Nimely, fără contract din 1 iulie, al 9-lea străin înfățișat de ACS Poli în 3 săptămâni

Precum proceda înaintea reluării în 2016 a returului, când îi prezenta oficial pe 13 februarie pe primii 5 recruți de peste hotare, respectiv miercurea trecută, înaintea jocului câștigat cu 1-0 acasă cu Petrolul, când mai aducea în scenă alte 3 achiziții ale iernii din străinătate, ACS Poli a mai înfățișat și astăzi după prânz, dar în prefațarea unui meci în deplasare, și un al nouălea fotbalist transferat din afara României, atacantul central Alex Tchuimeni-Nimely.

Nimely, cu numărul 8 la ACS Poli (foto: www.acspoli.ro)

Nimely, cu numărul 8 la ACS Poli (foto: www.acspoli.ro)

 

Luni la ora 18, nou-promovații timișoreni vor începe parcursul în play-out la Chiajna, pe terenul penultimei clasate în elită Concordia, învinsă în ultimele 4 partide din retur dar și fără victorie în ultimele 9 jocuri acasă din Liga 1, iar Florin Marin l-ar putea convoca în deplasare, dat fiind indisponibilitățile din compartimentul ofensiv, și pe Tchuimeni-Nimely, un britanic de culoare născut pe 11 mai 1991 la Monrovia, în Liberia, și măsurând 1,80 metri înălțime, chiar dacă și în acest caz ar putea fi vorba despre minusuri în pregătirea fizică și forma sportivă pe fondul absenței meciurilor în picioare, precum se confruntă și alți proaspeți recruți cu mai mari sau mai mici probleme: „Noii jucători au avut unele probleme, au avut unele pauze în pregătire, dar s-au adaptat mai bine și încep să-şi revină”.

Despre sosirea lui Nimely antrenorul Marin vorbea deja înaintea deplasării la Iași, iar între timp i-a și oferit debutul celuilalt jucător transferat în noul an din Albion, mijlocașul Ross Jenkins, intrat ca rezervă contra prahovenilor, nefiind exclus ca una din primele apariții ale timișorenilor în play-out să coincidă cu încă un nou debut, cu mențiunea că ACS Poli va mai juca în curând și cu CFR Cluj, în runda secundă din 7-14, duminică 13 martie de la ora 18, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, respectiv la CSU Craiova, duminică 20 martie de la ora 15, în etapa a treia.

Până atunci însă, o nouă tentativă, a 14-a în actualul campionat, de a învinge în premieră în deplasare, acolo unde bănățenii erau egalați în prelungiri de Concordia, 2-2 în 11 decembrie 2015, în retur, ceea ce constituia și ultimul punct adăugat în clasament de ilfoveni.

Timișorenii nu-l vor avea însă din nou în efectiv pe Robert Elek, suspendat, așa încât există posibilitatea ca Nimely să prindă lotul de la prima strigare, ca o revenire după ce pe 1 iulie 2015 își încheia contractul cu Port Vale, a doua grupare din Stoke, la care trecea după despărțirea de Manchester City, din 27 noiembrie 2014. Până atunci evoluase însă puțin la marea grupare prim-divizionară, fiind în schimb împrumutat pe rând în acest deceniu la Middlesbrough AFC, Coventry City sau Crystal Palace Londra.

Astfel, după portarul Strauss, jucătorii de culoare cu profil ofensiv Pisas și Prince Rajcomar, descinși dinspre Olanda dar ultimul în continuare cu probleme medicale, și ibericii Torres – fundaș și Suarez – mijlocaș, cu toții prezentați în preziua partidei pierdute acasă cu FC Voluntari, dar și după introducerea în scenă săptămâna trecută a portarului Gomis, englezului Jenkins și a lui Bar Haim Aharoni, ACS Poli a reușit performanța de a se înfățișa și cu al nouălea nou străin în ultimele exact 3 săptămâni, câte 2 sosind din Anglia, Israel, Olanda și Spania iar unul din Italia.

Cât despre cei consacrați în colectiv, fundașul Cânu încă nu a revenit de la controlul medical efectuat în Turcia şi va reintra abia de săptămâna viitoare la antrenamente.

Prefațând faza play-out, antrenorul Florin Marin a subliniat că ”în momentul în care pierzi unul sau două jocuri, orice echipă poate avea probleme”, diferențele de puncte în clasament fiind relativ mici și în grupa a doua valorică, de la 16 în cazul craiovenilor, pe locul 8, și până la 9 în cel al Concordiei, penultima, pe 13.

De fapt, doar 4 puncte le despart pe ACS Poli și Concordia Chiajna, în favoarea timișorenilor, galben-verzii pregătiți de Adrian Falub continuând o pasă foarte modestă, fără punct câștigat în 2016: ”Cei de la Chiajna nu au obţinut rezultatele aşteptate. Ultimele jocuri au fost pierdute extrem de clar. Cred că vor fi motivaţi. Pentru noi este un joc ce trebuie abordat cu maximul pe care îl putem da în teren, să jucăm la rezultat, care e cel mai important. Ne dorim să vină prima victorie din play-out, în plus, am avea două victorii la rând. Trebuie să facem tot ce depinde de noi. Nu am încă soluţii în atac dar aceasta nu înseamnă că vom face neapărat un joc defensiv. Important este să nu pierdem la Chiajna!”

Faza play-out începe vineri seară la ora 20,30 cu jocul FC Botoșani – Petrolul, iar cea play-off sâmbătă de la 20,30 cu Astra – FC Viitorul, tot mâine jucându-se în 7-14 și CSMS Iași – CFR Cluj.

În ultimele două zile, în manșa I a semifinalelor Cupei României, ASA – CFR Cluj 0-0 și Dinamo – FCSB 0-0. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: