorchian și-a bătut joc! Alo, păi dacă nu ai nevoie de cineva, de ce crezi că prin forță poți obține senzaționalul. Chivorchian, alo, băi mitocanule, să nu ai impresia că vei rămâne nemuritror susținut de fraieri. Juniorii cresc, dar nu prin contribuția a ta și a lui Artimon care vorbiți de susținere materială nutriționistă, păregătire fizică specifică ( dar clubul nu are un preparator fizic pentru centrul de juniori!!! Vedeţi câte accidentări şi îmbvolăviri s-au înregistrat îm asceastă iarnă! Prin club Vişan visează! Artimon bate câmpii, iar chivorchian filozofează! Sictir, sictir şi foaie verde.

 4. geniul artimon spune:

  Bătaie de joc. De dată recentă, vorbind despre portarii de la Poli, cum era de așteptat, iatră imbecilul Chivorchain l-a rreprimit la club pe … Cobliș. Un băiat lipsit de caracter, (Adus de Chivorchian!!!), golan și care a dat dovadă numai de golăneală pe unde a aevoluat, ca recompensă a fost readus la Poli. Pe cine să mai blocheze încă un an, Doamne, ferește! Chivorchian, evident, dacă mai rămâne la Timișoara, trebuie să -și revizuiască atitudinea. El, de fapt are op sinngurtă alternativă: CARAREL POTERCA!!!!! CU Artimon de braț.

 5. messi spune:

  faceti publicitate unei persoane care nu are sens sa fie pomenit,care a ajuns acolo unde este datorita caracterului infect similar cu al presedintelui polist.Acestui A.A.nici nu merita sa i se pomeneasca numele,este un 0,pe unde a fost nu a aratat nimic,a lasat praf si pulbere in urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: