Nicolae intră după pauză și debutează cu gol pentru ASU Politehnica: 2-0 (1-0) cu CSM Lugoj. FOTO + declarații Andone, Petruescu

Alb-violeții secund divizionari timișoreni au punctat mijlocul celei de-a doua săptămâni de cantonament prin cel de-al șaselea meci amical jucat în perioada pregătirilor de iarnă, elevii lui Bogdan Andone, și cu alte noutăți în efectiv, semnând a patra victorie în invincibilele verificări hibernale, dar încheind totodată și cea de-a patra întâlnire consecutivă fără a primi gol: ASU Politehnica – CSM Lugoj 2-0 (1-0).

După seria fără eșec începută printr-un 1-1 (1-0) cu divizionara D Cocoșul Orțișoara pe 20 ianuarie pe Baza II – UPT, și continuată printr-un 3-1 (1-1) pe același teren pe 24 ianuarie cu sârbii de la Vulturul Grebenac, respectiv un 2-0 (1-0) cu divizionara C Național Sebiș pe 27 ianuarie în Plopi, un 6-0 (2-0) miercurea trecută pe ”Știința” cu o altă divizionară C, ACS Ghiroda, și un 0-0 sâmbătă pe Baza II-UPT cu CSM Școlar Reșița, tot din Seria a IV-a din Liga 3, ASU Politehnica a adăugat astăzi încă un succes în ceea ce a fost al patrulea meci amical la rând jucat tot cu o formație din C4, întrecere în care returul va începe la o săptămână după reluarea returului în Liga 2.

Fie înaintea cantonamentului, fie în acest stagiu de pregătire centralizat, demarat la începutul săptămânii trecute, ”violeții” de pe ”Știința” au păstrat așadar consecvent și metodic ritmicitatea aparițiilor sâmbăta și miercurea în partide de verificare în compania unor sparring-partners din eșaloane inferioare, de astă dată jucând pe un al patrulea teren în cursul acestei perioade de iarnă.

A fost vorba în acest caz despre o suprafață de joc moale, a arenei din Covaci, cândva gazdă a unor meciuri din eșalonul secund, gazon care nu se mai prezintă la aceleași standarde precum la vremea respectivă dar care a fost totuși practicabil, suficient de bun pentru o întâlnire de pregătire în plină iarnă.

Iar astăzi de la ora 12 alb-violeții au testat cu această ocazie noi recruți, cooptați la începutul acestei săptămâni în efectiv, jocul amical cu oponenții lugojeni fiind cât se poate de util și benefic ambelor grupări. Câştig de cauză a avut formația antrenată de Bogdan Andone, care şi astăzi a fost nemulţumit de o decizie a arbitrului, în minutul 14, atunci când Krausz a fost faultat de Radak, cu talpa pe tibie, la care arbitrul, în loc să acorde lovitură liberă în favoarea ”violeților”, a scos cartonaşul roşu pe adresa divizionarului B, eliminându-l. Banca tehnică a timișorenilor şi jucătorii alb-violeţi au reacționat, intrându-se pe suprafaţa de joc iar centralul fiind înconjurat, pentru a da socoteală. Arbitrul l-a poftit în consecință pe Krausz înapoi pe teren, cartonaşul roşu fiind dat uitării.

După calmarea spiritelor, ASU Politehnica a fost mai activă în ofensivă, manifestându-și plusul valoric dar și de pregătire, fără a reuși să găsească însă drumul spre gol, căzut totuși abia în minutul 45, când Mărmăneanu l-a agățat în careu pe Poparadu şi s-a acordat corect lovitură de la 11 metri. A venit rândul lugojenilor să se arate nemulțumiți de decizia de arbitraj dar lovitura de pedeapsă a fost transformată cu precizie de Cornel Predescu, care a trimis în stânga portarului David Filip: 1-0, rezultat cu care s-a încheiat prima repriză.

După pauză, ambii antrenori au schimbat ”liniile”, iar în formația alb-violetă a intrat din minutul 60 și Vasile Nicolae, fost Mihai, împrumutat la începutul acestei săptămâni de la FC Voluntari, și care s-a remarcat prin câteva acțiuni periculoase în bandă stângă, ca apoi tot el să dubleze avantajul pentru echipa sa, în minutul 76, cu un șut de la 18 metri, fază la care portarul Păduraru a vrut să prindă mingea, însă a scăpat-o în poartă, balonul intrând uşor, jos, lângă bara din dreapta: 2-0. Așadar, după Lusamba, marcator miercurea trecută tot la debutul în ”violet”, Vasile Nicolae a înscris la un sfert de oră în urma intrării sale în premieră în joc pentru ASU Politehnica, dând satisfacție în completarea unei liste de achiziții ce-i include pe atacantul cooptat de la Olimpia Satu Mare dar și fundașul Scutaru respectiv Schieb.

Timișorenii mai puteau majora avantajul și prin Coadă în minutul 73, dar ulterior și prin Plămadă în minutul 78 respectiv același Vasile Nicolae în minutul 80, când, fiind singur cu portarul, a şutat în plasa laterală.

De notat și că tot în repriza a doua Bogdan Andone l-a trimis între buturi pe Bogdan Dascălu, un goalkeeper în vârstă de 21 de ani, sosit de la Olimpia Satu Mare, multiplu penalizată și retrasă în această iarnă din competiția Ligii 2. Iar mai spre final a debutat încă un junior, Mihai Jorza, intrat din minutul 80 în locul lui Sorescu, fiind vorba despre cel de-al șaselea sportiv din generația 2003 utilizat în partidele de verificare din iarnă, component al efectivului pregătit de Iulian Prodana, sosit la fața locului de la antrenamentul elevilor săi, pentru a-i urmări evoluția.

Revenind la cooptarea sub formă de împrumut până în vară a mijlocașului unei grupări prim-divizionare, Vasile Nicolae, de la FC Voluntari, acesta a jucat și în sezonul de toamnă tot la nivelul Ligii 2, și tot sub formă de împrumut, la CS Afumați, acționând pe flancul stâng sau în spatele vârfurilor, cu 10 apariții și un gol marcat, împotriva celor de la UTA, cu mențiunea că sportivul de loc din Tecuci devenea la nivel juvenil dublu campion național de juniori cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Nicolae a adunat în schimb numai 3 meciuri în Liga 1 pentru FC Voluntari, debutând într-o remiză albă acasă cu ACS Poli în toamna lui 2015 și înscriind în primăvara trecută, la ultima apariție, contra lui ASA.

*

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă (min. 73, Dascălu) – Giuricici (60, Motreanu), Bilia, Scutaru (46, Mera), Taub (65, Ghinescu) – Krausz (70, Coadă), Poparadu (46, Ignea), Lazea (80, Gașpar) – Sorescu (80, Jorza), Lusamba (65, Plămadă), Predescu (60, Nicolae).

Antrenor: Bogdan Andone.

CSM Lugoj: David Filip – Precupanu, Radak, Miculescu, Fridrich – Nicolescu, Ciubotariu, Mărmăneanu, Velici – Szekely, Bozian.

Antrenor Cosmin Petruescu.

Au mai intrat: Păduraru – Daniel Filip, Roșie, Dobra, Grega, Olariu, Pădurariu.

Au arbitrat: Daniel Vărzan – Alexandru Filip şi Mădălin Bulgăraşu.

*

Bogdan Andone (antrenor principal ASU Politehnica): ”Important este faptul că a fost un antrenament bun, un teren bun pentru vremea aceasta și un adversar bun. Sunt mulțumit de implicarea jucătorilor, de ceea ce au încercat să facă. Din păcate, starea terenului a fost puțin rea în fața porții și ne-a împiedicat să ne fructificăm ocaziile create. Mai avem două zile de cantonament, sper să trecem cu bine de ele și să nu avem accidentări. Avem nevoie de jucători de calitate, de un lot cât mai echilibrat valoric. Mă bucur pentru Nicolae, că a debutat cu dreptul, și sper să continue aceste evoluții bune și în campionat. Nicolae are un profil de jucător de București, mai de curtea școlii, mingicar, cu o calitate foarte bună, genul de jucător care ne-a cam lipsit pe faza de atac, având jucători gen Sorescu sau cum e Schieb. De aceea am ales acest profil de jucător”.

Andone a continuat: ”În principiu, el e varianta cea mai în regulă pentru noi (n.n.: este vorba despre Bogdan Dascălu, portarul adus de la Olimpia). Sper totuși să apelăm la el cât mai puțin, să își facă treaba cât mai bine. Dar în cazul în care va fi nevoit să joace, am încredere totală în el. Marvin Schieb a lipsit astăzi căci are o suprasolicitare pe aductori. Are nevoie de o zi-două de repaus și sperăm să îl avem la dispoziție la meciul de vineri cu Cetate Deva, de la ora 12. Încă nu cunoaştem terenul unde vom juca. Am avut o discuție cu Artur Teut, era destul de greu pentru el să joace. Ar fi putut face parte din lotul nostru, dar șansele ca el să joace erau foarte mici, avându-i în acea poziție pe Sorescu și Schieb, ambii jucători sub 21 de ani. I-ar fi fost foarte greu. Artur e un băiat cu calități foarte bune și chiar i-am spus că, în vară, atunci când am venit la echipă, dacă l-aș fi găsit aici, cu siguranță ar fi fost în lotul echipei”.

Cosmin Petruescu (antrenor principal CSM Lugoj): ”A fost un meci tipic de pregătire, un meci de angajament. Mă bucur că timpul a ţinut cu noi şi am putut să ne facem antrenamentul propus. Victorie meritată a celor de la Poli, se vede diferenţa de pregătire şi eşalonul superior, dar deranjant pentru mine este faptul că am primit două goluri pe faze fixe, în timp ce pe atacul poziţional, la situaţiile pe care şi le-au creat, noi am reuşit să ne apărăm destul de bine. Dar din păcate am suferit la capitolul faze fixe… Este adevărat că în prima parte a pregătirilor am avut alte obiective decât să lucrăm la aceste faze, și cu siguranţă avem la dispoziţie tot timpul să remediem aceste greşeli. În rest, mulţumit de angajament şi de atitudine. A fost o pregătire mai bună, în compania unui adversar dintr-un eşalon superior. Dar cum spun, sunt mulţumit de atitudine şi de angajamentul jucătorilor”.

Fotografiile…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: