Nicolae Robu anunţă semnătura de primire a palmaresului „vechii” Poli şi brusc se porneşte ploaia! Belşug? „Iată că şi juridic lucrurile sunt clarificate! În principiu, imediat am putea juca şi în alb-violet dar…”

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a readus discuţia în cadrul conferinţei de presă organizată astăzi la 12 de ACS Poli Timişoara cu ocazia oficializării numirilor lui Ioan Timofte şi Dan Alexa ca preşedinte al Consiliului Director respectiv antrenor principal şi la problema palmaresului, oferind-o drept „cireaşa de pe tort”, ca o surpriză.

Deschizând subiectul, primarul Robu a fost însoţit în alocuţiunea sa explicativă de un prim ropot de ploaie în pragul primăverii care bate oficial la uşă, ceea ce poate fi interpretat şi ca semn de belşug. Dar şi altfel. Explicând că administraţia lui Marian Iancu la ex-prim-divizionara Timişoarei a deţinut doar dreptul de utilizare, nu şi de proprietate a însemnelor vechii structuri alb-violet, iar respectiva entitate nu mai este în stare de funcţionare şi implicit de utilizare, ar urma să se rezilieze contractul de asociere între AFC Politehnica şi societatea comercială aparţinătoare de fostul creditor al FC Timişoara privind drepturile de folosinţă ale palmaresului. „Marian Iancu este de acord dar nu el conduce, ci administratorul judiciar. Păstrăm eventual şi iniţialele ACS dar Poli Timişoara va rămâne cu certitudine în denumire, Poli, şi vom vedea dacă se va menţine şi ACS. În principiu, imediat am putea juca şi în alb-violet dar nu vrem să facem încă schimbări de genul acesta. Din campionatul următor, nu văd însă nici o problemă. Nu există pericolul datoriilor, căci s-a transferat doar palmaresul, datoriile sunt către societatea comercială a lui Marian Iancu, iar palmaresul este al asociaţiei, asociaţia profesorului Viorel Boiţ, care rămâne ca structură ca şi până acum dar a cedat acest bun mobil lui ACS Poli”, a spus Robu.

Poate pentru a da şi mai multă consistenţă şi credibilitate proiectului care continuă aşadar prin cooptarea zilele acestea a două nume cu rezonanţe aparte în istoria ultimilor 25 de ani ai alb-violeţilor, Timofte şi Alexa, Nicolae Robu a amintit despre semnătura de primire a palmaresului: „Să se simtă şi mai mult apăsarea a tot ceea ce s-a reuşit la clubul alb-violet al Politehnicii din 1920 încoace, căci avem o obligaţie morală faţă de istoria excepţională a acestui club, prin tot ceea ce înseamnă. Iată că şi juridic lucrurile sunt clarificate, clubul actual devenind deţinătorul drepturilor obţinute de-a lungul istoriei”.

Primarul Timişoarei a considerat oportună reevidenţierea acestui aspect, „E momentul potrivit să anunţăm rezolvarea unei probleme care ne presează de foarte-foarte multă vreme”, şi a invocat aplicarea Legii 69/2000 respectiv a  Ordonanţei Guvernamentale 26/2000.

Înfăţişând un document din partea FRF prin care se consfinţeşte cedarea palmaresului, cu drepturile conexe aferente, Nicolae Robu a spus că AFC Politehnica a cedat cu termen gratuit palmaresul „vechii” Poli către ACS Poli Timişoara, în baza votului unanim al membrilor asociaţi prezenţi şi avându-se în vedere că AFC Politehnica era deţinătoarea palmaresului istoric al alb-violeţilor, ca şi continuatoare a clubului fondat în 1920, şi „raportat la faptul că ACS Poli Timişoara este singura grupare locală ce evoluează la un nivel competiţional de performanţă sportivă”.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 16

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: