Nimic nu le desparte nici în retur, prim joc al Ghirodei în campionat fără gol marcat

După 2-2 la 8 septembrie sub Cetate, unde timişenii conduceau la pauza jocului tur cu 2-0, nimic nu le-a despărţit pe CSC Ghiroda & Giarmata Vii şi liderul invincibil CSM Deva nici în întâlnirea retur de podium de vineri de la ora 14, din etapa a XII-a a Seriei 7 în Liga 3, prima din actualul campionat în care bănăţenii n-au primit gol, dar prima în care nici n-au marcat, rămânând la 4 puncte în urma hunedorenilor trecându-şi deja a cincea remiză în cont: 0-0.  

De departe cea mai prolifică grupare a seriei sud-vestice în Liga 3, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, cu o medie de peste 3 goluri marcate pe meci, a înregistrat vineri o rară remiză acasă în ediţia în curs, doar a doua, după acel 1-1 cu doljenii Filiaşiului în prima reprezentaţie a galben-albaştrilor pe teren propriu din noul campionat, iar apropo de gazon, starea suprafeţei de joc a fost bună în ciuda precipitaţiilor recente. 

Depăşiţi săptămâna trecută de aceiaşi doljeni ai Filiaşiului în prelungirile deplasării la Craiova, elevii lui Sorin Bălu n-au găsit până la urmă ac de cojocul scump al garnisitei grupări de sub Cetate, semifinalistă în 2022 a barajului de promovare în Liga 2, chiar finalistă anul acesta a aceluiaşi baraj de accedere pe scena secundă, cedat în faţa reşiţenilor, alb-albaştrii din judeţul vecin fiind preluaţi din a doua jumătate a turului de Marius Sîrbu, fiu al fostului conducător al AJF Hunedoara, preluând ştafeta de la Ştefan Nanu.  

În retur, la Ghiroda, a rezultat un deznodământ în cea mai mare măsură just şi echitabil, mai drept decât în întâlnirea tur, în care asistenta Ramona Doriana Udrea din Târgu Jiu avea propria sa interpretare a ofsaidului iar devenii aveau astfel a egala, exact aceeaşi asistentă contribuind pe-atunci peste exact o săptămână la rotunjirea mai perfectă decât a unei cratiţe a altei remize cu timişenii protagonişti în deplasare, bănăţenii nebeneficiind de o reuşită legitimă pe „Târămul Leilor” la scorul de 1-2 favorabil lor, iar în loc de 1-3, 2-2 iar în cele din urmă 3-3.    

Însă, pe undeva, deciziile de arbitraj au cântărit ceva şi-n returul de pe „Emilian Pavel”, ghirozenii solicitând câte o lovitură de la 11 metri în fiecare repriză, mai întâi în urma unei acţiuni individuale a lui Precup, lovit peste picioare cu un atac întârziat în careul hunedorenilor, în cel de-al doilea caz în urma unei centrări din flancul drept, lungă peste apărarea deveană, în care a fost jucat balonul cu mâna, craioveanul Claudiu Andrei Filip trecând cu vederea infracţiunea. 

Însă, mai presus de toate şi una peste alta, a dominat echilibrul în joc, forţa ofensivă altfel potentă şi dovedită astfel a timişenilor fiind absorbită de către fruntaşi, care, la rândul lor, cu toată experienţa de care dispuneau în fiecare compartiment, n-au reuşit a pricinui întâiul eşec pe teren propriu elevilor lui Bălu.

Ai cărui jucători de atac, de regulă făcând diferenţa chiar la scor în Seria 7, au fost blocaţi într-o întâlnire în mare măsură „închisă”, „ermetică”, reciprocitatea în ceea ce priveşte blocarea oponentului fiind valabilă.

Un meci care aştepta greşeala, în cele din urmă fără a se ivi, de unde şi deznodământul final, remiză albă, consemnându-se mai nou în Seria 7 din două în două etape, şi de fiecare dată cu cluburile hunedorene în deplasare, CSM Deva la Lupac în runda a VIII-a, CSM Jiul Petroşani la Drobeta Turnu Severin acum două săptămâni. 

De fapt, este şi cel de-al treilea draw consecutiv „afară” al elevilor lui Sîrbu şi Dorian Gugu, reveniţi în Banat după 3 succese la rând pe teren propriu, cu 3-1, 5-0 şi 7-1, trăgând tare la menţinerea fotoliului de lider, nu însă şi prin a izbuti să se impună tur-retur cu nuca tare a Ghirodei.

Care n-a putut conta pe Coroiu, revenit de la „internaţionala studenţească” din China cu o accidentare făcându-l indisponibil fie şi la o săptămână şi jumătate de la întoarcerea delegaţiei UVT în ţară, cu o problemă musculară, ceea ce dă cu-atât mai multă dreptate Sporttim în pledoaria sa repetitiv argumentată justificativ peste ani în sensul că instituţiile de învăţământ superior româneşti n-ar avea absolut nimic ce căuta în fotbalul divizionar competiţional sub egida FRF pentru a racola dintre sportivii şi studenţi, sportul studenţesc fiind în principiu rezervat – aşa cum se procedează în ţările consolidate şi consacrate ca sistem de învăţământ dar şi fotbalistic – strict amatorilor pur sânge, iar ultima consemnare în acest sens e accesibilă aici.

Rămâne-acum de văzut dacă timişenii nu vor egala secvenţa cu 3 apariţii la rând fără victorie, 3 fiind remizele din etapele 2-4 ale turului, în continuare, în restul acestui an, mai având de jucat cu „sateliţii” cluburilor craiovene din SuperLiga, mai întâi acasă cu junii şi tinerii lui Mititelu, apoi în Bănie la Universitatea 2, iar la finele sezonului de toamnă în Banat cu Viitorul Şimian. 

„A fost un meci închis, în care ambele echipe s-au temut una de cealaltă, reultând un joc în care poate în anumite momente devenii au pasat mai bine ca noi, dar situaţiile le-am avut noi, oaspeţii neavând nicio ocazie. Noi ne-am creat două bune oportunităţi de a marca şi a fost un 11 metri neacordat nouă în prima repriză, ncă îunul şi în cea de-a doua. Un joc în care n-au fost multe situaţii de gol, iar ocazii clare n-au fost, şi era clar că echipa care va greşi cumva prima, va plăti, ceea ce le-am şi atras atenţia sportivilor noştri, să nu facem greşeli”, a semnalat la final antrenorul principal Sorin Bălu.   

*Rezultatele şi programul rundelor 12-13 în C7, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Miclău – Trandu, Precup – Popa, Popovici, Buia, Mancaş – cpt.

În minutul 74, Schinteie l-a înlocuit pe Buia, Pop a intrat din minutul 79 în locul lui Popa, iar Buţu din minutul 85 în locul lui Miclău, pe bancă rămânând Mosoarcă – Hecsko, Datcu, Ilie, Bulza şi Petruş.

CSM Deva: Frumuzache (n. 2005) – Buzan (1999), Bărăitaru (2006), A. I. Rus (2001), Doboş (1990) – Stoi (1995), V. Munteanu (1989), Bedea (1995), Vlad Toma (2004) – Modan (1994), Popescu (1998).

Rezerve la start: Beke (2002) – Sabău (2000), Gavrilă (2001), Stoica (1997), Mocanu (2004), Baidoo (1997), Kelemen (1996), Kayondo (1997), Daniel A. Creciunesc (1995).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: